به گزارش خبرنگار سیاسی ICTNNشورای اسلامی شهر در جلسه علنی روز شنبه 6 مردادماه با بررسی طرح ها و صلاحیت ها ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان مخالف به بیان نظرات خود در این خصوص پرداختند.
مسلم صالحی نماینده مردم اقلیدس در مجلس در مخالفت با برنامه ها و صلاحیت های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروز عصر ارتباطات و شبکه ها را تاسیس شورای عالی فضای مجازی نامیده اند. که نشان دهنده اهمیت مدیریت این فضا توسط رهبر معظم انقلاب است و ایشان بارها بر ضرورت مدیریت این فضا و جلوگیری از رها شدن آن تاکید کرده اند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب بارها بر ضرورت حضور و استفاده هوشمندانه از فضای مجازی و لزوم قانونمندی در این زمینه تاکید کرده اند.
نماینده مردم اقلیدس در مجلس تصریح کرد: فضای مجازی و فناوری های مرتبط می تواند هم امیدبخش باشد و هم عامل رشد و هم می تواند تهدید باشد. رئیس جمهور همچنین در ایام انتخابات همواره بر رفع فیلترینگ تاکید داشت. درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات چند سوال دارم: آیا این وعده رئیس جمهور قابل تحقق و تحقق است؟ چگونه می توان به تحقق این اعداد دست یافت. این الزامات در چه بازه زمانی و با چه اختیاری محقق خواهد شد. چگونه می توانید واقعی شدن تعرفه خدمات دیجیتال خود را در اینترنت فراهم کنید؟
صالحی خطاب به ستار هاشمی گفت: برای توسعه کسب و کارهای الکترونیک افرادی فیلترشکن دارید که در این شرایط سخت اقتصادی دست در جیب مردم گذاشته اند. برای جوان یا کارآفرینی که باید بخشی از درآمدش را به جیب فروشندگان فیلترشکن بگذارد، چه برنامه ای دارید؟ شما با 48 سال سن جوانترین عضو کابینه هستید. آیا تجربه، قدرت و اشراف برای اداره این وزارت کلیدی را دارید؟
نماینده مردم اقلیدس در مجلس خطاب به وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: برای اداره ثبت اسناد و املاک که حوزه بسیار کلیدی است، در دوران ریاست خود بر سازمان ثبت اسناد و املاک چه اقدامات موثری انجام دادید؟ وزارت ارتباطات یک وزارت زیرساخت است. وضعیت فعلی ما نسبت به دنیا در این زمینه چگونه است؟
وی گفت: آقای هاشمی تا چه اندازه بر چالش های جهانی که امنیت ملی را تهدید می کند در حوزه فناوری اطلاعات تسلط دارید؟ برای پوشش اینترنت پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری در شهرها و روستاها و همچنین تکمیل شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال چه برنامه ای دارید؟
یقه فروشندگان فیلترشکن گرفته شود
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس در مخالفت با وزارت ستار هاشمی گفت: انتظار داشتیم که آقای بیزیکیان به راهکارهای عملیاتی و اجرای سیاست های رهبر معظم انقلاب و برنامه هفتم توسعه اشاره می کرد؛ در این راستا با توجه به شرایط موجود، در این راستا به راهکارهای عملیاتی و اجرایی شدن سیاست های رهبر معظم انقلاب اشاره می کردیم. استناد به نهج البلاغه بسیار خوب است اما در جایگاه رئیس جمهور باید برنامه های عملی و نحوه اجرای نهج البلاغه ذکر شود. مجلس جای نماز نیست!
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: در دولت شهید رئیسی شبکه ملی اطلاعات پیشرفت خوبی داشت اما آقای هاشمی در برنامه های خود به این شبکه اشاره نکردید که ادامه دهید یا برگردید. قبلی.” استقلال مدیریتی شما مشکوک است.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: شما وزیر واقعی هستید یا افراد دیگر؟ در دولت قبل تعداد کاربران و پهنای باند شبکه های اجتماعی داخلی 11 برابر شد، اما برنامه ای در این زمینه ذکر نکردید؟ ترکیه اینستاگرام را به دلیل حذف عکس شهید اسماعیل هنیه بست و زمانی که این شبکه شرایط ترکیه را پذیرفت، فیلتر حذف شد. چرا شرایط ما را نمی پذیرند؟ چون سیاست شترمرغ حاکم است، نه فیلتر می کنیم و نه فیلتر می کنیم. این یک نوع فیلتر نیست. گفتی نمیدونی فیلترشکن فروش کی هستن.
توزیع فیبر نوری در کشور عادلانه نیست
اما برادرت نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر ارتباطات با تاکید بر برخورد با مافیای فیلترشکن گفت: توزیع فیبر نوری در کشور عادلانه نیست هر روستایی که می رویم. به، مشکل آنتن دهی داریم که مردم به دلیل دسترسی نداشتن و پیدا نکردن مسئولین و نمایندگان، گلایه دارند.
نماینده مردم آستارا در شورای اسلامی گفت: جان مردم مهم است، وقتی تصادف می کند و فردی مجروح می شود، تلفن همراه در جاده خبر نمی دهد؟ چه کسی باید این را حل کند؟ چه برنامه ای در این زمینه دارید؟ آیا همه امکانات باید در تهران و مراکز استان ها باشد؟ در برنامه هفتم تاکید می شود که یک روستایی باید در روستا بماند اما وقتی آنتن نمی دهد چرا بماند؟
وی بیان کرد: سیستم های دولتی مشکلاتی دارند، توزیع فیبر نوری در کشور عادلانه نیست، این را باید وزیر ارتباطات حل کند. سرعت اینترنت در ایران 13 و در خارج از کشور 200 است، چرا مردم از اینترنت پرسرعت محروم هستند.
داداشی گفت: رتبه علمی ما در دنیا 13 است اما در حوزه عملکرد رتبه ما 91 است، حوزه فناوری و علم باید با بازار مصرف هماهنگ شود، وزیر ارتباطات باید آن را حل کند اما هیچ برنامه ای ندارد. ذکر شده است.
نماینده مردم آستارا در مجلس گفت: اینترنت در ایران گران است و مردم باید به اندازه هزینه اینترنت برای فیلترشکن ها هزینه کنند. ملت ما چه گناهی کرده است؟ اگر فیلتر است، فیلتر شکن به چه صورت است؟ با مافیای فروش فیلترشکن مبارزه کنید.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات