افزایش محتوای مخرب و اخبار جعلی علیه برخی نامزدها، ظرفیت 5 برابری مراکز تبادل ترافیک ارتباطی کشور و ساخت 10 برابر فیبر نوری در دولت سیزدهم از مهمترین اخبار منتشر شده در این هفته در حوزه ارتباطات و اطلاع رسانی بود. فن آوری ها
به گزارش ICTNN، هفته اول خردادماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبر ساخت 10 برابر فیبر نوری در دولت سیزدهم توسط معاونت وزیر ارتباطات آغاز شد. در پی مقاله ارسالی یکی از کارکنان یکی از نامزدهای ریاست جمهوری در خصوص میزان توسعه فیبر نوری، امیر لاجوردی – معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی – مبنی بر اینکه در دو سال گذشته بالغ بر هشت سالهای دولت گذشته مشترکان فیبر نوری را اضافه کردهاند، وی گفت: همیشه گفتهایم که در مرحله اول پروژه فیبر نوری برای منازل و مشاغل، سیاست ما در دولت سیزدهم ایجاد امکان اتصال جهانی فیبر نوری است. کاری که در هشت سال گذشته انجام نشده است.
وی با بیان اینکه به صورت شفاف کار می کنیم، به همین منظور وضعیت پیشرفت را در سایت iranfttx.ir به اطلاع عموم رسانده ایم، افزود: در این دو سال بیش از 10 برابر دولت قبل، فیبر نوری پوششی نصب شد. . در شهرها از 900000 خانوار به 8 میلیون نفر و تعداد مشترکان فیبر نوری نیز دو برابر شده و از 280000 در ابتدای دولت به تقریبا 590000 نفر رسیده است.
از سوی دیگر عیسی زارع پور به شورای اداری خراسان شمالی اعلام کرد: 8 میلیون خانوار تحت پوشش هستند. فیبر نوری قرار گرفته اند به گفته وی، بهره برداری از فیبر نوری در نقاط مختلف کشور در حال انجام است و در 200 شهر کشور به پایان رسیده و در 600 شهر در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در طرح ملی فیبر نوری منازل و مشاغل 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، گفت: طی دو سال گذشته بیش از 10 هزار کیلومتر فیبر نوری در شهرهای سراسر کشور ریخته شده است تمام شهرهای کشور باید به فیبر نوری مجهز شوند.
البته وزیر ارتباطات در جلسه علنی مجلس وی روز یکشنبه در بررسی تحقق دولت هوشمند و شبکه ملی اطلاعات گفت: 500 سرویس به صورت هوشمند در پنجره خدمات ملی به مردم ارائه می شود و امروز 99 درصد دستگاه ها به جز یک دستگاه به خدمات ملی هوشمند متصل هستند. پنجره، و این دستگاه به وزارت امور خارجه متصل نیست که به دلیل ملاحظات ایرانیان خارج از کشور است، حتی دستگاه قضایی سامانه تمام خدمات خود را از طریق این پنجره به مردم ارائه می کند.
وی ادامه داد: تاکنون 48 میلیون نفر در این واحد تکشاپ احراز هویت شده اند، یعنی 70 درصد افراد بالای 18 سال حداقل یک بار به پنجره خدمات ملی هوشمند دولت مراجعه کردهاند و سه میلیون نفر از طریق این واحد خدمات دریافت میکنند. فروشگاه پنجره هر روز
5 دو برابر شدن ظرفیت مراکز تبادل ترافیک ارتباطی کشور
البته زارع پور این هفته 5 بار ظرفیت مراکز تبادل ترافیک کشور اعلام و حکایت از افزایش ظرفیت این مراکز از 6 به 30 ترابیت بر ثانیه داشت. به گفته وی، شبکه های ارتباطی لایه های مختلفی دارند و در دهه گذشته قبل از این دولت، وضعیت برخی از این لایه ها فاجعه بار بوده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به چهار لایه دسترسی، تجمیع (شبکه درون شهری و استان)، شبکه ارتباطی مادر و «دروازه» بین المللی به عنوان لایه های اصلی شبکه ارتباطی کشور، افزود: در این میان لایه دسترسی در شبکه ثابت شبکه و شبکه تجمیع در تعداد زیادی از استان ها در وضعیت وخیمی قرار دارد و در حالی که سایر کشورها از 10 یا 15 سال پیش سعی در استفاده از فناوری فیبر نوری داشته اند، هیچ اقدامی در این زمینه در کشور صورت نگرفته است.
زارع پور با تاکید بر اینکه ارتباطات سیار به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیاز مردم باشد، گفت: برای رفع مشکلات این منطقه کار سختی را بر عهده گرفتیم که نیازمند همدلی و همدلی ملی بود.
افزایش محتوای مخرب و اخبار جعلی علیه نامزدهای خاص
با نزدیک شدن به روز انتخابات، اخبار رنگ و بوی انتخاباتی دارد، به عنوان مثال، مدیر عامل شرکت در اواسط هفته مخابرات ایران با اشاره به اینکه تمامی استانداری های استان را به فیبر نوری مجهز کرده ایم، گفت: آمادگی صددرصدی برای انتخابات ریاست جمهوری داریم.
همچنین سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی وی از افزایش چشمگیر انتشار محتوای مخرب و اطلاعات نادرست انتخاباتی در فضای مجازی خبر داد. وی در این زمینه توضیح داد: تخریب ها و اخبار جعلی علیه نامزدها در فضای مجازی به شدت افزایش یافته است. حتی برای برخی از کاندیداها میزان تخریب آنها بسیار بیشتر از توضیح محتوای برنامه محور توسط طرفداران و ستاد آنهاست. مثلاً بیش از 70 درصد مطالب علیه یکی از نامزدها مخرب است. علاوه بر این، ربات های جعلی و کاربران ضدانقلاب نیز بسیار فعال شده اند و انتشار اخبار جعلی را افزایش می دهند.
بررسی راهکارهای توسعه ارتباطات پستی ایران و امارات از دیگر اخبار منتشر شده در این هفته بود. نشست مجازی بررسی راهکارهای توسعه همکاری پست ایران و امارات از جمله دپوهای پستی با حضور مدیرعامل پست امارات و معاون فنی و بازرگانی رئیس جمهور برگزار شد.
در این دیدار مهدی مقصودی – مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شرکت ملی پست، هیثم اهلی – مدیرکل پست بین الملل، ایوب الاهلی – مدیرکل بازاریابی و اشرف الحلثه – مدیر خدمات پستی از کشور عربی متحده امارات نیز حضور داشتند. که بر لزوم توسعه خدمات پستی متقابل بین دو کشور تاکید کرد و با توجه به حضور گسترده مردم ایران به ویژه فعالان اقتصادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در این دیدار ضمن تاکید بر ظرفیت اداره پست برای ارسال مرسولات، سوغات و صنایع دستی داخلی از ایران به امارات، افزود: پست ایران آمادگی دارد تا روابط پستی را حفظ کند. . با امارات متحده عربی در دو سطح.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات