رئیس سازمان فضایی کشور با توجه به نقش بنگاه های دانش بنیان در توسعه صنعت فضایی خاطرنشان کرد: بر اساس اهداف تعیین شده در مرحله اول، بنگاه های دانش بنیان بر حوزه ریزماهواره ها و استفاده از خدمات مبتنی بر ماهواره های کوچک “کلاس نانو”.
دکتر حسن سالاریه در گفت وگو با ICTNN. وی با تاکید بر اینکه بر اساس برنامه ده ساله صنعت فضایی جمهوری اسلامی ایران، طی 10 سال آینده کشور به قطب منطقه ای توسعه فناوری های فضایی و ارائه خدمات پرتاب فضایی تبدیل می شود، جزئیات را مورد تاکید قرار داد. این سند بیان کرد: این برنامه ده ساله در زمینه های طراحی و ساخت ماهواره های حسگر و مخابراتی، ناوبری و همچنین در زمینه طراحی و ساخت انواع پرتابگر در اوزان مختلف خبرساز شده است. در مدارهای مختلف
رئیس سازمان فضایی ایران محورهای برنامه ده ساله صنعت فضایی کشور را در حوزههای طراحی و ساخت ماهوارههای اندازهگیری و مخابراتی، ناوبری و همچنین در حوزه طراحی و ساخت ماهوارههای فضایی شناسایی کرد. پرتابگرهای مختلف در اوزان مختلف و در مدارهای مختلف گفت: علاوه بر این، آماده سازی تقسیم کار کشوری در حال اجراست که برای هر یک از بخش های دولتی و خصوصی تقسیم کار در نظر گرفته شده است تا هر یک از آنها می توانند در زمینه های تخصصی خود فعال باشند.
به گزارش ICTNN، برنامه ده ساله توسعه صنعت فضایی ایران در زمینه هایی مانند توسعه زیرساخت های پرتاب و ایستگاه های زمینی، تسریع در روند طراحی و ساخت ماهواره های مخابراتی، پرتاب ماهواره های اندازه گیری با دقت یک. متر و کمتر با حرکت در مسیر تعاملات بین المللی و اجرای پروژه های مشترک، اجرای طرح های اکتشافی بر توسعه زیرساخت ها و برنامه ریزی برای رسیدن به راه اندازی محموله های سنگین متمرکز شده است.
نقشه برداری ملی در صنعت فضایی
به گفته وی، جزئیات این تقسیم کار کشوری در شورای عالی فضایی در حال نهایی شدن است.
سالاریه خاطرنشان کرد: در این برنامه 10 ساله صنعت فضایی در بازه های زمانی 3 تا 3 ساله اهداف مختلفی در صنعت فضایی پیش بینی شده است و بر این اساس باید تمامی بخش های فضایی کشور فعال شوند تا کشور بتواند دستیابی به اهداف تعیین شده در این صنعت.
سالاریه افزود: علاوه بر این در حوزه پرتابگرها کار ملی تقسیم بندی شده است به گونه ای که وزارت دفاع و مجموعه هوا و فضای سپاه هر کدام در حوزه های تخصصی خود فعال خواهند بود.
وی ایجاد زیرساخت ها و خدمات آزمایشگاهی مبتنی بر داده های مکانی را از دیگر موضوعات این سند برشمرد و ادامه داد: این برنامه همچنین دارای پیوست های مختلفی در حوزه ترویجی، اطلاع رسانی و اقتصادی، فضایی است.
وی تاکید کرد: هدف از این نقشه برداری ملی، فعال سازی فعالان مختلف صنعت فضایی در بخش های دولتی، دانشگاهی و خصوصی در حوزه های تخصصی است و بر این اساس هر یک از این فعالان در حوزه تخصصی خود به فعالیت خود ادامه می دهند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
رئیس سازمان فضایی کشور همچنین از تدوین تقسیم کار ملی در صنعت فضایی کشور خبر داد و یادآور شد: نقشه برداری نهایی و تقسیم کار کشوری در دبیرخانه شورای عالی فضایی ادامه دارد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری