معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات گفت: در آینده هوش مصنوعی با چالش های زیادی برای کشور مواجه هستیم که یکی از آنها اشتراک گذاری داده ها است و باید مقررات لازم برای حفاظت از داده ها در مصنوعی را تدوین کنیم. گام صدا.
به گزارش ICTNN، تعاریف زیادی از هوش مصنوعی ارائه شده است. به طور کلی نمی توان یک تعریف واحد ارائه داد که تمام جنبه های آن را پوشش دهد، اما به روشی بسیار ساده، اگر سیستمی بتواند در مواجهه با مشکلات، اعم از ساده یا پیچیده، مانند یک انسان عمل کند و تصمیم بگیرد. این سیستم از هوش مصنوعی استفاده می کند.
عملکرد هوش مصنوعی شبیه به یک کودک است، بنابراین سیستم باید ابتدا چندین بار با مشکل خاصی مواجه شود تا راه حلی برای حل آن پیدا کند.
ماشین های هوشمند می توانند با استفاده از حسگرهای مختلف و با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی، محیط خود را شناسایی کنند، پس از پردازش داده ها، تجزیه و تحلیل اطلاعات و الگوهای استخراج شده از آن، با استفاده از دانش خود می توانند یاد بگیرند، تصمیم بگیرند و عملیات خاصی را انجام دهند و بر محیط فیزیکی یا محیط مجازی تاثیر بگذارند. . هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری جهانی به طور مستمر در حال توسعه و بهبود است و در بسیاری از صنایع و حوزه های کاربردی با هدف ارائه راه حل های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد.
هوش مصنوعی در بسیاری از زمینه ها توانسته به توانایی های انسان دست یابد و یکی از مزیت های هوش مصنوعی را می توان در واژه پردازی و کاربردهای پزشکی مشاهده کرد که در بسیاری از زمینه ها دقت بسیار خوبی، نزدیک یا بهتر از انسان دارند، به طوری که وظایف که زمانی با دقت پایین انجام می شد به راحتی توسط سیستم های هوش مصنوعی قابل انجام است.
اما در عین حال جدا از مزایای هوش مصنوعی، محدودیت هایی نیز دارد. به عنوان مثال، تحقیقات نشان می دهد که هوش مصنوعی دارای قابلیت هایی نیست که فقط انسان ها از آن برخوردار هستند. این مقالات اغلب استدلال می کنند که انسان ها و هوش مصنوعی باید با هم کار کنند و هوش مصنوعی توانایی های انسان را افزایش می دهد.
همزمان با گسترش هوش مصنوعی و استفاده از آن در کشورها، چندین ماه است که این فناوری به روی ایران باز شده و تصمیمات مهمی از سوی نهادهای دولتی در خصوص آن اتخاذ شده است، به عنوان مثال در قانون برنامه هفتم توسعه وزارت کشور. . ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی ملزم به تهیه سندی در مورد هوش مصنوعی بودند. در واقع در قانون هفتم توسعه همه نهادها موظفند برنامه خود را برای استفاده حداکثری از هوش مصنوعی تدوین کرده و در اولین سال اجرای برنامه به تصویب هیئت وزیران برسانند.
در همین راستا چندی پیش نشست بحث و بررسی الزامات قانونی هوش مصنوعی با حضور نمایندگان سازمان های دولتی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. علی اصغر انصاری – معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات – در این جلسه با اشاره به سابقه ورود هوش مصنوعی به حوزه حاکمیتی کشور گفت: زمانی که تصمیم به ایجاد هوش مصنوعی گرفته شد. مرکز پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ابتدا به بررسی نیازهای این حوزه پرداختیم، زیرساخت های این حوزه است که با گذشت زمان گام های قابل توجهی در حوزه حکمرانی هوش مصنوعی برداشته شده است.
وی همچنین درباره آینده این حوزه صحبت کرد و گفت: در آینده هوش مصنوعی کشور با چالش های زیادی روبرو هستیم که یکی از موضوعات مورد بحث اشتراک داده است. این چالشی است که تمام دنیا با آن مواجه است و همچنین باید مقررات لازم برای حفاظت از داده ها در حوزه هوش مصنوعی را تدوین کنیم.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات درباره تدوین سند هوش مصنوعی و مطالعات انجام شده در این زمینه توضیح داد: در این چند سال اندازه گیری های علمی زیادی در این زمینه در چارچوب انجام شده است. از تحقیق و آنچه قابل توجه است این است که مراکز علمی و دانشگاهیان ما در حوزه هوش مصنوعی در حال کار روی مواردی هستند که امروز کشور نیازی به آن ندارد و این به دلیل نبود مقررات اساسی است.
در ادامه این جلسه رضا تقی پور – رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حاکمیت داده شورای اسلامی – با تاکید بر قانونگذاری در حوزه هوش مصنوعی گفت: با توجه به گستردگی هوش مصنوعی، طبیعتا یکی از موضوعاتی است که جای صحبت دارد. بحث در مورد قوانین و چارچوب ها در این زمینه است. این سوال در دو سطح قابل بررسی است. یکی در حوزه داخلی و دیگری در حوزه بین المللی که هر دو باید به دقت مورد توجه نهادهای حاکمیتی قرار گیرند.
وی تاکید کرد: همین چارچوب هایی که در سازمان ملل وجود دارد را می توان به حوزه هوش مصنوعی ملی نیز تعمیم داد و می توانیم در این زمینه همکاری خوبی با آنها داشته باشیم.
رئیس گروه هوش مصنوعی گفت: بحث حاکمیت داده در حوزه هوش مصنوعی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به عنوان پیش نیاز مدیریت قانون مورد توجه قرار گیرد و مجلس نیز بر این موضوع تاکید دارد.
بر اساس اعلام پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در بخشی دیگر از این اجماع، رئیس دفتر حاکمیتی مرکز پژوهش های شورای اسلامی گفت: این مسیر یک مسیر تکاملی است و باید در عرصه بین الملل مقاومت فناورانه داشته باشیم. جهان عرصه هنگام تصمیم گیری در این زمینه. آنچه امروز در کشور با آن مواجه هستیم دوگانگی آزادی و کنترل است، دوگانگی که در بحث سیاست گذاری و قانون گذاری در حوزه های مختلف مانع ایجاد می کند.
بر این اساس می توان گفت که دلیل اینکه باید کلیدی ترین ابزار برای قانون گذاری در حوزه هوش مصنوعی در نظر گرفته شود این است که باید تصویری از هوش مصنوعی را به مردم نشان دهیم که اطمینان بخش است، تصویری که نشان می دهد هوش مصنوعی برای چه مواردی استفاده می شود کشورهای همسایه اکنون به لطف هوش مصنوعی به شهروندان خود تصویری از آینده نشان می دهند و این هنر سیاست است. ابعاد نظام در این حوزه متفاوت است، شایان توجه است که تدوین سیاست در چه مرحله ای ضروری است و قانونگذار باید در چه مرحله ای وارد شود. این موضوع مهمی است که باید در چارچوب قانون مورد توجه قرار گیرد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات