به نظر می رسد حذف عناوین Activision Blizzard از بازار چین یکی از عوارض خرید این شرکت توسط مایکروسافت باشد.
پاییز گذشته اعلام شد که انتشار عناوین بلیزارد در چین به دلیل عدم توافق با NetEase متوقف خواهد شد. در حالی که جزئیات بیشتری از این “اختلاف” در زمان انتشار منتشر نشد، منابع رسانه ای نیویورک تایمز گزارش دادند که دلیل این تفاوت ها چیزی بیش از نمودارهای مالی و معیارهای منطقی است.
ماجرا از این قرار است که در اکتبر سال گذشته، ملاقاتی بین مقامات اکتیویژن و NetEase برای بحث در مورد تمدید قرارداد همکاری بلندمدت بین آنها برگزار شد. اگرچه چنین مذاکراتی معمولاً با نتایج مساعد و برد-برد به پایان می رسد، اما گفته می شود در این جلسه که سخنان طرفین از طریق مترجمان منتقل شد، مدیران اکتیویژن احساس کردند که ویلیام دینگ، مدیر عامل NetEase، تهدید به ترک این شرکت کرده است. آنچه از جلسه فعلی آنها به دست خواهد آمد می تواند بر تصمیم دولت چین برای تأیید یا رد خرید Activision توسط مایکروسافت تأثیر بگذارد.
البته برخی منابع به رسانه ها گفتند که NetEase هیچ قصدی برای تهدید اکتیویژن نداشته و در واقع یک سوءتفاهم ساده از صحبت های مدیر این شرکت رخ داده است. علاوه بر این، الکساندر وویکا، سخنگوی NetEase، خبر تلاش دینگ برای زورگویی به Activision را تکذیب کرد و گفت که در واقع سخنان او “شرکتها و رگولاتورها در سراسر جهان مضحک و آزاردهنده هستند.”
مذاکرات بعدی که پس از این اتفاقات انجام شد نیز نتوانست فاصله بین دو شرکت را پر کند و در نهایت اختلافات باعث شد تا اکتیویژن پس از 15 سال همکاری با NetEase بازی های خود را در ژانویه از بازار چین خارج کند. این منجر به دسترسی گیمرهای محلی به عناوینی مانند World of Warcraft، Hearthstone، Warcraft III: Reforged، Overwatch، سری StarCraft، Diablo 3 و Heroes of the Storm شده است.
چند روز قبل از اینکه Activision بازیها را متوقف کند، NetEase همچنین مجسمه World of Warcraft را به عنوان یک حرکت نمادین از روی صندلی خود برداشت و حتی این حرکت را به صورت زنده در یکی از کانالهای رسمی بازیهای ویدیویی خود پخش کرد. علاوه بر این، گفته می شود که در آگوست سال گذشته، اکتیویژن و نت ایز توسعه یک پروژه موبایلی از سری World of Warcraft را به دلیل اختلافات مالی لغو کردند. به نظر می رسد همه این اتفاقات زنجیره ای از کنش ها و واکنش ها به سخنان ویلیام دینگ بوده است.
منبع: کرونیکل بازی های ویدیویی