دولت سیزدهم به ریاست سیدابراهیم رئیسی روزهای پایانی ماموریت خود را به نظارت و انجام اقدامات لازم برای پیشبرد پروژه های ارتباطی مهمی مانند فیبر نوری برای منازل و مشاغل اختصاص می دهد، شبکه ملی اطلاعات توانست رضایت بسیاری از شهروندان را جلب کند. و با برقراری عدالت ارتباطی کاربران را در مناطق محروم و دورافتاده روستایی نرم کند.
به گزارش ICTNN، اینترنت و توسعه زیرساخت های ارتباطی از جمله موضوعاتی بود که رئیس جمهور مردمی دولت سیزدهم از نخستین روزهای انتخابش از سوی مردم به آن توجه ویژه داشت و در دوران مسئولیتش اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده است. رعایت و برقراری عدالت ارتباطی در روستاها و شهرهای بزرگ. در دولت سیزدهم پروژه های مهمی در حوزه ارتباطات آغاز و به ثمر نشست و به برکت این امر بسیاری از شهروندان مناطق دورافتاده و صعب العبور و حتی شهرهای بزرگ طعم شیرین فناوری را چشیدند.
پروژه فیبر نوری برای منازل و مشاغل یکی از اقدامات مهمی بود که در سه ساله دولت سیزدهم مورد توجه ویژه قرار گرفت. در این مدت بسیاری از شهرها به لطف این فناوری به اینترنت متصل شدند که سرعت بالایی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. به گفته دست اندرکاران این پروژه که تاثیر بسزایی در آینده ارتباطات کشور دارد، با اقدامات دولت 7 و نیم میلیون خانه معادل 25 میلیون نفر تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار گرفته اند. از خانه ها و مشاغل.
البته بر اساس اهداف تعیین شده، تا پایان سال تعداد خانوارهای تحت پوشش به 14 میلیون خانوار خواهد رسید، یعنی دو سوم کشور و سال بعد همه شهرهای کشور تحت پوشش قرار خواهند گرفت. پوشیده باشد. گفتنی است برای توسعه و پیشرفت این شبکه در 500 شهر کار آغاز و در 150 شهر به اتمام رسید.
پیشرفت 59 درصدی شبکه ملی اطلاعات
توسعه و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و رعایت عدالت ارتباطی از مهمترین اولویت های رئیس جمهور این دولت بود. شروع و تکمیل این پروژه در ایران سابقه ای چند ساله دارد و یکی از مهمترین پروژه های دولت های گذشته از جمله دولت سیزدهم است که به پایان سال 1383 برمی گردد و مهمترین دلیل اجرای آن کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت است.
شبکه ملی اطلاعات یکی از پروژه هایی است که می تواند روند اتصال روستاها به اینترنت را تسریع بخشد. بنابراین یکی از مهمترین اهداف این شبکه را می توان برقراری عدالت اجتماعی از طریق اتصال روستاها به اینترنت نام برد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، تامین اینترنت روستاها در رأس برنامه های دولت بود. مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و در این مدت روستاهای زیادی به لطف این طرح توانستند به شبکه متصل شوند و از اینترنت بهره مند شوند.
این پروژه در 10 سال گذشته تنها 30 درصد پیشرفت داشته است، اما طی سه سال گذشته طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی رئیس مرکز ملی فضای مجازی به 59 درصد پیشرفت رسیده است.
از آنجایی که عدالت ارتباطی زیرمجموعه ای از عدالت اجتماعی تلقی می شود، در صورتی که دسترسی به فضای مجازی برای برخی از افراد در عصر ارتباطات وجود نداشته باشد، مشکل و چالش هایی را ایجاد می کند. به این ترتیب با اقدامات و تلاش های صورت گرفته در این دولت، روستاهای زیادی به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند و در مجموع در دولت سیزدهم بیش از 7000 روستا به اینترنت دسترسی داشتند که اغلب در نقاط دورافتاده و غیرقابل دسترس قرار داشتند.
دیگر نیازی به تبادل کاغذ با پنجره خدمات ملی هوشمند دولت نیست
پنجره ملی خدمات دولت هوشمند خدمات دولتی را به صورت یکپارچه، سریع و ساده در حال آماده سازی و بهره برداری برای عموم مردم فراهم می کند. دستورالعمل اجرایی اتصال دستگاه های اجرایی به «پنجره واحد خدمات هوشمند دولت» شامل اولویت ها، اصول راهنما و ضوابط سازمانی با همکاری دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه شده است. سالهای اخیر. و طبق قانون برای تصویب نهایی به شورای اجرایی فناوری اطلاعات ارائه شد.
دستیابی به دولت هوشمند و ایجاد پنجره واحد برای ارائه خدمات الکترونیکی یکی از اقداماتی بود که در دولت سیزدهم تلاش جدی برای جبران عقب ماندگی ها در این حوزه صورت گرفت و بهبود شاخص ها بیشتر احساس شد. نسبت به قبل و ادامه یافت.
درگاه ملی پنجره واحد خدمات دولت هوشمند محل یافتن شناسنامه خدمات مورد تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با آخرین ویرایش ها، اطلاعات و شرایط مورد نیاز برای بهره مندی از این خدمات، معرفی کانال های دریافت خدمات و برای دریافت خدمات به کجا مراجعه کنند و همه آنها می توانند اطلاعات لازم برای ارائه خدمات را در این پورتال ملی به دست آورند.
هرچند با شروع به کار دولت سیزدهم، طرح ارتقای خدمات مورد توجه قرار گرفت و بسیاری از سازمان ها از جمله گمرک و تامین اجتماعی به این پنجره متصل شدند. اما در سال 1402 این مهم با جدیت دنبال شد، به گونه ای که ارائه 100 درصد خدمات دستگاه ها به صورت الکترونیکی از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند دولت بود. بر اساس این دستور تمامی دستگاه ها باید تا پایان آبان ماه و تا پایان آذرماه تمامی درخواست های خود با سایر دستگاه ها به صورت الکترونیکی انجام شود.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نزدیک به 12 درصد خدمات دولتی یعنی حدود 500 سرویس هوشمند بوده است و هدف از آن افزایش دو برابری این خدمات در سال جاری است.
آیتالله رئیسی علاوه بر پروژههای مهم ارتباطی که در دولت سیزدهم باعث پیشرفت چشمگیری شده است، به موضوعات مهم دیگری از جمله ارتقای سرعت و کیفیت اینترنت پرداخت. وی همواره تاکید می کرد که نباید تنها به آمارهای کمی داخلی تکیه کرد، بلکه باید وضعیت را در مقایسه با سایر کشورها ارزیابی کرد و سعی کرد کیفیت و سرعت اینترنت را بیشتر ارتقا بخشد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات