در پی تمدید بازداشت پاول دوروف تا روز چهارشنبه، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که روابط مسکو و پاریس در پی بازداشت مدیر عامل تلگرام به پایین ترین حد خود رسیده است.
به گزارش ICTNN، دوروف که اصالتاً روسی است، تابعیت فرانسوی نیز دارد. اوایل این هفته، او در یکی از فرودگاه های پاریس به عنوان بخشی از تحقیقات در مورد جرایمی از جمله کودک آزاری، قاچاق مواد مخدر و تبادلات کلاهبرداری تلگرام دستگیر شد.
هنوز مشخص نیست که آیا دوروف از تهدید دستگیری در فرانسه مطلع بوده است یا خیر. وکیل فرانسوی او توضیحی به رویترز ارائه نکرد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه گفت: «دستگیری دوروف روابط بین مسکو و پاریس را به پایین ترین سطح رسانده و ماه ها در روابط بین دو کشور وخیم تر شده است.
مقامات فرانسوی روسیه را به تلاش برای بی ثبات کردن کشور قبل از میزبانی المپیک متهم کرده اند، اما روسیه این ادعا را رد کرده است.
سخنگوی دفتر دادستانی پاریس شامگاه دوشنبه اعلام کرد که بازداشت دوروف 48 ساعت دیگر تمدید شده است. پس از آن، دادستان ها یا باید مدیر عامل تلگرام را متهم کنند یا او را آزاد کنند. اگر او با اتهام مواجه شود، خطر پرواز او عاملی است که قضات باید در ارزیابی خود از بازداشت پیش از محاکمه او در نظر بگیرند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز سهشنبه به خبرنگاران گفت: روسیه آماده ارائه تمام کمکهای لازم به دوروف با در نظر گرفتن تابعیت روسیه است، اما تابعیت فرانسوی او شرایط را پیچیده میکند. دوروف پاسپورت امارات متحده عربی نیز دارد.
پسکوف گفت: این اتهامات در واقع بسیار جدی هستند. چنین اتهاماتی نیاز به اثبات دارد. در غیر این صورت، این اتهامات تلاشی مستقیم برای محدود کردن آزادی بیان است.
مسئله آزادی بیان
دستگیری دوروف بحث هایی را در مورد محدودیت های آزادی بیان آنلاین به راه انداخت. ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی “X” گفت که حق آزادی بیان در اروپا در معرض تهدید است. این اقدام همچنین نشاندهنده تلاشهای دولتهای سراسر جهان برای اتخاذ موضع سختتر در مورد نظارت بر فعالیتهای غیرقانونی است که در پلتفرمهای خاصی رونق گرفته است.
در سال 2022، دادگاه عالی برزیل این پیام رسان را در سراسر کشور به دلیل عدم رعایت تصمیمات دادگاه توسط تلگرام به طور موقت مسدود کرد.
با حدود یک میلیارد کاربر، تلگرام به ویژه در روسیه، اوکراین و جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی سابق نفوذ دارد. اگرچه پیام رسان خود را به عنوان پناهگاه آزادی بیان معرفی می کند، اما در میان جنبش های راست افراطی، ضد واکسن و تئوری توطئه و همچنین مخالفان سیاسی محبوبیت دارد.
این پلت فرم ارتباطی میدان نبرد در جنگ اوکراین ابزار مهمی برای هر دو طرف درگیری است و توسط دولت ها و سربازان روسیه و اوکراین برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و تبلیغات مربوط به جنگ استفاده می شود.
ویاچسلاو ولودین، رئیس دومای روسیه بدون ارائه مدرک اعلام کرد: آمریکا تلاش کرد تلگرام را از طریق فرانسه کنترل کند.
ولودین در مقاله ای نوشت: تلگرام یکی از معدود پلتفرم های اینترنتی بزرگ است که ایالات متحده هیچ نفوذی بر آن ندارد. در آستانه انتخابات آمریکا، مهم این است که جو بایدن کنترل تلگرام را به دست بگیرد.
کاخ سفید هنوز درباره دستگیری دوروف اظهار نظری نکرده است، اما امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه گفت که این دستگیری به هیچ وجه یک تصمیم سیاسی نیست.
بر اساس گزارش رویترز، روسیه چندین بار تلاش کرده است تلگرام را مسدود کند و چندین بار این شرکت را به دلیل عدم حذف محتوای غیرقانونی جریمه کرده است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات