شبکه ملی اطلاعات که برای دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت مطرح شده بود و پیش بینی می شود تا پایان سال 75 درصد پیشرفت کند، اکنون در برخی از روستاهای کشور پیشرفت چشمگیری داشته است.
به گزارش ICTNN، ایجاد شبکه ملی اطلاعات در کشور به عنوان یکی از مهمترین پروژه ها در حوزه ارتباطات از اواخر سال 1383 مطرح شد و کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت بیشترین مورد توجه قرار گرفت. دلیل مهم راه اندازی این شبکه در سند «نیاز به تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» اشاره شد که شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی کل فضای مجازی، شبکه تمامی شبکه های کشور است.
این شبکه از یک زیرساخت ارتباطی با مدیریت کاملا داخلی و مستقل، یک شبکه محافظت شده از اینترنت و یک شبکه با امکان ارائه انواع محتوا و خدمات ارتباطی در مقیاس ملی برای مردم تشکیل شده است. در سال های بعد از 1383 اجرای این طرح به کندی پیش می رفت تا اینکه در دولت یازدهم اجرای این طرح پیگیری شد و در نهایت در پایان همان دولت اعلام شد که فازهای اول، دوم و سوم افتتاح شده است. و رونمایی شد؛ اما این تسریع در روند اجرای این پروژه در دولت سیزدهم یکی از مهم ترین اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شمار می رود؛ در حالی که این تسریع در روند اجرای این طرح در دولت سیزدهم به شمار می رود. بدین ترتیب طرح تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات از مهرماه 1400 آغاز شد و هم اکنون در مرحله اجرا قرار دارد.
به این ترتیب تحقق شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم در رأس برنامه های این وزارتخانه قرار داشت که این پروژه در مدت 10 سال تنها 30 درصد پیشرفت داشت اما در مدت دو سال به 60 درصد پیشرفت رسید. طبق اعلام وزیر ارتباطات توسعه این شبکه باید تا پایان سال به 75 درصد برسد. به این ترتیب با تلاشهای صورت گرفته از ابتدای تاسیس دولت سیزدهم تا خرداد ماه سال جاری، در 20 ماه گذشته بیش از 4 هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند و بیش از 3 هزار روستای باقی مانده نیز وصل خواهند شد. تا پایان سال.
بیشتر بدانید
تکمیل شبکه ملی اطلاعات؛ تحکیم استقلال و امنیت ارتباطات کشور
در همین راستا ماه گذشته طی نشست هفتگی با استانداران با حضور عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارشی از وضعیت ارتباطات استان سیستان و بلوچستان معرفی شد.
وزیر ارتباطات در ابتدای این جلسه گزارشی از وضعیت ارتباطات استان سیستان و بلوچستان ارائه کرد و با اشاره به تعداد 3442 روستای بیش از 20 خانواری در این استان، خاطرنشان کرد: تا کنون نزدیک به 80 درصد روستاهای بالای 20 خانوار این استان به شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند و اینترنت پرسرعت دائمی هستند.
به گفته زارع پور، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 672 روستای بالای 20 خانوار به شبکه ارتباطی وصل شده اند و 20 درصد باقیمانده روستاها که عموماً روستاهای دورافتاده هستند، صعب العبور و فاقد شبکه ارتباطی هستند. زیرساخت های لازم اعم از برق و جاده تا پایان سال جاری به شبکه ارتباطی متصل می شود.
از سوی دیگر در جلسه دیگری با حضور استاندارد گلستان با اشاره به تعداد 936 روستای بالای 20 خانوار در این استان اعلام شد که تاکنون تقریباً 96 درصد روستاهای بالای 20 خانوار استان گلستان داشته اند. به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت و پایدار متصل شده است.
به گفته مسئولان، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 42 روستای بالای 20 خانوار به شبکه ارتباطی این استان متصل شده اند و حدود 4 درصد از بقیه روستاها (34 روستا) به اینترنت پهن باند و پایدار متصل خواهند شد. از پایان سال جاری
افزایش 10 درصدی اتصال روستاهای اصفهان به شبکه ملی اطلاعات
جعفر مطلب زاده مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان در بیانیه ای درباره آخرین توسعه ارتباطات روستایی در قالب طرح USO گفت: از 935 روستای بالای بیست خانوار استان، 169 روستا مشکل ارتباطی داشتند. که تاکنون 87 روستا در دولت سیزدهم به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند. و اینترنت متصل شد و شاهد رشد 10 درصدی اتصال روستایی بودیم زیرا روستاهای متصل به شبکه ملی اطلاعات از 82 درصد به 92 درصد افزایش یافت.
وی با بیان دشواری ها و ویژگی های مناطق باقی مانده تصریح کرد: از جمله مناطق باقی مانده، مناطق عشایری است که مشکل دسترسی به برق، ایمنی راه ها و اماکن در زمان کوچ عشایر و همچنین مناطق کوهستانی در غرب کشور وجود دارد. استانی که صعب العبور هستند ما مشکل ارتباط سایت آنها با مراکز مخابراتی (مخابرات) را داریم.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات