با این حساب و برخلاف آنچه این گزارش سعی در القای آن دارد، راه برای از سرگیری فعالیت های تجاری مبتنی بر بسترهای داخلی باز است و علاوه بر آن دولت و نهادهای اجرایی نیز مصمم به حمایت همه جانبه از بنگاه های اقتصادی خرد هستند. و فعالان این عرصه به ویژه زنان جزم اندیشی کرده اند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
شبکههای اجتماعی داخلی در حال حاضر میتوانند خلأهای موجود را پر کنند و با ظرفیتهای ایجاد شده بتوانند پاسخگوی نیاز فعالان اقتصادی و کسبوکارها باشند.
طبق آمار رسمی، استقبال از شبکه های اجتماعی داخلی با کیفیت بالا رو به رشد بوده است. با حمایت جدی مادی و معنوی وزارت ارتباطات از بسترهای داخلی در این مدت، میزان ترافیک مصرفی آنها و تعداد کاربران فعال روزانه نیز چندین برابر شده است. به طوری که برای اولین بار تعداد کاربران فعال روزانه از 15 میلیون نفر و ترافیک از یک ترابیت در ثانیه در یک پلت فرم بومی فراتر رفت.
به منظور رفع نگرانی صاحبان مشاغل اینترنتی، اخیرا مصوبه حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال به دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی ابلاغ شده است.
به گزارش ICTNN، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به گزارش روزنامه همدلی با عنوان «زنان نان قربانی فیلترینگ» اظهار داشت: در این گزارش با اشاره به فیلترینگ اینستاگرام ادعا شده است که «تصویر روشنی از آینده وجود ندارد». از این پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی.” وجود ندارد و اظهارات اخیر مسئولان حاکی از آن است که فیلترینگ این شبکه های اجتماعی دیگر رفع نخواهد شد.» در پاسخ به این نکته باید گفت؛ قبل از هر چیز لازم به یادآوری است که اخیرا ایجاد محدودیت در دو پلتفرم اینستاگرام و واتس اپ و همچنین برخی خدمات دیگر که از اواخر شهریور ایجاد شده است بر اساس تصمیم مراجع ذیصلاح امنیتی بوده که با توجه به وضعیت جامعه و وزارت ارتباطات اتخاذ شده است. و فناوری اطلاعات اساساً در این زمینه مسئولیتی در قبال چنین تصمیماتی ندارد.
در ابتدای این گزارش آمده است که تصویب طرح حفاظتی بی سر و صدا در حال پیگیری است. عجیب است که نگارنده این نکته را نادیده گرفته است که تصویب قوانین بر عهده قوه مقننه و خارج از اختیارات قوه مجریه است. اما با توجه به شواهد موجود در حال حاضر روند تصویب طرح مذکور در شورای اسلامی پیگیری نمی شود.
در این راستا برخی از خدمات محدود با کمک وزارتخانه و مسئولان مربوطه حذف شده است. بدیهی است در صورت تغییر مطالب و اعلام تصمیم رفع محدودیت دو سرویس واتس اپ و اینستاگرام توسط همان مراجع، وزارت ارتباطات نیز نسبت به رفع مسدودی اقدام خواهد کرد.
در این مصوبه ده ها خدمات مالی، تبلیغاتی و تسهیل گری به کسب و کارهایی که در بسترهای واجد شرایط فعالیت می کنند ارائه می شود. همچنین بسته های تبلیغاتی رایگان و تعرفه های تشویقی حمل و نقل کالا، حمایت مالی از صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق پژوهش و فناوری و صندوق کارآفرینی، حمایت مالیاتی جذاب، پرداخت تسهیلات از محل قانون بودجه، حمایت از استقرار در پارک علم و فناوری، تسهیل فعالیتهای احراز هویت و مجوز، حمایت از تولیدکنندگان محتوا، ارائه خدمات دولتی هوشمند و دهها سرویس دیگر، همگی با هدف کمک به کسبوکارهای آسیبدیده.
در بخشی دیگر از گزارش مذکور از عناوینی مانند قطع کامل اینترنت و یا قطع کلیه ارتباطات با سایر کشورها استفاده شده است که در این خصوص لازم به ذکر است که استفاده از اصطلاح قطع اینترنت در خصوص محدودیت های اخیر می باشد. ایده ای ذهنی که از ایده ذهنی نویسنده به جای واقعیت ناشی می شود. .
برای درک بهتر این موضوع می توان به قطع گسترده و کامل اینترنت در سال 2018 اشاره کرد که طی آن اتصال اینترنت بین المللی به طور کامل قطع شد و حتی بسیاری از سرویس های داخلی در وضعیت پایداری قرار نداشتند در حالی که در محدودیت های اخیر ، ارتباطات بین المللی در سطح قابل قبولی بود. پذیرش برقرار شده و کلیه خدمات داخلی (بانکی، بیمه، خدمات آموزشی، پیام رسانی و شبکه های اجتماعی، بسترهای خدماتی) مبتنی بر بستر شبکه ملی اطلاعات به خوبی ارائه شده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری