در روزها و هفته های اولیه شیوع کرونا ، ترافیک در شبکه ارتباطات کشور به حدی افزایش یافت که همه ادارات وزارت ارتباطات به طور شبانه روزی برای تامین ظرفیت مناسب و حل مشکلات موجود شروع به کار کردند. اختصاص بسته های اینترنتی رایگان فرصتی بود که وزارت ارتباطات به نمایندگی از دولت در چند مرحله در اختیار دانش آموزان ، دانشجویان ، معلمان و اساتید دانشگاه و حوزه علمیه قرار داد تا چراغ ها در کشور روشن بماند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش ICTNN ، حدود دو سال پیش ، با آغاز همه گیری کرونا ، دولت تصمیم گرفت آموزش و پرورش کشور را به سمت مجازی سازی پیش ببرد تا از سلامت دانش آموزان و معلمان محافظت شود. توسعه بستری برای تبدیل شدن به شبکه دانشجویی یکی از اولین قدمهایی بود که توسط اپراتورها برداشته شد.
از آن زمان ، وزارت ارتباطات بسته های اینترنتی را در اختیار دانشجویان ، معلمان ، دانشجویان ، اساتید دانشگاه و دانشجویان در چند مرحله برای سهولت آموزش مجازی و دسترسی عادلانه مردم به این امکان قرار داده و در فواصل مختلف در اختیار آنها قرار گرفته است.
به گزارش روز یکشنبه ICTNN ، با آغاز مهرماه ، وزارت ارتباطات در راستای مسئولیت اجتماعی خود در زمینه آموزش الکترونیکی ، مانند سال گذشته ، اینترنت شبکه دانشجویی شاد را به صورت رایگان اعلام کرد. علاوه بر این ، اینترنت رایگان برای معلمان ، اساتید دانشگاه و حوزوی ، دانشجویان و طلاب ارائه شد.
ستار هاشمی ، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات در گفت و گو با ICTNN ، جزئیات این بسته و نحوه فعال سازی آن را تشریح کرد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر صنعت گفت: همانطور که وزیر ارتباطات اعلام کرد ، تردد به سمت سیستم شاد در سراسر کشور و توسط کلیه اپراتورها ، چه ثابت و چه موبایل ، رایگان است.
وی افزود: هر دانش آموز ، والدین و معلمی در سراسر کشور به سیستم شاد متصل می شوند ، این تردد رایگان بوده و چیزی از بسته کاربری کسر نمی شود. این موضوع به تمام اپراتورهای کشور اعلام شده است.
هاشمی همچنین در مورد بسته های اینترنتی رایگان اختصاص یافته برای اساتید و مدرسین حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: با توجه به مسئولیت اجتماعی که وزارت ارتباطات در جهت حمایت از آموزش الکترونیکی بر عهده دارد ، بسته های اینترنتی به عنوان هدیه برای اساتید ، معلمان و طلاب حوزه و دانشگاه در نظر گرفته می شود. به به یک بسته 60 گیگابایتی برای اساتید دانشگاه ، یک بسته 40 گیگابایتی برای معلمان و یک بسته 30 گیگابایتی برای دانشجویان به مدت 6 ماه وجود دارد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات درباره نحوه فعال سازی این بسته ها گفت: کسانی که در محدوده این بسته قرار می گیرند ، برای فعال سازی به سایت https://ictgifts.ir/ مراجعه کنند. متقاضیان باید کد ملی و شماره تلفن را به نام خود در این سایت وارد کنند. پس از دریافت این اطلاعات و تأیید صحت آنها ، نام نهایی در مدت زمان معقول در اختیار اپراتورها قرار می گیرد تا ترافیک رایگان به حساب آنها اضافه شود.
هاشمی در مورد زمان شروع ثبت نام برای دریافت بسته ها تصریح کرد: ما اکنون داده های مربوط به اساتید ، دانشجویان و معلمان را دریافت می کنیم تا بتوانیم اطلاعات تأیید شده آنها را دریافت و به روز کنیم. مقدمه شروع ثبت نام این است که اطلاعات دانش آموزان باید توسط وزارت بهداشت ، وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، دانشگاه آزاد و همچنین اطلاعات اساتید حوزه و دانشگاه از طریق مقامات مربوطه به محض دریافت این اطلاعات ، مراحل ثبت نام و تخصیص بسته آغاز می شود.
وی گفت: نکته مهم این است که ترافیک بسته هدیه از زمان فعال شدن 6 ماه اعتبار دارد و حتی اگر با تاخیر زمانی فعال شود ، از همان روز به مدت 6 ماه در اختیار کاربر قرار می گیرد. “
هاشمی درباره اینکه تخت خواب «شاد» نسبت به گذشته چه تغییراتی کرده و آیا می تواند نیازهای دانش آموزان را برطرف کند ، افزود: برای آموزش مجازی دانش آموزان ، تخت خوشی در نظر گرفته شده است. این سیستم نیز مانند سایر سیستم ها در این مدت ارتقا یافته و متناسب با بازخورد مشتری ویژگی های آن به روز شده است.
معاون وزیر ارتباطات گفت: شبکه دانش آموزی شاد نسبت به سال گذشته بهبود یافته است و انتظار داریم مشکلات کمتری را شاهد باشیم. هر سیستمی که در این حجم و مقیاس یک سرویس یا خدمات زنده ارائه می دهد که در گذشته وجود نداشته است ، ممکن است طبیعتاً مشکلاتی داشته باشد ، اما با توجه به تلاش ، امیدواریم مشکلات کمتری داشته باشیم و این یک گام بزرگ در مسیر درست است. عدالت آموزشی با مشارکت معلمان و دانش آموزان به نسخه های بهتری منجر می شود.