به گزارش Sciencenews.org، تصاویر گرفته شده نشان می دهد که جرم این سیاره 9 برابر مشتری است و از ستاره خود فاصله دارد. محققان گزارش می دهند که جهان ممکن است در یک انفجار ناگهانی گاز و غبار شکل گرفته باشد. این اخترفیزیکدان می گوید هیچ راهی برای اثبات این احتمال وجود ندارد.
ادامه مطلب
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
کوری و همکارانش با استفاده از تلسکوپ سوبارو در هیلو، هاوایی، ستاره AB Aurigae را به صورت دوره ای از سال 2016 تا 2020 رصد کردند. تلسکوپ فضایی هابل ناسا این ستاره را به طور مکرر به مدت 13 سال مشاهده کرد. با نگاهی به تمام تصاویر دریافتی، تیم یک نقطه روشن در کنار ستاره دید. این نقطه درخشان یک پیش سیاره شفاف به نام AB Aur b بود که نزدیک به 14 میلیارد کیلومتر از ستاره خود می چرخد، یعنی حدود سه برابر فاصله نپتون از خورشید.
با توجه به اینکه ستاره AB Aur b هنوز در حال رشد است، این می تواند به توضیح چگونگی شکل گیری تعداد انگشت شماری از سیاره های غول پیکر شناخته شده که دور از ستاره هایشان می چرخند کمک کند. کوین کونوپیکی، اخترفیزیکدان دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، می گوید که آنها ممکن است فقط تعداد کمی از این سیارات را بشناسند، اما هر چیزی که پیدا می کنند ارزشمند است. به گفته کونوپکی، تشخیص این که یک سیاره به دلیل ناپایداری دیسک تنها با مشاهدات تشکیل شده است دشوار است. او ادامه داد، این واقعیت که AB Aur b از ستارگان خود بسیار دور است، شواهد خوبی برای ناپایداری دیسک فراهم می کند.
به گفته اخترشناسان، انفجار شدید گاز میتواند باعث تولد یک توپ جوان فراخورشیدی شود. این کره جوان سیاره ای عظیم است که در مکانی غیرعادی در منظومه ستاره ای خود می چرخد. این سیاره محققان را به دیدگاهی بلندمدت از شکل گیری سیارات غول پیکر هدایت می کند.
کوری و همکارانش بر این باورند که مکان اطراف سیاره احتمال تشکیل آن را از طریق “ناپایداری دیسک” افزایش می دهد، جایی که قرص اطراف ستاره به قطعاتی به اندازه سیاره می شکند. سپس قطعات به سرعت در اثر گرانش فرو می ریزند و با هم برخورد می کنند و در نهایت یک سیاره غول پیکر را تشکیل می دهند.
ستاره شناسان Konopecki و Cory می گویند این دومین رصد مستقیم از یک پیش سیاره است. محققان همچنین اغلب برای شناسایی سیاره ای که در واقع از یک قرص سیاره ای تشکیل شده است، در تلاش هستند.
کوری می گوید: «در این تصاویر، AB Aur b مستقیماً از شبیه سازی شکل گیری سیاره بی ثباتی دیسک به نظر می رسد. در تصویر رنگی سال 2021 از تلسکوپ فضایی هابل، دیسکی از گاز و غبار ستاره AB Aurigae را احاطه کرده است. با بزرگنمایی تصویر یک سیاره در حال شکل گیری، ستاره AB Aur b به عنوان یک نقطه روشن روی دیسک ظاهر می شود، دقیقاً جایی که نقطه مشابهی در سال 2007 ظاهر شد. به گفته او، او هرگز باور نمی کرد که تشکیل یک سیاره به دلیل شکل گیری یک سیاره باشد. به ناپایداری دیسک
به گفته کوری، تلسکوپ فضایی جیمز وب که اخیراً به فضا پرتاب شد، میتواند با مطالعه سیستم AB Aurigae و سایرین، به محققان کمک کند تا این غولهای گازی غیرعادی را که از ستارههایشان دور هستند، درک کنند. این سوال نیز توسط تعدادی از دانشمندان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
ستاره شناسان چندین سال است که درباره چگونگی شکل گیری سیارات غول پیکر بحث می کنند. در رشد هسته ای، یک سیاره از تکه های کوچک گاز، غبار و یخ تشکیل شده است که به دور یک ستاره جوان می چرخد. سیاره جدید به دور ستاره ای به نام AB Aurigae می چرخد. این ستاره به صورت فلکی اوریگا قرارداد، جایی که مواد کمتری برای انباشته شدن در هسته وجود دارد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری