وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به تلاش رئیس جمهور برای پیگیری پیشرفت های صنعت فضایی اشاره کرد و افزود: آقای رئیس جمهور شخصاً پیشرفت های صنعت فضایی را دنبال می کند و سوالات زیادی در این باره از من پرسید و خوشبختانه پس از گذشت یک دوره 10 ساله. شورای عالی فضایی کمتر از یک سال پیش رئیس جمهور دو بار تشکیل جلسه داد و این نشان دهنده توجه دقیق دولت سیزدهم به صنعت فضایی است.
وی با بیان اینکه اوایل امسال 16 اولویت بومی سازی را اعلام کردیم و شرکت های دانش بنیان در حال کار بر روی آنها هستند، گفت: تاکنون حدود 92 درصد دستگاه های کشور به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده اند و بیش از 30 درصد خدمات آنها به این شکل است و ما در نظر داریم 100 درصد خدمات دولت و نهادهای حاکمیتی را در پنجره ملی خدمات دولتی هوشمند ارائه کنیم و 20 درصد از این خدمات هوشمند شود، یعنی با یک ورود برای ارائه خدمات مدارک هویتی دریافت می کنند و تمامی درخواست ها بدون نیاز به حضور فیزیکی قابل انجام است.
وی با اشاره به یکی از اهداف تعیین شده در برنامه 10 ساله فضایی برای دستیابی به ژئو مدار (مدار بالای 36 هزار کیلومتر) گفت: انشالله در دولت سیزدهم قصد داریم پرتاب های تحقیقاتی برای رسیدن به آن مدار انجام دهیم و با توجه به اهداف برنامه 10 ساله فضایی، باید یک ماهواره بومی را با ماهواره بومی در ژئومدار قرار دهیم.
زارع پور با گرامیداشت یاد و خاطره شهید تهرانی مقدم و شهدای سازمان فضایی گفت: در این راه باید قدردان جانفشانی ها و زحمات شهدا باشیم که ما را در صنعت فضایی به جایگاه کنونی رسانده اند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دستاوردهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را در سال های پس از انقلاب اسلامی از جمله تعمیر الیاف دریایی عنوان کرد.
زارع پور با بیان اینکه تلاش می کنیم تا پایان سال پرتاب دیگری داشته باشیم، گفت: پرتاب هر ماهواره به ما اقتدار می دهد و نشان می دهد که چگونه جمهوری اسلامی ایران در پر از مجازات به این مرحله رسیده است.
زارع پور با بیان اینکه بیش از 100 شرکت دانش بنیان به صنعت فضایی کمک می کنند، گفت: بدون حضور بخش خصوصی این دستاوردها در فضا محقق نمی شود و باید از بخش خصوصی برای اقتصادی شدن این صنعت بیشتر استفاده شود. .
وی تنوع کاربرد فناوری های فضایی را برجسته کرد و افزود: یکی از کاربردهای فناوری های فضایی شناسایی پدیده فرسایش خاک است که در حال حاضر در پنجره Unity Earth در حال بررسی است و به زودی امکان شناسایی سازه ها با استفاده از ماهواره فراهم می شود. تصاویری از خیام غیر مجاز، که در مکان های مختلف انجام می شود، با استفاده از تجزیه و تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه در سال گذشته 6 پرتاب فضایی در کشور انجام شد که پیش از این هرگز انجام نشده بود، افزود: برخی از این پرتاب ها تحقیقاتی و برخی دیگر عملیاتی بودند.
وزیر ارتباطات همچنین استفاده چشمگیر مردم از بسترهای داخلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: با حمایت وزارت ارتباطات و سایر نهادها و همچنین تلاش متخصصان جوانی که مدیریت این بسترها را به صورت دانش بنیان بر عهده دارند. شرکت ها، پلتفرم های داخلی امروزه نیازهای جمعیت را برآورده می کنند، روزانه میلیون ها کاربر از آنها استفاده می کنند.
به گزارش ICTNN، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تشریح دستاوردهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال های پس از انقلاب اسلامی، کسب دانش تعمیر الیاف دریایی با برق را برجسته کرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر بالغ بر 29 میلیون مشترک تلفن ثابت و بالغ بر 145 میلیون مشترک فعال تلفن همراه در کشور داریم که البته با توجه به تاکید بر توسعه ارتباطات سیار به ویژه در دهه اخیر در حوزه ارتباطات ثابت تاخیر داشته ایم. که در تلاش هستیم با اجرای طرح توسعه ارتباطات فیبر نوری که متشکل از یک سال گذشته آغاز شد، به عقب برسیم.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی با اشاره به پرتاب اولین ماهواره بومی با ماهواره بر بومی در 23 بهمن 96 گفت: این اولین قدم برای ورود به باشگاه فضایی و پیوستن به گروه کشورهایی بود که چرخه صنعت فضایی را در اختیار دارند. . و اگر بخواهیم به قدرتی بالاتر تبدیل شویم باید این راه را ادامه دهیم.
زارع پور در یک برنامه تلویزیونی راه اندازی پنجره خدمات دولتی هوشمند در سراسر کشور را تبدیل دولت به اتاق شیشه ای دانست و گفت: با این کار ضمن کاهش جدی مراجعات که به صرفه جویی در زمان، هزینه و انرژی، زمینه های فساد کمک می کند. حذف می شوند.
زارع پور با بیان اینکه تا پایان دولت سیزدهم 20 میلیون پتو فیبر نوری با سرعت چند صد مگابیت در اختیار مردم قرار می گیرد، تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به 2.5 میلیون پتو فیبر نوری فیبر نوری ایجاد شده است و سال آینده. بخش مهمی از هدف گیری انجام می شود، انجام می شود، انجام می شود
وزیر ارتباطات استفاده از فناوری فضایی در حوزه کشاورزی را موجب ارتقای بهره وری در کشت محصولات کشاورزی دانست و گفت: از طریق این فناوری می توان میزان کشت محصولات مختلف کشاورزی را با دقت بالایی برآورد کرد.
وزیر ارتباطات با اعلام اینکه اکنون تقریبا 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت پرسرعت متصل هستند، گفت: پس از ایجاد پوشش 100 درصدی روستاها تا هفته سال آینده، گام بعدی ارتقای کیفی است. پوشش دهی روستاهای سراسر کشور
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه فناوریهای فضایی دارای بالاترین استانداردها و پیچیدهترین فناوریها هستند، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات سرریز فناوریهای پیشرفته فضایی به سایر صنایع از جمله لوازم خانگی و خودروسازی است که طبق دستور رئیسجمهور باید این امر انجام شود. با همکاری وزارت حریم خصوصی برای سنجش میزان استفاده از فناوری های فضایی در سایر بخش ها البته بخشی از آن انجام شده و بخشی دیگر در حال انجام است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری