با توجه به اهمیت توسعه شبکه ملی اطلاعات، در لایحه مالی 1402 اعلام شد که صندوقی با نام صندوق توسعه شبکه ملی اطلاعات تشکیل می شود، اما شورای اسلامی اخیرا عنوان آن را از شبکه ملی اطلاعات تغییر داده است. صندوق توسعه» به «حساب توسعه فیبر» در تبصره 7 لایحه مالی سال آینده. نوری» تغییر کرده است.
به گزارش ICTNN، سرویس هوشمند به سرویسی گفته می شود که بدون مراجعه حضوری، آنلاین و بدون ارسال مدارک قابل دریافت است و مورد دوم مستلزم اتصال بانک های اطلاعاتی همه دستگاه های دولتی با یکدیگر برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات آنها است. در خصوص شورای اسلامی و جلسه روز شنبه دستگاه های اجرایی موظف شدند کلیه خدمات خود را از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند دولت ارائه کنند. از سوی دیگر، در این جلسه علنی عصر روز شنبه، بندهای (ی)، (ک)، (م)، (ن) و (ث) تبصره 7 در قسمت هزینه های مصوب دولت به تصویب رسید. به منظور توسعه تار (فیبر) نوری منازل نسبت به ایجاد حساب کاربری تحت عنوان «حساب توسعه فیبر نوری» در اعتبارات مصوب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
در همین راستا سید محمدرضا میرتاج الدینی – رئیس فراکسیون راهبردی شورای اسلامی – اخیرا با اشاره به آخرین وضعیت توسعه شبکه فیبر نوری گفت: کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی شورای اسلامی نزدیک به یک سال است که فعالیت های زیادی انجام داده است: «صندوق توسعه شبکه فیبر نوری» آغاز به کار کرده است. بر این اساس موضوع صندوق توسعه شبکه فیبر نوری در مجلس مطرح شد تا دسترسی قطعی مردم به شبکه اینترنت ثابت فراهم شود و خوشبختانه طرح کلی تمرکز یک فوریتی منابع مالی برای توسعه این شبکه به تصویب کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی رسیده است و منتظر این طرح مربوطه هستیم.
به گفته وی، برهمین اساس در لایحه مالی 1402 پیشنهاد دولت برای تشکیل صندوق توسعه شبکه ملی اطلاعات مطرح و در کمیسیون تلفیق مطرح شد که با پیشنهاد فراکسیون این موضوع تغییر کرد. وجود نقاط ضعف و شورای اسلامی در بند (س) تبصره 7 لایحه بودجه 1402 عنوان «صندوق توسعه شبکه ملی اطلاعات» را به «حساب توسعه فیبر نوری» تغییر داد و در کمیسیون صنایع و معادن، «فایبر» را صادر کرد. صندوق توسعه شبکه اپتیک» مطابق با لایحه مالی نهایی می شود.
سیاست های بد دلیل عقب ماندن مخابرات در توسعه است
اما مجید سلطانی – مدیرعامل شرکت مخابرات ایران – نیز در همایشی با عنوان نوآوری در زیرساخت های مخابراتی و فناوری اطلاعات و ارتباطات اعلام کرد صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات وابسته به شرکت مخابرات ایران است و قدمت این شرکت 50 ساله و بزرگترین زیرساخت ارتباطی است. او صاحب کشور است. وی خاطرنشان کرد: باید از بنگاه های بزرگ در کشور حمایت شود زیرا وقتی از بنگاه های بزرگ حمایت می شود، سایر بنگاه های کوچک نیز درست عمل می کنند. شرکت های نوآور پس از ارائه ایده نیاز به حمایت، اعتبار و حمایت دارند، اما به دلیل سیاست های اشتباه، مخابرات از سرعت توسعه عقب مانده است.
در همین راستا اخیراً اعلام شد که ۱۱ میلیون کاربر در پنجره خدمات ملی هوشمند دولت ثبت نام کرده اند. در همین راستا جواد محد – معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات حوزه های ماموریتی دولت های هوشمند در جهان را در پنج بخش ارائه کرد و گفت: ارائه خدمات، تدوین سیاست و تصمیم گیری، پردازش و عملیات، تنظیم و اجرا. ، نیروی انسانی، حوزه های ماموریتی دولت های هوشمندی وجود دارند که در زمینه ارائه خدمات به بحث دولت یا دولت بدون تماس می پردازند. این در حالی است که آینده دولت هوشمند در ایران در حوزه ارائه خدمات به سمتی می رود که ارائه خدمات در آینده نزدیک صرفاً به درخواست شهروندان نباشد. بلکه باید بر اساس نیاز آنها تهیه شود. در حوزه سیاست گذاری، موضوع دولت پیشگو با استفاده از کلان داده و تحلیل سناریو مبتنی بر هوش مصنوعی مطرح می شود که در سال های اخیر مورد توجه وزارت ارتباطات در دولت هوشمند بوده است.
وی اعلام کرد: در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، با فراهم کردن زیرساخت های لازم برای دستگاه ها و ارائه خدمات الکترونیکی برای چندین دستگاه با یک احراز هویت، تجربه کاربری متفاوتی را برای مردم ایجاد کرده ایم. در حال حاضر 95 درصد دستگاه ها به این پنجره متصل هستند و 11 میلیون کاربر ثبت نام شده از شهریور ماه از خدمات این پنجره استفاده می کنند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات