احداث کتابخانه و مدرسه ویژه شهروندان در ورامین
در سال 1393 با همکاری اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران و با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد و 69 میلیون ریال، کتابخانه ای ویژه شهروندان در منطقه ده شریفه ورامین راه اندازی شد.
این کتابخانه در زمینی به مساحت 300 متر مربع و زیربنای 250 متر مربع در مدت دو سال ساخته شد.
همچنین امسال مدرسه 12 کلاسه با کمک مالی دولت ژاپن، آلمان و اتحادیه اروپا توسط وزارت آموزش و پرورش و با مشارکت و حمایت مالی اداره کل اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد برای پناهندگان در روستای کریم آباد شهرستان پاکدشت تاسیس شد.
این مدرسه در سه طبقه و به مساحت یک هزار و 600 متر مربع با 12 کلاس درس، 6 دفتر و 4 آزمایشگاه با اعتباری بالغ بر 18 میلیارد ریال احداث شد.
فعالیت شهروندان در حوزه کشاورزی و صنعت در جنوب شرق تهران
اتباع افغانستان علاوه بر خدمات آموزشی در زمینه شغلی در جنوب شرق استان تهران فعالیت می کنند و بیشتر آنها در کشاورزی، دامپروری، ساختمانی و برخی مشاغل صنعتی و تولیدی و تعدادی نیز با سرمایه گذاری در بخش های مختلف مشغول به کار هستند. در تولید و تجارت
امروزه بسیاری از گلخانه ها و دامداری ها در شهرهای جنوب شرق تهران با مشارکت و فعالیت شهروندان اداره می شود.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان پیشوا که بیشترین تعداد شهروندی را دارد به خبرنگار ICTNN گفت: بیشترین فعالیت شهروندان مجاز داشتن کارت کار در حوزه کشاورزی و صنعت است و این افراد می توانند از کارت صادر شده برای استان تهران در واحدهای مختلف کار استفاده کنید.
وحید آریا افزود: اتباع افغانستانی مجاز به فعالیت در حوزه صنایع غذایی و خدمات بهداشتی نیستند و تنها با داشتن کارت کار ویژه در استان تهران می توانند در رشته های مرتبط فعالیت کنند.
وی تاکید کرد: استفاده کارفرمایان از اتباع خارجی جرم تلقی می شود و در صورت استخدام برای اولین بار پنج برابر حقوق روزانه و در صورت تکرار تخلف تا 10 برابر کارفرما جریمه می شوند. حقوق روزانه.”
ارائه خدمات آموزشی رایگان به شهروندان افغانستان
در پی دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر ترک تحصیل هیچ کودک افغانستانی و ثبت نام همه آنها در مدارس ایرانی، پسران و دختران اتباع افغانستانی بدون هیچ هزینه ای در مدارس عادی در کنار سایر دانش آموزان ایرانی تحصیل کنند. هستند و کلیه خدمات آموزشی را دارند.
در حال حاضر بیش از 20 هزار دانش آموز افغانستانی مانند سایر دانش آموزان ایرانی در مدارس شهرهای ورامین، قرچک، پیشوا و پاکدشت بدون پرداخت هزینه ای جز کتاب و بیمه مشغول به تحصیل هستند.
مدیر آموزش و پرورش پیشوا به خبرنگار ICTNN گفت: حدود 30 درصد دانش آموزان پیشوا شهروند افغانستان هستند به طوری که در برخی مدارس روستایی 90 درصد دانش آموزان شهروند هستند.
سعید تاجیک وی افزود: این دانش آموزان فارغ از ملیت در کنار سایر دانش آموزان از خدمات آموزشی برخوردارند و حتی در زمان شیوع ویروس کرونا و استفاده از فضای مجازی در کنار دانش آموزان ایرانی مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: در سال تحصیلی جاری بیش از 7500 دانش آموز افغانستانی در مدارس شهری و روستایی پیشوا مشغول به تحصیل هستند که این افراد بیش از 30 درصد جمعیت 21 هزار دانش آموز پیشوا را تشکیل می دهند.
تاجیک ادامه داد: هم اکنون 12 نفر از فرزندان شهدای مدافع حرم در مدارس استثنایی شهرستان پیشوا مشغول به تحصیل هستند که در کنار سایر فرزندان شاهد و ایثارگر شهرستان از خدمات آموزشی ویژه برخوردار هستند.
به گزارش ICTNN، از زمان پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ داخلی در کشور دوست و همسایه افغانستان، مردم ایران پذیرای هزاران نفر بوده اند و هرگاه در افغانستان مشکلی پیش بیاید، مردم ایران از آنها استقبال کرده اند. با آغوش باز. آنها در تمام امکانات و خدمات ارائه شده توسط سیستم سهیم هستند.
اشتراکات فرهنگی، مرز مشترک و پیشینه تاریخی ایران و افغانستان باعث شده است که امروزه بسیاری از این افراد در شهرهای ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت در مناطق روستایی و شهری زندگی کنند و از تمامی خدمات نظام برخوردار شوند.
امروزه این افراد از کلیه خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی، کالاهای اساسی و حتی یارانه های پنهان به برخی کالاها برخوردار بوده و به جز برخی مشاغل، در کلیه فعالیت های صنعتی، کشاورزی، ساختمانی و تولیدی و بسیاری از شهروندان مشغول به کار هستند. افراد مجاز نیز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
شهروندان از خدمات پزشکی استفاده می کنند
علاوه بر سایر خدماتی که به شهروندان ارائه می شود، از خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق شهری و روستایی استفاده می کنند و هر از چند گاهی برای کنترل بیماری در محل تجمع این افراد از طرح های درمانی ویژه از جمله مبارزه با فلج اطفال، آبله و سایر غربالگری ها استفاده می کنند. اجرا می شوند. می شود.
در جریان شیوع ویروس کرونا، بسیاری از افغانها مانند سایر شهروندان ایرانی بدون محدودیت در مراکز درمانی و بیمارستانها بستری شدند و تحت درمان رایگان قرار گرفتند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان قرچک در این خصوص به خبرنگار ICTNN گفت: بر اساس آمار شبکه بهداشت و درمان قرچک سه هزار و 714 کودک زیر پنج سال افغانستانی در شهرستان قرچک زندگی می کنند که در دو مرحله از طرح ملی واکسیناسیون اجرا شده است. آنها در برابر فلج اطفال واکسینه شدند.
دکتر سید محمد طباطبایی افزود: با توجه به پراکندگی محل سکونت آنان در مناطق مختلف شهری، روستایی، مزارع کشاورزی و کارخانه ها و کارگاه ها و حضور در مراکزی مانند کوره های آجرپزی، دامداری ها، گلخانه ها و مناطق حاشیه شهر، گروه های سیار شبکه بهداشت و درمان به محل شناسایی شده اعزام می شود.» و پوشش کامل برای مبارزه با این بیماری ارائه شد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان قرچک همچنین از ادامه طرح واکسیناسیون سرخک برای اتباع افغانستانی خبر داد و افزود: واکسیناسیون اتباع غیرایرانی 9 ماهه تا 30 ساله بدون در نظر گرفتن سابقه واکسیناسیون در دستور کار وزارت بهداشت و درمان قرار گرفته است. برادران و خواهران افغان». آنها می توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی تحت نظارت شبکه بهداشت واکسن سرخک را دریافت کنند.
خانواده شهدای مدافع حرم افغانستان از خدمات بنیاد شهید برخوردارند
در شهرهای جنوب شرق تهران در جریان رویارویی با گروه های تروریستی تکفیری داعش بیش از 200 شهید مدافع حرم تیپ فاطمیون به دین مبین اسلام مشرف شدند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران قرچک در این خصوص به خبرنگار ICTNN گفت: خانواده شهدای مدافع حرم افغانستان مانند سایر خانواده های شهدای ایرانی از خدمات این نهاد انقلابی برخوردار هستند. مزایایی برای آنها ایجاد شده است.
ازمان کادری افزود: فرزندان شهدای مدافع حرم در مدارس شاهد مشغول به تحصیل هستند و روند تحصیل آنها به صورت مستمر مورد ارزیابی قرار می گیرد.
شهرستان های ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در جنوب شرق تهران قرار دارند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات