در حالی که قرار بود از اواسط فروردین تمامی گوشی های تلفن همراه با ارز تالار دوم مرکز مبادلات طلا و ارز وارد شود، اما گزارش ها حاکی از آن است که گوشی های تلفن همراه بالای 600 دلار همچنان با ارز حاصل از صادرات وارد می شود و احتمالا وجود دارد. این رویه نیز ادامه دارد.
به گزارش ICTNN، پس از آغاز به کار مرکز مبادلات طلا و ارز، مقرر شد گوشی تلفن همراه کمتر از 300 دلار با نصف ارز، 300 تا 600 دلار با ارز تالار دوم از صرافی و بالاتر وارد شود. 600 دلار با ارز حاصل از صادرات. اما انجمن موبایل از بانک مرکزی درخواست واردات تمامی گوشی های تلفن همراه با ارز تالار دوم صرافی را داشت که با واردات تمامی موبایل های زیر 600 دلار با ارز مرکز مبادلات موافقت شد ارز دوم و صرافی طلا سالن مرکز
اواسط فروردین امسال آبکاری، دبیر انجمن واردکنندگان گوشی موبایل، تبلت و لوازم جانبی وی گفت: درخواست انجمن برای تخصیص ارز از سالن دوم اتاق پایاپای برای تلفن های همراه بالای 600 دلار محقق شده است. اما در شرایطی که قرار بود این قرارداد به زودی اجرایی شود، گزارش ها حاکی از آن است که گوشی های تلفن همراه بالای 600 دلار همچنان با ارز حاصل از صادرات آن وارد می شود.
اخیرا روزبه، عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی، وی این مشکل را برشمرد و از برخی سوء استفاده های ناشی از تخصیص مستمر ارز حاصل از صادرات به تلفن های همراه بالای 600 دلار خبر داد.
به گفته وی، در حال حاضر هیچ سقف و سابقه ای برای صادرکنندگان وجود ندارد و آنها برای تامین نیاز مبادله ای کالاهای غیرتخصصی را با ارز خود وارد می کنند. از این رو برخی صادرکنندگان به شدت از کارت های تجاری سوء استفاده می کنند و آن را اجاره می کنند.
یکی دیگر از مشکلات واردات گوشی های تلفن همراه بالای 600 دلار با ارز حاصل از صادرات این است که به دلیل ممنوعیت واردات آیفون 14 و توقف تولید آیفون 13، این صادرکنندگان گوشی های تلفن همراه مستعمل (بازسازی شده) را از امارات متحده عربی و غیره جمع آوری می کنند. کشورها. و همین آیفون 13 را با قیمتی در حدود 120 میلیون تومان می فروشند. بنابراین اگر با نرخ ارز محاسبه کنیم 55-60 هزار تومان برای آنها تمام می شود. به جز آیفون، برخی از مدل های سامسونگ بیش از 600 دلار قیمت دارند و مشکلاتی در برند سامسونگ وجود دارد. زیرا برخلاف قیمت گذاری موبایل های وارداتی با ارز مرکز مبادلات، موبایل های وارداتی با ارز صادراتی این روند را طی نمی کنند.
لازم به ذکر است، مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران از 11 اسفند ماه فعالیت رسمی خود را در زمینه معاملات پولی (اسکناس و حواله) بر اساس پول و اعتبار مصوبه شورا آغاز کرد. در ابتدا سالن تبادل خدمات و سالن تحویل افتتاح شد. با راه اندازی این مرکز، اعلام شد منابع ارزی مورد نیاز از محل های صادراتی پتروشیمی، مس، معدن، فولاد، پالایش نفت، قیر و سایر صادرکنندگان در تالار بورس ارز و طلا تامین می شود. تهاتر و برای فروش به واردکنندگان عرضه می شود. اما تامین ارز برای واردات دارو، ملزومات و تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی با نرخ 28 هزار و 500 تومان بر اساس سامانه نیما ادامه خواهد داشت. نرخ مبادلات ارزی در مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران در دو صرافی و حواله بر اساس منابع و مصارف ارزی کشور و متغیرهای اقتصادی بانک اطلاعات کشف و بانک اطلاعات معاملات فیمابین است. نرخ تنزیل دلار در هفته های اخیر عموما بالای 38 هزار تومان بوده است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات