ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
متأسفانه در مدت کوتاهی که از ایجاد تیم جدید رهبری در وزارت ارتباطات می گذرد، متأسفانه نه تنها حرکت در جهت اهداف تبیین شده در اسناد رسمی این حوزه تشدید نشده، بلکه این مشکل نیز باعث شده است. نارضایتی گسترده در بین مردم و مشاغل.
اگرچه به درستی به توسعه شبکه فیبر نوری و پوشش 20 میلیون خانه در ماه های اخیر اشاره کردید، اما فراموش نکنید که چند سالی بود طرحی مشابه از سوی وزارت ارتباطات برای راه اندازی 20 میلیون پورت فیبر نوری اجرا شد که متأسفانه انجام شد. اتفاق نمی افتد. پس از سالها تحقق یابد. بررسی های کارشناسی نشان می دهد که یکی از عوامل مهم شکست توسعه شبکه ثابت، نقش شرکت مخابرات ایران است. در گذشته بر اساس این چالش، لایحه رفع انحصار مخابرات تدوین و به مجلس ارسال شد. در دولت جدید این لایحه پس گرفته شد و هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفت.
1- برنامه عملی و قابل دستیابی وزارتخانه در خصوص تحقق اهداف سند «طرح ملی و معماری شبکه ملی اطلاعات» در بندهای 2-2-2-3، 2-2-1-7 و چیست. 2- 2-1-8؟ ضمانت اجرایی برای اتصال 20 میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری ثابت چیست؟
سلام
نیازی به توضیح و یادآوری نیست که امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نماد اصلی اقتصاد دانش بنیان در جهان است و در ایران 8/7 درصد تولید ناخالص داخلی کشور متکی بر ارتباطات است و باید بپذیریم که زیرساخت های ارتباطی بازی می کند. نقش مهمی در رشد تولید ناخالص داخلی دارد. به گونه ای که با دو برابر شدن سرعت شاهد رشد 0.3 درصدی تولید ناخالص داخلی خواهیم بود.
به گزارش ICTNN، متن پیام مجتبی توانگر، نماینده تهران در زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری های ارتباطی به شرح زیر است:
رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی در نامهای به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از رکود اینترنت گفت: بلافاصله پس از استقرار تیم مدیریتی جدید در وزارت ارتباطات، متاسفانه نه تنها اهداف تعیین شده در اسناد رسمی تنها از نظر عملیاتی تشدید نشده است، این مشکل به نارضایتی گسترده در بین مردم و مشاغل منجر شده است.
آقای زارع پور، شما به خوبی می دانید که هرگونه کمبود در این زمینه نه تنها فرصت های رشد اقتصادی را از کشور سلب می کند. برعکس باعث ایجاد نارضایتی و در نتیجه افزایش میل به مهاجرت در بین نخبگان و گروه های توانمند می شود و در انکار مشکل نمی توان تجربه تلخ ملموس میلیون ها شهروند را انکار کرد و مشکلات به وجود آمده را انکار کرد. آیا نگفتید که عقب ماندگی های گذشته منجر به کاهش کیفیت شد. در حالی که افت ناگهانی اخیر نمی تواند با تجربه کاربری قبلی سازگار باشد و صدای کاربران بلند شده است.
2- موضع وزارت ارتباطات در خصوص انحصار مخابرات و لایحه قبلی در این خصوص چیست؟ لایحه جدید چه زمانی به مجلس ارسال می شود؟ و برنامه وزارت ارتباطات بر اساس واقعیت انحصار مخابرات چیست؟ “چه سازوکارهایی برای کاهش تضاد منافع بین بخش های غیردولتی و دولتی طراحی شده است؟”
همچنین می دانید که سند «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» مصوب شورای عالی فضای مجازی با هدف رساندن سهم اقتصاد دیجیتال به 10 درصد (بند 2-2-2-3) و بر اساس همین سند با حداقل سرعت 100 مگابیت بر ثانیه برای کاربران تجاری و حرفه ای و مراکز آموزشی در نظر گرفته شده است و در سایر بخش های این سند سرعت کمتر از 30 در نظر گرفته شده است. بنابراین زیرساخت های ارتباطی نه تنها با حدود 8 درصد تولید ناخالص داخلی مرتبط است، بلکه با توجه به شرایط کنونی، پتانسیل رشد حداقل 0.5 درصدی در سال را دارد.
لذا خواهشمند است ضمن تقاضای توجه به موارد فوق، پاسخ سوالات ذیل را در اسرع وقت جهت رسیدگی مجلس شورای اسلامی ارائه فرمایید.
«دکتر زارع پور عزیز
وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات