به گزارش وب سایت engadget، وین جاکوبسون-گالان، نویسنده اصلی مقاله، گفت: «این یک پیشرفت در درک ما از کارهایی است که ستارگان پرجرم لحظاتی قبل از مرگشان انجام می دهند. این بود، و این اولین بار است که ما یک ستاره قرمز را می بینیم که منفجر شود.
این کشف اکنون به دانشمندان اجازه می دهد تا ابرنواخترهای قرمز رنگی را مطالعه کنند که انواع مشابهی از تابش درخشان دارند و به طور بالقوه می توانند سیگنال ابرنواختری دیگری تولید کنند.
دانشمندان با استفاده از تلسکوپ Pan-STARRS در هاوایی، ستاره قرمز در حال مرگ را در تابستان 2020 از نور عظیمی که ساطع می کرد شناسایی کردند. هنگامی که به یک ابرنواختر تبدیل شد، نور قدرتمند آن با استفاده از یک طیفسنج تصویربرداری با وضوح پایین در رصدخانه کک در هاوایی ثبت شد. این تیم همچنین اولین طیف این ابرنواختر به نام SN 2020tlf را ثبت کرد. SN 2020tlf در NGC 5731 و در فاصله 120 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و جرم آن تقریباً 10 برابر خورشید است.
در اینجا ویدئویی از انفجار ستاره سرخ و تبدیل شدن به یک ابرنواختر را مشاهده می کنید:
ادامه مطلب
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
ICTNN با وجود تعداد زیادی ستاره در آسمان، به ندرت می توان حداقل یکی از آنها را در معرض انفجار ابرنواختری دید. یک ابرنواختر زمانی رخ می دهد که یک ستاره در حال مرگ شروع به مردن می کند. سپس ناگهان منفجر می شود و نور زیادی تولید می کند. اکنون، برای اولین بار، ستاره شناسان یک ستاره قرمز را قبل، در حین و بعد از انفجار ابرنواختر رصد کرده اند و اطلاعات مهم جدیدی در مورد این رویداد جمع آوری کرده اند.
مشاهدات نشان داد که ستاره احتمالاً مقدار زیادی ماده متراکم را درست قبل از انفجار منتشر کرده است. مشاهدات قبلی نشان داده است که ستاره سرخ قبل از تبدیل شدن به یک ابرنواختر نسبتا آرام بوده است، بنابراین داده های جدید نشان می دهد که برخی از آنها ممکن است ساختار داخلی خود را به طور قابل توجهی قبل از انفجار تغییر داده باشند. سپس می تواند گازهای متلاطم را درست قبل از فروپاشی منتشر کند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری