معاون اول فنی و توسعه شبکه همراه اول با اشاره به برنامه توسعه امسال اپراتور اول ارتباطی گفت: برای امسال سرویس 5G را در قالب هات اسپات، سرویس 5G ارائه خواهیم داد اما توسعه و ایجاد بیشتر پوشش، ما نیاز به افزایش درآمد بیشتر در شرکت داریم. .
* اولین فعالیت های همراه در زمینه 5G
وی گفت: صنعت ارتباطات سیار تقریباً هر 10 سال یک بار با تغییر و جهش در نسل های فناورانه مواجه شده است و از سال 2020 وارد مقوله 5G شده ایم که بستری یکپارچه برای ارتباطات آینده است.
همچنین گفتنی است در این سمینار پنلی با همین موضوع برگزار می شود.
چالشهای پیش روی توسعه 5G در کشور به طور خلاصه عبارتاند از: «تخصیص و تجدید ارزیابی باندهای فرکانسی»، «سرمایهگذاری»، «back hall»، «تاخیر»، «مراکز داده»، «پیچیدگی شبکه»، «حفظ شاخص پایداری تماس، طاهری بخش گفت: «عصر گیگابیت» و «باندهای فرکانس جدید» باید مورد توجه سیاستگذاران و بازیگران قرار گیرد.
به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، سمینار تخصصی “نسل پنجم ارتباطات 5G، چشم انداز و چالش های توسعه آن در کشور” صبح امروز چهارشنبه 21 اردیبهشت 1401 در حاشیه سومین روز از نمایشگاه بین المللی کیتکس 2022 در مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش با حضور صادق عباسی شاهکوه رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، جمعی از مدیران ارشد همراه اول و سایر اپراتورهای ارتباطی برگزار شد.
وی گفت: در حال حاضر درآمد اپراتورهای تلفن همراه برای سرمایه گذاری در نسل پنجم ارتباطات کافی نیست و ما به این موضوع واقف هستیم.
*** محتوای این مقاله تبلیغاتی است و ICTNN مسئولیتی در قبال آن ندارد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی ادامه داد: تشکیل گروه مطالعاتی با هدف کسب دانش فنی 5G، راه اندازی سایت های آزمایشی 5G در چند شهر و دستیابی به توان 3.9 گیگابیت بر ثانیه، استفاده از سرویس های آزمایشی مختلف از جمله واقعیت مجازی، بازی های آنلاین و پخش ویدئو با کیفیت بالا، راه اندازی شبکه 5G. سرویس با دسترسی بی سیم ثابت با همکاری مبین نت برای مشترکین سازمانی و همکاری با سازنده داخلی تجهیزات این نسل از فناوری برای تست مودم های 5G خود تولید شده در شبکه همراه اول بخشی دیگر از فعالیت های همراه اول تاکنون بوده است.
طاهری بخش معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول در این نشست تخصصی در قالب ارائه چشم انداز، راهبرد توسعه، موضوعات مرتبط با طیف فرکانسی و چالش های پیش رو در نسل پنجم ارتباطات کشور ارائه شد.
وی همچنین یادآور شد: مرکز تحقیق و توسعه همراه اول نیز مطالعات و دانش فناوری 6G را آغاز کرده است تا بتوانیم مانند روال برخورد با فناوری 5G آن فناوری را خود در کشور بومی سازی کنیم.
* تنظیم کننده ارتباطات: درآمد اپراتورها برای توسعه 5G کافی نیست
در این سمینار صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز با بیان اینکه در تلاش هستیم باند فرکانسی 3500 مگاهرتز را انتقال دهیم، گفت: همچنین به دنبال ایجاد شرایطی برای تعامل سازمان صدا و سیما برای استفاده از باندهای فرکانسی 700 و 800.” ارائه مگاهرتز به منظور توسعه ظرفیت و شبکه ارتباطات سیار.
* چالش های پیش روی توسعه ارتباطات نسل پنجم
وی در مورد زمینه سازی برای توسعه 5G در کشور تصریح کرد: این موضوع پنج جنبه دارد. اینها شامل سیاست، زیرساخت، طراحی طیف فرکانس، مدل تجاری و تجهیزات و اکوسیستم است.
* شرح مراحل توسعه 5G تا افق 2025
معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول با اشاره به وجود 46 میلیون پایانه LTE در شبکه ارتباط سیار ایران گفت: تعداد پایانه های 5G در شبکه همراه اول حدود 2.3 میلیون است.
طاهری بخش در ادامه به مراحل توسعه 5G از سال 2021 تا 2025 که افق تجاری سازی این فناوری در شبکه همراه اول است اشاره کرد و مواردی از جمله شاخص توسعه، تحول طیف فرکانسی، توسعه سایت و تحول شبکه را ذکر کرد. معماری در این سالها
طاهری بخش به فعالیتهای همراه اول در این زمینه اشاره کرد و گفت: همکاری با دانشگاهها برای پیادهسازی دموهای مختلف بر روی بستر 5G مانند «جراحی از راه دور» و «خودرو متصل»، همکاری فعال با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه 5G نقشه راه ملی، بهبود و توسعه شبکه end2end برای پیاده سازی تجاری شبکه نسل پنجم که شامل مواردی مانند RAN، Core و انتقال و همچنین امضای تفاهم نامه با دانشگاه ها، شهرداری ها و سایر بازیگران این اکوسیستم است. بخشی از فعالیت های ما در او این نسل جدید فناوری را رهبری کرده است.
به گفته معاون اول، پیک سرعت مشترکان در این فازها از یک گیگابیت بر ثانیه بین سال های 2021 تا 2023 به 20 گیگابیت در ثانیه تا سال 2025 افزایش می یابد.
* روندهای مهم تا سال 2030 در ارتباطات سیار
معاون شرکت ارتباطات سیار ایران به روندهای مهم صنعت ارتباطات سیار تا سال 2030 اشاره کرد و گفت: تا آن زمان برای 100 میلیارد اتصال یک شبکه بیشتر نخواهیم داشت، همکاری بسیار نزدیک بین ماهواره و اینترنت زمینی. برای پوشش سه بعدی، که بیشتر برای ما بحث های اینترنت اشیا در خارج از شهر را پوشش خواهیم داد “، ادغام در زمینه ارتباطات و اینترنت اشیا برای هدایت هوشمندسازی در صنایع دیگر “، راه اندازی شبکه های سبز که به کاهش آلودگی زمین کمک می کند “، عمومی تغییر در نسل آنتن های ارتباطی “محاسبات موبایل و امنیت شبکه” و مانند آن روند است.