وزیر ارتباطات اعلام کرد سال گذشته حجم ترانزیت ترافیک اینترنت از کشورمان دو برابر شد و امیدوارم با تلاش مدیریت جدید شرکت زیرساخت این مسیر ادامه یابد تا کشور به قطب ترانزیت اینترنت در کشور تبدیل شود. منطقه
به گزارش ICTNN، عیسی زارع پور این هفته طی جلسه ای با اشاره به ماجرای مدیرعامل جدید شرکت ارتباطات زیرساخت کشوروی در حوزه بومی سازی تجهیزات و اصلاح مهندسی شبکه گفت: با اقدامات ایشان در یک سال گذشته میزان ترافیک اینترنت در ترانزیت از کشورمان دو برابر شده است و امیدوارم با تلاش ها این مسیر طی شود. پیش بینی می شود مدیریت جدید شرکت زیرساخت تا تبدیل شدن کشور به قطب ترانزیت اینترنتی در منطقه ادامه یابد.
در هفته پایانی فروردین ماه، جزئیات شکایات کاربران و مشترکان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط رگولاتوری اعلام شد؛ پیمان قره داغی – مدیرکل تنظیم مقررات حمایت از حقوق مصرف کنندگان – گفت: بیشترین شکایات در سال 1401 مربوط به خدمات تلفن ثابت و ارتباطات دیتا است و استان های تهران، خوزستان، خراسان رضوی، مازندران و اصفهان پنج استان دارای بیشترین معرفی در مقایسه با این شکایات مکرر است.
به گفته وی، قطع، عدم ارائه کابل سرقتی، عدم تضمین کیفیت خدمات ارائه شده، ارائه خدمات پشتیبانی ناخواسته، عدم تحویل خط ثابت ثبت شده، عدم انصراف از سرویس و تاخیر در نصب و راه اندازی سرویس از جمله شکایات مکرر این حوزه است.خدمات تلفن ثابت وجود دارد.
اما پاسخ رئیس جمهور به سوالی در مورد اکران یکی از اخبار مهم دیگر این هفته بود. رئیس جمهور در دیدار با فعالان دانشجویی به برخی شبهات آنان در حوزه های مختلف اقتصادی پاسخ داد. برخی از کشورهای مدعی آزادی بیان اعتقادی به برگزاری دادگاه ندارند. برای پلتفرم های خارجی سیاست دولت این است که فضای مجازی به بستری برای ایجاد ناامنی در کشور تبدیل نشود و در این راستا فعالیت هر پلتفرم خارجی که آمادگی پذیرش مسئولیت و پاسخگویی با ایجاد دفتر در داخل کشور را داشته باشد بلامانع است.
در بخش دیگر حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، درگاه خدمات عمومی دولت یا به اختصار (PGSB) بستری برای ارائه خدمات سازمان های دولتی و شرکت های دولتی در بخش خصوصی به یکدیگر برای اینترنت و اصلی ترین است. اهداف این پروژه تسهیل خدمات دولتی و عمومی و خدمات تجاری و مشاغل و مشاغل آگهی شده است. از این رو در گزارشی که اوایل هفته جاری از سوی سازمان فناوری اطلاعات منتشر شد، اعلام شد که هیات خدمات عمومی دولت (PGSB) سال پرکاری را پشت سر گذاشته است. این درگاه که محل استعلام الکترونیکی بین دستگاه ها و شرکت ها است، در سال گذشته بیش از 4 میلیارد و 500 میلیون تراکنش ثبت شده است.
آمار معاملات عبور خدمات عمومی دولت از ابتدا تا پایان سال 1401 نشان می دهد که خرداد ماه با حدود 63 میلیون تراکنش و بهمن ماه با بیش از 694 میلیون تراکنش به ترتیب کمترین و پرترددترین تراکنش ها را به خود اختصاص داده اند. سال
دو تغییر عمده در رهبری در وزارت ارتباطات از مهمترین اخبار این هفته بود. سید محمد امید آقامیری سال گذشته پس از ترک سمت در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان سرپرست مرکز ملی فضای مجازی منصوب شد. در این راستا، طی حکمی از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امیر محمدزاده لاجوردی به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و محمد جعفرپور به سمت معاون وزیر، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل منصوب شدند. شرکت ارتباطات زیرساخت. همچنین در حکمی دیگر امیر محمدزاده لاجوردی به عنوان معاون وزیر ارتباطات منصوب شد.
برگزاری جشنواره فاوا همزمان با روز جهانی ارتباطات خبر مهم دیگری بود که در هفته پایانی فروردین ماه منتشر شد. علی اصغر انصاری – معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات – با اشاره به انتشار فراخوان نهمین جشنواره ملی فاوا، گفت: این جشنواره پس از وقفه ای چند ساله که به دلیل گسترش متوقف شد. ویروس کرونا، امسال همزمان با روز جهانی ارتباطات به دستور وزیر ارتباطات و در پایان اردیبهشت ماه برگزار میشود.
وی شعار این جشنواره را «ایران هوشمند و متصل» عنوان کرد و افزود: نهمین دوره جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف ایجاد فضای رقابتی سالم و شور علمی، تعامل و همکاری بین کارشناسان برگزار می شود. کشور، حمایت از تولیدات بومی و تجلیل از نخبگان و فعالان برتر عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات اردیبهشت ماه سال جاری در چهار محور اصلی و 12 زیرمحور برگزار می شود.
همچنین در هفته جاری عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با تعدادی از اعضای شورای مرکزی و روسای استان های سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با بررسی پروژه های بزرگ ارتباطی در حال اجرا گفت: اجرای این برنامه ها و پروژه ها، نگرش وزارت را نشان می دهد ارتباطات در ارتباط و توسعه آن است.
وزیر ارتباطات معتقد است از ابتدای این دولت، پهنای باند و ظرفیت شبکه داخلی و بینالمللی کشور افزایش چشمگیری داشته است و از نظر سرعت اینترنت همراه، از رتبه 80 در بین کشورهای جهان به رتبه 61 رسیدهایم. آغاز این دولت
وی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه شورای دولت درباره پیشرفت شبکه ملی اطلاعات با اشاره به اینکه ایجاد شبکه ملی اطلاعات یکی از وظایف خطیر وزارت ارتباطات است که به ما سپرده شده است، گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی با تلاش وزارت ارتباطات، پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت تاکنون به 60 درصد در مقابل 23 درصد رسیده است و برنامه امسال ما این است که این رقم را به 75 درصد برسانیم.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات