این کارشناس معتقد است: آثار اجرای بسته اینترنت برای کودکان و نوجوانان کوتاه مدت نیست و همه می دانند که برخی از وب سایت ها برای کودکان مناسب نیستند و البته در صورت استفاده مضر خواهند بود، اما در نهایت مفاد برای استفاده مناسب خانواده ها و کودکان از اینترنت ساخته شده اند.
در همین راستا محمد کیشوری – کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات – در گفت وگو با ICTNN، اظهار کرد: این طرح گام خوبی در راستای ارائه خدمات مناسب به کودکان و دادن قدرت به خانواده ها برای ارائه اینترنت به آنها است. فرزندان. .شرق ; مشروط بر اینکه سایر طبقات اجتماعی را در بر نگیرد.
همچنین امکان منعطفتر دیگری در قالب اپلیکیشن ارائه میشود، تا جایی که والدین میتوانند انتخاب کنند که کدام سرویس، کدام سایت و یا کدام اپلیکیشن را برای فرزندان فعال کنند و برای هر یک از اعضای خانواده، محدوده دسترسی سطح خاصی را تعریف کنند. برای تنظیم آن یکی دیگر از کارهای در حال تکمیل در طول زمان که نمونه آن در کشورهای اروپایی فعال شده است، دسترسی ایمن به خدمات اساسی و مهم مانند موتورهای جستجو و دایره المعارف ها است تا کودکان از طریق این خدمات در قالب در معرض محتوای نامناسب قرار نگیرند. یک سایت از هفته گذشته در دسترس عموم قرار گرفت.
یک کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اساس اینترنت برای کودکان را ارائه سرویسی می داند که به والدین امکان کنترل، نظارت و مدیریت فرزندان را بدهد.
وی افزود: به نظر شخصی من داشتن خدمتی برای فرزندان با حق انتخاب توسط والدین اقدامی بسیار خوب و ضروری است اما در عین حال یک نکته مهم نیز دارد. البته یک ویژگی مهم اینترنت برای کودکان این است که تعدادی سایت به اصطلاح لیست سفید را پر کرده و در اختیار والدین قرار داده اند، اما این اقدام باید به گونه ای باشد که والدین بتوانند این لیست را کم یا زیاد کنند و این امکان را داشته باشند. از ویرایش
کیشوری گفت: همچنین نقش صدا و سیما در این مواقع بسیار مهم است. متأسفانه یکی از مشکلات این است که در سال های اخیر فرهنگ سازی لازم در موضوعاتی مانند آموزش دیجیتال و رسانه دیده نشده است. صدا و سیما باید برنامه ای مستمر و منسجم برای بالا بردن سطح سواد خانواده ها در این گونه موارد داشته باشد. البته اگر از نظر تجاری در نظر بگیرید که شرکت های ملی نیز باید برای تبلیغات هزینه کنند، هرگز این اتفاق نمی افتد; به این ترتیب تبلیغات لازم را در صدا و سیما و رسانه ها انجام دهند.
بر اساس تکالیف پیش بینی شده در سند حمایت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف شد با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی، فضای امنی را برای کودکان در فضای مجازی فراهم کند. اینکه کمتر در معرض محتوا قرار می گیرند یا به صورت نامناسب قرار می گیرند. یکی دیگر از وظایف وزارت ارتباطات در این سند، فراهم کردن محیطی امن و متناسب با سن و محتوای موجود در اختیار کاربر بود که بر اساس اعلامیه، با همکاری بسیار خوب خانواده ارتباطات کشور این امکان فراهم شد. و علاوه بر آن اپراتورهای تلفن همراه.
با راه اندازی سرویس اینترنت کودکان و نوجوانان (سرویس 456)، سه امکان برای حمایت از کودکان در فضای مجازی به خانواده ارائه می شود: ابتدا با شماره گیری *456، سپس از طریق وب سایت و در نهایت از طریق اپلیکیشن 456، این امکان برای خانواده ها فراهم می شود که دسترسی به اینترنت فرزندان و نوجوانان خود را با توجه به سن و شرایط آنها تعریف و مدیریت کنند. برای این منظور چهار سطح دسترسی در قالب چهار رنگ سبز، سفید، زرد و نارنجی تعریف شده است. در حال حاضر رنگ سبز (برای کودکان زیر 5 سال) در اپراتورها فعال شده است و به زودی سایر سطوح دسترسی تعریف می شود.
کشیری در ادامه تصریح کرد: اختیار و کنترل نباید از والدین سلب شود. اساس اینترنت برای کودکان ارائه خدماتی است که به والدین اجازه می دهد فرزندان خود را کنترل، نظارت و مدیریت کنند. این نباید این تصور را ایجاد کند که گاهی اوقات دولت ها برای والدین تصمیم می گیرند و فقط تعداد مشخصی سایت برای کودکان فراهم می کنند. اما اگر سایت هایی وجود داشته باشد که باعث آرامش والدین شود، اشکالی ندارد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش ICTNN، موضوع اینترنت ایمن برای کودکان سالهاست که مطرح شده است. همانطور که دولت قبل در مورد اینترنت کودکان و نوجوانان می گفت، یکی از تهدیداتی که در خانواده ها وجود دارد، مشکل کودکان حساس به سوالات غیراخلاقی است و جستجوی عبارتی در گوگل می تواند جمله نامناسبی را به همراه داشته باشد. از این رو دستور راه اندازی سامانه اینترنتی برای کودکان صادر شد زیرا ممکن است گوگل برای سالم سازی فضای مجازی با دولت همکاری نکند، اما موتورهای جستجوی محلی پاسخگوی این نیاز هستند. علاوه بر این، اطلاعات آنها را می توان مدیریت و سالم کرد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی با بیان اینکه با نگاهی به واقعیت جامعه در نهایت این طرح برای کودکان 10 تا 12 ساله مناسب است، تصریح کرد: برای کوچکترین ها به قول خودشان کانون خانواده است. فراتر از طراحی که باید جذاب و مناسب باشد، در مرحله بعد این خانواده ها هستند که باید قانع شوند که طرح اینترنت کودکان اقدام خوب و مناسبی برای استفاده فرزندانشان از این اینترنت است.
این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است: جهتگیری، اصول و سیاستهای کلی اینترنت کودکان باید خانواده محور باشد. این بدان معناست که مبتنی بر مدیریت و نظارت والدین است. به عبارت دیگر دولت باید به والدین اجازه دهد که آنها را کم یا زیاد کنند.
در این دیدار عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است اما آنطور که باید و شاید به آن پرداخته نشده است، گفت: بحث حمایت از کودکان در فضای مجازی نزدیک به دو سال است که ادامه دارد، یک دهه است که در دنیا دنبال می شود و در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 فعالیت های خوبی در کشور انجام شد.
هفته گذشته اما در جلسه کمیته راهبری سند حفاظت از کودک فضای مجازی به همت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رونمایی از طرح اینترنت کودکان و نوجوانان (456) نیز برگزار شد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری