تعمیر کابل های فیبر نوری دریایی از فناوری های روز محسوب می شود و جمهوری اسلامی ایران پنجمین کشوری است که با تعمیر کابل های فیبر نوری در دریاهای آزاد در این زمینه به خودکفایی دست یافته است.
به گزارش ICTNN، شرکت طراحی و توسعه تلفن ایران به عنوان هسته اصلی تشکیل شرکت ارتباطات زیرساخت فعلی بر اساس مصوبه 2134 مورخ 4/4/68 تشریفات قانونی اساسنامه و آموزش هیات مدیره خود را دنبال کرد. . پس از حدود 10 سال فعالیت در حوزه مخابرات و ارتباطات، بر اساس صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 15/10/78 نام شرکت از طراحی و توسعه تلفن ایرانیان در طراحی و توسعه مخابرات تغییر یافت. شبکه های.
هیئت وزیران در سال 1382 به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و به استناد مواد 2 و 4 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1389. و تصویب هیأت عالی در اجرای بند ب ماده 1 قانون ساماندهی مذکور و با تغییر نام و اصلاح اساسنامه شرکت طراحی و توسعه شبکه مخابرات (به شماره 18347) به عنوان زیرساخت موافقت شد. شرکت ارتباطات
در پی تصویب تغییر نام شرکت طراحی و توسعه شبکه مخابراتی به شرکت ارتباطات زیرساخت و تعیین هیئت مدیره آن توسط مجمع عمومی در سال 1392، اقدامات قانونی لازم برای تشکیل هیات مدیره انجام شد. با توجه و اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و واگذاری شرکت مخابرات ایران به بخش خصوصی، اساسنامه شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان شرکت مستقل زیرمجموعه وزارتخانه اصلاح شد. معاونت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 1386 و در چهار فصل و 36 ماده مصوب شورا.
مروری بر مهمترین رویدادهای شرکت ارتباطات زیرساخت در سال گذشته
هفتم اردیبهشت ماه سال گذشته بود که پروژه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت روز جهانی ارتباطات اجرایی شد. در این مراسم شرکت زیرساخت از دو پروژه بهره مند شد که از اهداف و ظرفیت این دو پروژه می توان به توسعه تبادل ترافیک بین المللی شهید فخری زاده IXP در تهران به میزان چهار ترابیت و همچنین ظرفیت توسعه مراکز تبادل داده در تهران اشاره کرد. کشور از شش تا 24 و تا 18 ترابیت به مدت شش ماه در بریتانیا بود. تکمیل و افتتاح پروژه OSS-BSS و افتتاح اولین مرکز داده هاب کشور بر اساس مهندسی ترافیک و با توجه به اهداف شبکه ملی اطلاعات، اتصال جزایر ابوموسی، تنگ کخ و بیگ هندورابی. از طریق فیبر دریایی از دیگر پروژه های شرکت ارتباطات زیرساخت بود.
در پی آسیب به کابل فیبر نوری دریایی (GBI) در بستر دریای خلیج فارس در اوایل سال گذشته که منجر به اختلال و کاهش ظرفیت ارتباطات بینالمللی در کشور شد، یک شرکت ایرانی با پشتیبانی شرکت ارتباطات زیرساخت؛ وی برای اولین بار موفق شد کابل های فیبر نوری آسیب دیده را در دریای آزاد جانمایی کند و سپس در عملیاتی سخت و پیچیده، قسمت آسیب دیده را که طول آن به چهار کیلومتر می رسید، تعمیر و ترمیم کند. لازم به ذکر است که تعمیر کابل های فیبر نوری دریایی یک فناوری پیشرفته محسوب می شود و جمهوری اسلامی ایران پنجمین کشوری در جهان است که با تعمیر کابل های فیبر نوری در دریای آزاد توانسته است به خودکفایی دست یابد.
به گفته رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، با تعمیر این ناحیه کابل فیبر نوری، عملاً 720 گیگابایت به ظرفیت اینترنت کشور اضافه شده است. کشش از این فیبر عبور می کند و برای ترمیم آن ابتدا باید نقطه آسیب دیده شناسایی شود و برای این منظور 4 نقطه مشخص شده و کابل توسط ربات بر روی بستر دریا بریده و کشیده شده و از طریق دستگاه های مخصوص بار تخلیه شد کار برق برای انجام تعمیر انجام شد.
یکی از مهم ترین اتفاقات در سال 1401 ثبت رکورد جدید مصرف ترافیک داخلی بود، بنابراین تلاش شد تا زیرساخت های ارتباطی لازم برای مسابقات جام جهانی جهان فراهم شود تا مردم بتوانند مسابقات را به صورت آنلاین از طریق بسترهای نرم افزاری تماشا کنند. زنده امسال برای اولین بار محتوا در شهرستان ها و IXP ها توزیع شده است تا مردم سراسر کشور بتوانند مسابقات جام جهانی را به صورت محلی تماشا کنند و تقاضای خود را از تهران برای دریافت فیلم از طریق پلتفرم های نرم افزاری کاهش دهند. محتوا در چهار مرکز دیگر استان تولید شد تا محتوا با سرعت و کیفیت بیشتری به دست کاربران برسد.
با توجه به استفاده کاربران از پلتفرم های ملی برای تماشای مسابقات جام جهانی، ترافیک در کشور به رکورد بالایی رسید و ساعت 23:30 روز 17 آذرماه سال جاری و در جریان بازی ایران و آمریکا در جام جهانی. ترافیک IXP که بخشی از ترافیک شبکه خانگی کشور است، رکورد 4.2 ترابیت بر ثانیه است که تا به حال در شبکه کشور نداشته ایم. در زمان فوق میزان مصرف ترافیک خانگی از 6 ترابیت در ثانیه گذشت تا رکورد جدیدی ثبت شود که در گذشته نه تنها در شبکه خانگی بلکه در شبکه بین المللی نیز چنین ترافیکی را شاهد نبوده ایم. البته با پایان مسابقات جام جهانی باز هم شاهد عبور ترافیک داخلی با سرعت 6 ترابیت بر ثانیه از مرز و شکستن رکورد مجموع تردد داخلی و خارجی بودیم.
موضوع لزوم حمایت از پلتفرم های داخلی طی چند سال گذشته مطرح شده بود، اما این موضوع زمانی تشدید شد که یکی از پیام رسان های خارجی چند سال پیش با محدودیت هایی مواجه شد و این مشکل ضرورت حمایت از پیام رسان های ملی را بیش از پیش مطرح کرد. حمایت های دولت از ارتقا و حمایت از بسترهای ملی ادامه یافت و طرح حمایت از شرکت های اینترنتی ۱۹ آبان ماه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد.
تبدیل ایران به مرکز داده منطقه ای چند سالی است که مطرح شده و در سال های اخیر گام های زیادی برای تحقق و پیشرفت آن توسط دولت ها برداشته شده است. به گفته مقامات، ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی خود، پتانسیل تبدیل شدن به هاب ترانزیت داده در منطقه را دارد. بی شک ترافیکی که از ایران و مسیر زمینی سرزمین ما می گذرد، کیفیت بهتری نسبت به مسیر دریایی و اقیانوسی برای رسیدن به اروپا و سایر کشورها دارد. بر این اساس باید از این مزیت های انتقال داده از زمین به نفع خود استفاده کنیم و ضمن رفع نیاز کشور به ارتباطات باکیفیت، کیفیت این ارتباطات را برای منطقه نیز ارتقا دهیم. اما با حضور موثر شرکت ارتباطات زیرساخت در صحنه بین المللی طی 18 ماه گذشته، حجم داده های عبوری از مسیر ایران اسلامی عزیز از 1.3 ترابیت بر ثانیه به بیش از 2، 9 ترابیت در ثانیه افزایش یافته است. با ادامه تلاش ها، ایران به قطب انتقال داده در منطقه تبدیل خواهد شد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات