مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: این شرکت با قدرت و توان در حال پیشبرد توسعه فیبر نوری است تا در آینده خدمات خوبی به مردم ارائه شود.
به گزارش ICTNN، فیبر نوری در حال حاضر بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی جهان را تشکیل می دهد، پروژه ای که با آغاز به کار دولت سیزدهم، تحقق آن در مرکز برنامه های وزارت ارتباطات قرار گرفت.
شبکه زیرساختی کشور با سرمایه گذاری دولت بیش از 70 هزار کیلومتر فیبر برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده است اما در داخل شهرها همچنان شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری در کشور وجود دارد. با تجهیزات قدیمی متصل به شبکه مسی معروف است. این شبکه با وجود توزیع گسترده، ظرفیت کمی برای انطباق با فناوری های جدید و استفاده از خدمات پهنای باند دارد.
این در حالی است که بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 80 درصد خانوارها و 100 درصد مشاغل باید به پهنای باند ثابت با سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند و 20 میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار. باید تا سال 1404 به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند. خط ثابت باید روی بستر فیبر نوری تشکیل شود.
در سال گذشته اقدامات زیادی برای پیشبرد این پروژه انجام شد. به طوری که برخی از استان ها به طور کامل تحت پوشش این فناوری قرار گرفتند. کار در 455 شهر آغاز شده و بیش از 1200 کیلومتر فیبرگذاری تکمیل شده است و نزدیک به سه میلیون خانه تحت پوشش اینترنت پرسرعت فیبر نوری قرار گرفته اند.
همچنین چندی پیش از سوی وزیر ارتباطات اعلام شد که آیین نامه بند «س» تبصره ۷ قانون دارایی به تصویب رسیده است. بنابراین با این مصوبه «حساب توسعه شبکه فیبر نوری» با سرمایه اولیه 1000 میلیارد تومان ایجاد می شود که نقطه عطفی در تامین مالی طرح ملی فیبر نوری منازل و مشاغل. علاوه بر موارد فوق، با اجرای این طرح و سایر اقدامات، مسیر ایجاد 10 میلیون روکش تا پایان سال مهیا خواهد شد.
در همین راستا، اخیرا مجید سلطانی – مدیرعامل شرکت مخابرات ایران – در گفت وگو با ICTNN، با بیان اینکه امسال چند میلیون نفر در استان تهران تحت پوشش فیبر نوری قرار می گیرند، گفت: زمانی که طرح نجما تهران را اعلام کردیم و حدود یک میلیون نفر بودیم. 700000 بندر توسعه برای یک دوره سه تا چهار ساله در نظر گرفته شده است.
وی افزود: شاید یکی از استان های اصلی ما در زمینه توسعه فیبر نوری استان تهران باشد که هر هفته اخباری در این زمینه به گوش می رسد. ما کار را در شرکت مخابرات ایران انجام دادیم. ما پروژه نجما را از خرداد ماه سال گذشته آغاز کردیم و همچنان شاهد نتایج آن هستیم زیرا هر هفته یک پروژه افتتاحیه در استان تهران داریم.
سلطانی در ادامه صحبت های خود درباره پوشش سایر استان ها توضیح داد: ما در همه استان ها هستیم و امکانات داریم به ویژه مراکز شهرستان ها که تحت پوشش مخابرات هستند. اگر آمار دقیق پوشش خود و تعداد کاربران پهنای باند را به شما بدهم، خواهید دید که ما با سایر شرکت ها فاصله داریم. بقیه شرکت ها تازه شروع به کار کرده اند، اما خدا را شکر مخابرات تیم بسیار خوب و قوی در سراسر کشور دارد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: طرح نجما در همه استان ها اجرا می شود اما اینکه به استان ها می رویم در واقع یک گشایش نمادین است نه اینکه تازه شروع کرده باشیم. به عنوان مثال در مازندران افتتاحیه نمادین داشتیم و در عین حال از 630 پروژه 113 پروژه به اتمام رسید. نه اینکه او فقط می خواهد شروع کند. به عنوان مثال چند روز پیش به خراسان شمالی رفتم و با حضور استاندار پروژه های این استان را افتتاح کردیم و پس از آن افتتاح نمادین در خراسان رضوی داشتیم و در این استان نیز خروجی هایی وجود دارد که آماده بود. برای دویدن، از سه امتیاز مشهد شروع شود. ، نیشابور و اسفرین کار انجام شد و تحویل شد. بنابراین شرکت مخابرات ایران با قدرت و توان موضوع توسعه فیبر نوری را پیش می برد و همکارانم در تمام استان ها این پروژه را پیش می برند تا در آینده خدمات خوبی به مردم ارائه شود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات