تحول دیجیتال به عنوان یک مرحله فراگیر و عمده در سراسر جهان شناخته شده است و البته چالش ها و فرصت های اساسی را به وجود می آورد که بسیاری از شرکت های فعال در این زمینه با آن مواجه هستند.
به گزارش ICTNN، روند دیجیتالی شدن زندگی روزمره مردم در سراسر جهان با گسترش اپیدمی کرونا در سالهای اخیر سرعت گرفته است. به عنوان مثال، بسیاری از شرکتهای کوچک و متوسط آلمانی که قبلاً در زمینه دیجیتالیسازی کند و ناکارآمد بودند، مجبور به تطبیق و پذیرش این روند شدهاند. از سوی دیگر، شرکتهایی که قبلاً در دیجیتالی کردن زیرساختهای خود سرمایهگذاری کرده بودند، توانستند جایگاه خوبی در عرصه رقابت نسبت به همتایان خود کسب کنند. البته این نوآوری های دیجیتال برای همیشه دوام نمی آورند و در طول زمان تغییرات زیادی خواهند کرد. رهبران اقتصاد دیجیتال و رهبران کسبوکار باید امنیت، نوآوری و انطباق سرمایهگذاریهای تجاری خود را با این محیط حیاتی از طریق درسها و تجربیات لازم شناسایی و ترسیم کنند.
به طور کلی، فناوری های دیجیتال مزایای بسیاری دارند. این فناوریها به ما اجازه میدهند در دفاتر خانگی خود به طور مؤثر و مؤثر کار کنیم، و گویی این تغییرات به رهبران اقتصادی و رهبران تجاری یک ظرف آزمایشگاهی ارائه میدهد که از طریق آن میتوانند سبکها و شیوههای مختلف مدیریت را آزمایش کنند. آنها باید اثرات خوب و بد تغییرات تکنولوژیکی ناشی از ظهور این بیماری همه گیر را مشاهده کنند تا بفهمند چه سبک مدیریتی تحت چنین شرایطی به شیوه ای مؤثر، کارآمد و پیشرفته تر کار می کند (یا کار نمی کند) و چگونه می توانند برای دستیابی به اهداف بالاتر استفاده کنید. کارایی خطوط خاصی از سازمان شما
در ایران چند سالی است که توجه ویژه ای به اقتصاد دیجیتال شده و در دولت سیزدهم تمهیدات مهمی در این زمینه اندیشیده شده است. اقتصاد دیجیتال فضای خالی است که می تواند شغل های زیادی برای کشور ایجاد کند و فقط بحث هزینه نیست. در حال حاضر یکی از حوزههای جدیدی که میتواند شرایط جدیدی را برای افزایش اشتغال فراهم کند، فضای مجازی و استفاده از اقتصاد دیجیتال است که متأسفانه هنوز رواج ندارد و دولت گاهی اوقات در این بخش با مشکلاتی مواجه میشود و برخی مشکلات باعث ایجاد این فضا شده است. محدود باشد
یکی از اقداماتی که در حوزه اقتصاد دیجیتال قابل پیگیری است، اجازه فعالیت چند پلتفرم در این بخش است زیرا بر اساس همین بسترها است که می توان خرید و فروش و تجارت و امور را شکل داد.
کارشناسان معتقدند که بسترهای قوی برای توسعه اقتصاد دیجیتال ضروری است و هر دو پلتفرم داخلی و خارجی باید اجازه رشد و رقابت داشته باشند. خوشبختانه پلتفرم های داخلی شکل گرفته و به تدریج در حال توسعه هستند، اگرچه برخی از پلتفرم های تبلیغاتی هنوز به طور کامل توانایی راه اندازی یک کسب و کار را به دست نیاورده اند و انتظار می رود زمان بیشتری تا رسیدن به توسعه لازم سپری شود، بنابراین باید همزمان ، تقویت پلتفرم های داخلی و تا زمانی که به شکلی مستحکم ظاهر شدند، امکان استفاده از فضای بستر خارجی را برای کمک به مردم برای شروع و رشد کسب و کارشان فراهم کرد.
مزایای اقتصاد دیجیتال در کشور
این فضا می تواند سه مزیت بزرگ برای کشور ایجاد کند که یکی از آنها فرصت های شغلی و مشاغل جدید در دنیا در این زمینه است. اقتصاد دیجیتال در اکثر کشورها سهم زیادی دارد و ارزش افزوده زیادی ایجاد کرده است، بنابراین در کشور ما که اکثر مشاغل سنتی هستند، این می تواند فرصت مناسبی برای شناسایی مشاغل جدید در این بخش و کاهش نرخ بیکاری باشد. .
کسب و کارهای مجازی بر اساس فضای مجازی و اینترنت شکل می گیرند برای این کار باید زیرساخت ها برای ورود کسب و کارهای جدید مهیا شود چرا که بخواهیم یا نخواهیم سراغ کسب و کارهای جدید خواهیم رفت. مزیت دوم کاهش هزینه است. در حال حاضر یکی از بحث های مطرح در کشور قیمت بنزین است و چون مصرف آن افزایش یافته هزینه های آن نیز افزایش یافته است، در حالی که اگر استفاده از فضای مجازی و بسترهای اینترنتی را در کشور توسعه دهیم، تعمیم حمل و نقل که برای انجام امور ضروری و مراجعه به چندین بخش و سازمان بسیار کاهش یافته و این سوال در بسیاری از هزینه ها از جمله انرژی بسیار موثر است.
بهره وری دومین مزیت اقتصاد دیجیتال است و استفاده از فناوری های نوین بهره وری را در کشور افزایش می دهد. متاسفانه بهره وری کشور هم در منابع انسانی و هم از نظر سرمایه پایین است و همین امر باعث هدر رفتن سرمایه انسانی در کشور شده است. مزیت سوم کاهش هزینه است. در حال حاضر یکی از بحث های مطرح در کشور قیمت بنزین است و چون مصرف آن افزایش یافته، هزینه های آن نیز افزایش یافته است، در حالی که اگر استفاده از فضای مجازی در بخش دیجیتال رو به رشد باشد، تعمیم حمل و نقل ضروری است. انجام کارها و بازدید از بسیاری از ادارات و سازمان ها به شدت کاهش یافته است و این سوال در بسیاری از هزینه ها به خصوص انرژی بسیار موثر است.
در همین راستا، سید ابراهیم رئیسی هفته گذشته در دیدار با جمعی از فعالان اقتصاد دیجیتال، این حوزه را بخش مهمی از اقتصاد کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه دانست و با اشاره به رشد روزافزون این اقتصاد در برخی از کشورهای همسایه اشاره کرد. . ، می گوید: تاخیر در این زمینه مضر و غیر قابل جبران است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: وظیفه دولت در حوزه کسب و کارهای دیجیتال، حمایت، هدایت، نظارت و تنظیم مقررات است و رگولاتورها باید فعالیت های خود را تنظیم کنند تا اختلالی در کسب و کار ایجاد نشود. همچنین تسهیل و تضمین اصل و سود سرمایه گذاری داخلی و خارجی در شرکت های دیجیتال، تضمین خرید خدمات از صاحبان مشاغل مجازی، تخصیص ارزهای مناسب برای توسعه اقتصاد دیجیتال، حمایت از صادرات فناوری ها و خدمات دیجیتال و فعال سازی ویژه ستاد اقتصاد ارزهای دیجیتال از دیگر محورهای رئیسی در این جلسه بود.
بنابراین با توجه به توسعه اقتصاد دیجیتال در بسیاری از کشورهای جهان و حرکت به سمت آینده شغلی و پیدایش مشاغل جدید، باید زیرساخت های توسعه اقتصاد دیجیتال و استفاده بهتر از فضای مجازی فراهم شود. خوشبختانه گامهایی برای توسعه فناوریهای جدید و اقتصاد دیجیتال برداشته شده است، اما شرایط ایدهآل هنوز خیلی دور است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات