از دولت قبل تعارف نکنید
علی توسلی عضو کمیسیون اینترنت و انتقال داده های نظام صنفی رایانه ای افزود: در تصمیم دولت برای افزایش قیمت اینترنت نقشی نداریم و وظیفه ما تنظیم و نفوذ در این حوزه است. نکته اصلی که باید به آن توجه کرد این است که قیمت خدمات باید متناسب با قیمت تمام شده باشد، اما منطق دو دولت قبلی برعکس بوده است.
«فرامرز رستگار» دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: حدود چهار سال است که موضوع اصلاح تعرفه اینترنت همراه مطرح شده و به دولت در این باره هشدار داده ایم. بارها اعلام کرده ایم که همان اتفاقی که در چند سال گذشته برای شرکت مخابرات ایران افتاد برای اپراتورهای تلفن همراه نیز رخ خواهد داد.
وی افزود: هر خدمتی هزینه و سود معمولی دارد که هر دو باید با هم باشند. با تغییر جزئی تعرفه ها که در این مدت اتفاق افتاده امکان سرمایه گذاری وجود نخواهد داشت و در این صورت هیچ قدمی در توسعه اینترنت برداشته نمی شود. همچنین لازم به ذکر است که هر سرمایه گذاری در این بخش انجام شود تا پنج سال بعد شاهد نتیجه آن خواهیم بود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
رستگار خاطرنشان کرد: دولت باید از وزارت نیرو و شهرداری ها بخواهد که برای توسعه اینترنت با وزارت ارتباطات همکاری کنند تا بتوان به کیفیت امیدوار بود.
به گزارش روز یکشنبه ICTNN، سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران در نشستی با عنوان «تعرفه گذاری اینترنت» که با حضور رئیس هیئت مدیره و برخی از اعضای کمیسیون اینترنت برگزار شد، مشکلات اینترنت کشور و ضرورت اصلاح تعرفه ها را تشریح کرد.
اینترنت گران نمی شود، تعرفه ها اصلاح می شود
وی تاکید کرد: برای توسعه ارتباطات باید از سوی دولت، سازمان ها و بخش خصوصی هماهنگی صورت گیرد. جبران عقب ماندگی ها مستلزم سرمایه گذاری هنگفتی است. این نیز باید با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام شود، چرا که نه دولت.
«داوود ادیب» رئیس هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران با تاکید بر اینکه توسعه زیرساخت های ارتباطی عزم زیادی می طلبد، افزود: در دولت های گذشته اتفاقات خوبی در حوزه اینترنت و اینترنت نیفتاد. مخابرات ایران مشکلات زیادی داشت». طبق گزارشی که مجمع جهانی اقتصاد منتشر کرده است، ما در بخش نظارتی در رتبه 120 قرار داریم که واقعاً یکی از بدترین رتبه ها است.
وی افزود: هدف ما از اصلاح تعرفه ها سود بردن اپراتورها نیست. کسب و کارها زمانی موفق می شوند که هر دو طرف راضی باشند. یعنی هم خدمات با کیفیت و هم قیمت باید به گونه ای ارائه شود که بستر لازم برای توسعه ارائه دهنده خدمات فراهم شود.
توسلی خاطرنشان کرد: تولید هر خدمت هزینه دارد و باید در این زمینه سودآور باشد تا مسیر توسعه طی شود. تاخیر در توسعه اینترنت به دلیل کمبود تامین کنندگان درآمد از فروش اینترنتی ثابت بوده است.
وی تاکید کرد: هزینه اینترنت مدت هاست که با تورم همخوانی ندارد. آنچه دولت قصد دارد با مصرف کننده انجام دهد به او بستگی دارد. کل منطق قضیه این است که تولیدکننده نمی تواند به کاربرانش یارانه بدهد، اما این یارانه باید توسط دولت تامین شود. اما اکنون می بینیم که تنها صنعتی که به تولیدکننده به مصرف کننده یارانه می دهد، صنعت اینترنت است. در 10 سال گذشته افزایش قیمت مناسبی در حوزه اینترنت صورت نگرفته است و باید این موضوع حل شود.
«علیرضا کشاورز جمشیدیان» دبیر انجمن صنفی رایانه ای تهران ادامه داد: موضوع قیمت گذاری در حوزه اینترنت در ایران مسیر پر پیچ و خمی را طی کرده و نهادهایی مانند حمایت از حقوق مصرف کنندگان و شورای رقابت وارد این عرصه شده اند و هم اکنون. مدتی است که موضوع تعرفه ها به رگولاتوری واگذار شده است.
وی افزود: هر اپراتوری برای ادامه حیات خود باید سالانه 20 درصد از کل موجودی خود را توسعه می داد که متأسفانه مدت هاست این اتفاق نیفتاده است؛ تعارف از دولت قبل درست نیست، این پایان ماجرا نیست. سال گذشته مجلس وارد بحث تعرفه ها شد و مصوبه ای داشت که تا پایان سال 1400 افزایش تعرفه ای صورت نگیرد و پس از آن افزایش به صورت مرحله ای خواهد بود.
رستگار افزود: آخرین تصمیمی که در این زمینه داریم مربوط به سال 95 است که باید تعارف را کنار بگذاریم و تصمیم بگیریم که بخش خصوصی بیش از گذشته مشتاق سرمایه گذاری در حوزه اینترنت باشد.
«محمدعلی شریفی الحسنی» دبیر کمیسیون اینترنت و انتقال داده های سازمان نظام صنفی رایانه ای افزود: در حال حاضر بحث متعادل سازی قیمت اینترنت توسط اپراتورها موضوع اصلی نیست و تلاش برای ایجاد و انتقال اطلاعات در حال انجام است. 20 میلیون پورت در وزارت ارتباطات. مرحله فیبر نوری دستیابی به این هدف بدون حمایت دولت محقق نخواهد شد.
وی تاکید کرد: توسعه برنامه ریزی شده دولت در حوزه اینترنت و زیرساخت های ارتباطی نیازمند منابع مالی است. زمانی که بتوانیم شعار «تولید؛ دانش محور، ایجاد اشتغال» را پیدا کنیم تا اپراتورهای قوی داشته باشیم، اگر به آن فکر نکنیم، اکوسیستم مرتبط با صنعت تولید دچار مشکل می شود. برای این موضوع باید راهکارهای جدی داشته باشیم.
حسین اسلامی، رئیس هیئت مدیره نظام صنفی رایانه ای گفت: در حوزه اصلاح تعرفه اینترنت دو رویکرد وجود دارد. است، قیمت نیز باید کاهش یابد. گروهی دیگر می گویند در این مدت قیمت همه چیز افزایش یافته و اینترنت نیز نباید از این قاعده مستثنی باشد.
قیمت ها با هزینه های ارائه خدمات مطابقت ندارد
وی تاکید کرد: از نظر ما اینترنت گران نمی شود بلکه هوشمندانه اصلاح می شود. اگر نرخ به کار برود، مشکلات زیادی ایجاد می کند. توصیه من این است که سازمان تنظیم مقررات و اپراتورها به این موضوع ورود کنند تا علاوه بر رضایت مصرف کننده از کیفیت خدمات، تولیدکننده نیز در توسعه و ارائه اینترنت با کیفیت با اصلاح قیمت ها مختار باشد.
دبیر سندیکای مخابرات تصریح کرد: نکته اینجاست که به نظر می رسد دولت از دولت قبل تعارف می کند و به نظر می رسد وزیر ارتباطات مدارا می کند. او باید به صراحت بگوید در این هشت سال صنعت مخابرات کشور از بین رفته است.
رستگار افزود: گاهی این نظریه این است که اگر اینترنت گران شود مردم هزینه ای برای آن نخواهند داد. اما تجربه نشان می دهد که مردم قطعا هزینه بیشتری برای خدمات با کیفیت می کنند. مسئولان اعلام کرده اند که باید کیفیت اینترنت را توسعه داد و سپس قیمت اینترنت را افزایش داد. با این حال، اگر قیمت افزایش پیدا نکند، چگونه می توان انتظار توسعه داشت؟
وی در خصوص قیمت بسته های اینترنت توسط اپراتورها در دو ماه اخیر گفت: اپراتورها خارج از مصوبات قیمت خود را افزایش نداده اند. هر گونه افزایش قیمت توسط اپراتورها توسط سازمان نظارتی رصد می شود و در صورت تغییر خارج از مصوبات سازمان به شرکت ها هشدار می دهند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری