معاون رگولاتوری با اشاره به واگذاری یک میلیون و 416 هزار پورت فیبر نوری طی دو ماه گذشته و پیشرفت پروژه FTTx، گفت: شاید بتوان گفت در حال حاضر پیشرفت پروژه مناسب نیست که به دلیل آن است. ما متعهد نیستیم و این پروژه بر اساس چرخی است که سالها پیش طراحی شده و همچنین دارایی های اپراتورها، چرخ مستقل از اصول حاکم بر اولویت های تعریف شده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال حرکت است، در حالی که پروژه FTTx توسعه می یابد. تا زمانی که اپراتورها وارد مرحله پذیرش شوند، چرخ تنظیم شده است تا دو برابر شتاب بگیرد.
حقی با بیان اینکه نسخه شفابخش حوزه ارتباطات در کشور افزایش کیفیت ارتباطات ثابت است گفت: در حال حاضر از فناوری ADSL در حوزه ارتباطات ثابت استفاده می شود. اما این فناوری با وجود دلایلی از جمله قدمت تکنولوژی و فرسودگی شبکه مسی و تغییرات شبکه و یا حتی اختلال در تغییر شرایط آب و هوایی نمی تواند کیفیت خوبی را ارائه دهد.
با افزایش کاربران، کیفیت شبکه کاهش یافته است
حقی تصریح کرد: در همین راستا سامانه iranfttx.ir به عنوان سامانه مانیتورینگ توسعه شبکه Fiber To The x (FTTx) در کشور راه اندازی شد که نشان دهنده توسعه فناوری VDSL و فیبر نوری با امکان مقایسه استانی و اپراتور این سیستم ماهانه به روز می شود.
معاون تنظیم مقررات ادامه داد: با افزایش حجم زیاد کاربران و به تبع آن ترافیک شبکه، کیفیت این نوع ارتباطات نیز کاهش یافت؛ زیرا اساساً ویژگی اصلی این اتصال، دسترسی آن (در حرکت و در نقاط مختلف) است و قرار است این فناوری با این ویژگی به استفاده های کم حجم محدود شود.
وی افزود: بنابراین فناوری ارتباطات ثابت باید تغییر کند تا کاربران بتوانند سرعت بالاتری را تجربه کنند که بلافاصله یکی از در دسترس ترین فناوری های موجود یعنی VDSL (خط مشترک دیجیتال با بیت ریت بسیار بالا) است. با امکانات موجود و با حداقل ارتقا مورد بهره برداری قرار می گیرد، اما این فناوری هم در دنیا و هم در نمودار چرخه عمر خود به پایان راه رسیده است و دسترسی به تجهیزات مورد نیاز محدودیت هایی دارد.
حقی تاکید کرد: اما به تناسب افزایش تا حدودی غیرمنتظره کاربران در حوزه ارتباطات سیار، توسعه در این حوزه اتفاق نیفتاد، زیرا این نوع ارتباطات علاوه بر تجهیزات مربوطه که نیاز به سرمایه گذاری قابل توجهی دارد، نیاز به سرمایه گذاری نیز دارد. فرکانس و استفاده از طیف فرکانس.” محدودیت هایی نه در ایران بلکه در همه جای دنیا وجود دارد.
حقی با اشاره به مشوق های دولت برای اپراتورها گفت: به دلیل اینکه توسعه شبکه FTTx در همه کشورها یک گزینه راهبردی است و دولت ها برای تحقق این زیرساخت کمک می کنند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و به تبع آن سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مشوقها در قالب بستههای تشویقی، دستورالعملها و اصول حاکم بر دسترسی فیبر نوری خلاصه میشود، به طوری که اپراتورها مجبور به تعهدات و سپس برداشتن گامهای برنامهریزی شده برای دستیابی به 20 میلیون پورت فیبر نوری تا سال 1403 هستند.
وی افزود: مشوق ها باعث صرفه اقتصادی بیشتر سرمایه گذاری اپراتورها می شود. این بسته ها به گونه ای طراحی شده اند که نیازها و انتظارات اقتصادی افرادی که وارد این عرصه می شوند را تا حد امکان برآورده کند.
وی با تاکید بر اینکه نمی توان ارتباطات سیار را برای رویکرد موجود استفاده انبوه کاربران که هر روز در حال افزایش است توسعه داد و در نهایت سقفی برای توسعه در این حوزه وجود دارد، گفت: بنابراین راه حل این است که ترافیک انبوه را به سمت ارتباطات ثابت هدایت کنیم. اما در حال حاضر کاربران در ایران در استفاده از ارتباطات ثابت مشکل دارند و از جمله اینکه کیفیت و سرعت ارائه شده در این نوع ارتباط را پاسخگوی نیاز خود نمی دانند.
وی ادامه داد: جدا از الزامات فوق، ارتباطات سیار برای توسعه با موانع جدی دیگری مانند طراحی سایت و نصب دکل های BTS مواجه است که در این زمینه مقاومت جدی هم از سوی مردم به دلیل نگرانی از اثرات تابش فرکانس و هم از سوی مردم وجود دارد. در کنار دستگاه های اجرایی مانند شهرداری ها و سایر دستگاه ها وجود داشته است.
مشکلاتی در ارتباط ثابت وجود دارد
معاون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برنامه ای دارد که در قالب تعهد، توسعه شبکه FTTx (فیبر نوری) را برای اپراتورها تنظیم کند و پس از آن با تعهداتی مواجه می شوند که باید در بازه های زمانی انجام شود و نه. یک مسیر مبتنی بر.” در نگاه اقتصادی و اقتدار.
به گزارش روز چهارشنبه ICTNN از وزارت ارتباطات، مجید حقی، معاون وزیر پست، ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص اهمیت پروژه FTTx و چرایی قرار گرفتن این پروژه به صورت ویژه در دستور کار وزارت ارتباطات و اطلاعات گفت: فن آوری. زمانی به دلایلی مانند کیفیت، تعداد زیادی از کاربران اینترنت در ایران به ارتباطات سیار روی آوردند. با این حال، در سراسر جهان از ارتباطات سیار برای مقاصد حجیم استفاده نمی شود و دانلودهای حجیم یا تماشای فیلم بیشتر به ارتباطات ثابت محدود می شود.
معاون پست، ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: بر این اساس نسخه راهبردی در حوزه ارتباطات ثابت، اتصال فیبر نوری است زیرا اولاً این فناوری در ابتدای حیات خود است. نمودار چرخه در جهان.” نوری را می توان برای چندین دهه استفاده کرد. بنابراین اتصال فیبر نوری به عنوان راهکاری اساسی، راهبردی و البته ملی در زمینه توسعه شبکه های ارتباطی ثابت در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد.
وی افزود: طبیعتا تسریع در توسعه ارتباطات شبکه FTTx منوط به تعریف این موضوع به عنوان وظیفه اصلی اپراتورها و در چارچوب تعهدات و وظایف آنهاست. در حال حاضر توسعه این شبکه صرفا بر اساس دیدگاه اقتصادی و صلاحدید اپراتورها صورت می گیرد.
اختصاص 1416000 پورت فیبر نوری در 2 ماه گذشته
وی افزود: اما در سال های اخیر به دلیل رقابت پذیری و مقایسه کیفیت، سرعت و قیمت ارتباطات سیار نسبت به ارتباطات ثابت که طی چندین سال توسعه نیافته بود، کاربران استفاده از ارتباطات را در بسیاری از کاربردهای اینترنتی خود انتخاب کردند. ” تلفن همراه را به ارتباطات ثابت ترجیح دهید.
حقی در خاتمه گفت: در حال حاضر در مرحله رفع نواقص اسنادی هستیم و پیش بینی می شود به زودی این فاز تکمیل و سپس کشور به مناطق مستقل تقسیم و به بهره برداران واگذار شود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
گسترش شبکه در اختیار اپراتورها
تحریریه ICTNN شبکه خبری