با تصویب شورای برنامه ریزی درسی آموزش و پرورش و علمی کاربردی، دوره مهندسی فناوری اینترنت اشیا برای اولین بار در دانشگاه جامع علمی کاربردی مشاغل نوظهور افتتاح می شود.
به گزارش ICTNN، به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، علیرضا جمالزاده، مدیرکل دفتر برنامه ریزی درسی دانشگاه با اعلام این خبر گفت: دوره مهندسی فناوری اینترنت اشیا بر اساس برنامه درسی تحول و ایجاد نیاز با مشارکت تیمی کارشناسان و کارشناسان زیر نظر مستقیم دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف تربیت نیروهای متخصص و واجد شرایط برای این بخش از نیازهای فناوری اطلاعات و رایانه گروه صنعتی تدوین، تصویب و برای اجرا در مراکز تعیین شده است. که دارای شرایط، تجهیزات و امکانات مطلوب، زیر نظر دانشگاه علمی کاربردی می باشند.
دبیر شورای برنامه ریزی آموزشی و برنامه های علمی کاربردی افزود: اینترنت اشیا مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات است، اما اصطلاح اینترنت اشیا به دنیایی گفته می شود که در آن همه چیز از جمله جمادات دارای یک دیجیتال است. هویت. و به رایانه ها اجازه می دهد تا آنها را سازماندهی و مدیریت کنند. امروزه اینترنت همه را به هم متصل می کند، اما با اینترنت اشیا همه چیز به هم متصل است.
وی بیان کرد: فارغ التحصیلان این رشته دارای مهارت ها و توانایی هایی از جمله استفاده از سیستم عامل لینوکس به منظور مدیریت و کنترل دستگاه ها و نظارت بر فرآیندهای مورد نیاز، کار با نمودارهای عملکردی در UML، نمودار کلاس و نمودار توالی برای نمایش معماری سیستم قبل از اجرا هستند. کار با پروتکل ها و فریم ورک های مهم بی سیم، نوشتن منطق تجاری مربوط به تجهیزات جاسازی شده با استفاده از تست روش oriented در هر دو سیستم عامل RTOS و غیر RTOS، کار با پروتکل های ارتباطی مانند 12C، SPI، 1-Wire، UART، MODBUS و DALI. ، معماری دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیا، میکروکنترلرها و پردازنده های اینترنت اشیا، استفاده از فناوری های ارتباطی کوتاه، متوسط و بلند برد در اینترنت اشیا، اجرای پروژه پیاده سازی با سه پروتکل پرکاربرد بلوتوث، وای فای و LoRa، استفاده از هوش مصنوعی در اینترنت اشیا، تست API، توسعه اپلیکیشن های موبایل برای پیاده سازی اینترنت اشیا، استفاده از زبان های سمت سرور مانند PHP، ASP.NET یا Node.js.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی درسی افزود: فارغ التحصیلان این رشته می توانند مشاغلی مانند مهندس اینترنت اشیا، مهندس بلاک چین، کارشناس تجهیزات/سخت افزار اینترنت اشیاء، معمار شبکه/راه حل های اینترنت اشیا، مدیر شبکه اینترنت اشیا/ساخت ربات کسب کنند.
جمالزاده در خاتمه گفت: تمامی مطالب این حوزه با توجه به آخرین دستاوردهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تدوین شده است و با توجه به بازار کار و نیاز جامعه، علاقه خاصی به اشتغال دارد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات