وزیر ارتباطات با بیان اینکه مشارکت منطقهای به ارتقای توانایی کشورها در حفاظت از جوامع خود در برابر تهدیداتی مانند نقض حاکمیت سایبری کمک میکند، گفت: اگر کشورهای عضو سازمان اکو مقررات مشترکی را در مواجهه با غولهای فناوری بینالمللی ارائه کنند. آنها می توانند با تعامل با ملت های خود حقوق آنها را تامین کنند.
به گزارش ICTNN، صبح امروز (پنجشنبه) نشست رسمی وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی موسوم به اکو به ریاست عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. ایران.
زارع پور در سخنان رسمی خود در این نشست گفت: مایه خوشحالی است که وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز ملی فناوری اطلاعات در ایران میزبان این نشست است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران اکو همواره به دنبال تقویت یکپارچگی منطقه ای و اثربخشی بیشتر این سازمان بوده است و بدون شک این نشست نیز در همین راستا خواهد بود.
زارع پور با بیان اینکه در مرحله حساس تحول دیجیتال هستیم، گفت: فناوری های جدیدی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، نسل پنجم تلفن همراه و حتی نسل ششم، نیمه هادی ها، کلان دیتا و سایر فناوری های جدید در راه است. ; علاوه بر ایجاد فرصتهای جدید برای توسعه جوامع، تهدیدهایی را نیز به همراه دارند، بنابراین لازم است رویکردی متناسب با این فناوریها اتخاذ شود تا از فرصتهای منحصربهفرد ایجاد شده حداکثر استفاده را ببریم و از تهدیدات آنها در امان باشیم. اقامت کردن
وی افزود: اگر در مواجهه با فناوری های جدید منفعلانه عمل کنیم، شکاف دیجیتالی که در حال حاضر وجود دارد بیشتر می شود.
وزیر ارتباطات با ابراز خرسندی از پیشرفت چشمگیر این سازمان بین المللی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، خاطرنشان کرد: با این حال همکاری بین اعضا پیشرفت خوبی نداشته است و به عنوان مثال وزرای حمل و نقل کشور عضو اکو نیز یازدهمین اجلاس خود را برگزار کردند، اما امروز سومین نشست وزرای ارتباطات این سازمان است، بنابراین بررسی جدی این موضوع ضروری است.
زارع پور با اشاره به اینکه دو مشکل دیگر به جز برگزار نشدن اجلاس منظم وزرای ارتباطات کشورهای عضو اکو وجود دارد، گفت: اولاً در بسیاری از زمینه ها از جمله توسعه زیرساخت های ارتباطی، تنظیم مقررات و مقررات در حال سرمایه گذاری هستیم و می توانیم با آن همکاری کنیم. یکدیگر در حوزه های مرتبط با فضا که علیرغم تمامی مصوبات قبلی، این همکاری ها به صورت موثر و مثمر ثمر صورت نگرفته است. علاوه بر این بلوک از کشورهای عضو اکو، به عنوان یک سازمان مشترک منطقه ای، دارای پتانسیل قوی برای همکاری با سایر سازمان های بین المللی است که تاکنون موفقیت چشمگیری در این زمینه کسب نکرده است. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد به عنوان پلی برای اتصال کشورهای عضو OCE با سایر مناطق مانند اقیانوس هند، آفریقا، خلیج فارس و کشورهای منطقه شامات عمل کند.
وی افزود: مشارکت منطقه ای به ما کمک می کند تا از فرصت های خود بهتر استفاده کنیم و جوامع خود را در برابر تهدیدها از جمله نقض حاکمیت الکترونیک محافظت می کند و به توانایی های داخلی ما از جمله بسترهای بومی فرصت رشد و پیشرفت می دهد.
وزیر ارتباطات با اشاره به پیشرفتهای سریع در حوزه ارتباطات و فناوری خاطرنشان کرد: برای برنامهریزی مناسب برای رویارویی فعالانه با آینده فناوری دیجیتال، جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد میکند که تدوین برنامه راهبردی 2025-2030 این سازمان قرار گیرد. در دستور کار قرار دارد.
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وی افزود: پیشبینی میشود این مطالعه موجب ارتقای همکاریهای منطقهای در حوزه فناوری فضایی، هوش مصنوعی، زیرساختهای انتقال داده، نظارتی، بسترهای مشترک، اقتصاد دیجیتال، حمایت از کودکان در کشور شود. فضای مجازی ، آموزش و تمرکز بر موضوعات دیگر، بنابراین پیشنهاد می شود که پنج کمیته شامل کمیته امنیت سایبری، کمیته اقتصاد دیجیتال، کمیته زیرساخت و انتقال داده ها، کمیته حمایت از کودکان در فضای مجازی و بسترهای ارتباطی و اطلاعاتی یک کارگروه فناوری. برای تدوین این سند تشکیل شود. اکو باید شکل بگیرد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات