چند ماه از ممنوعیت واردات آیفون 14 می گذرد، اخیرا یکی از مسئولان برای رفع بلاتکلیفی این برند پیشنهاد کرده است که می توان تعرفه معقولی برای واردات آیفون 14 در نظر گرفت تا هم درآمد کسب کند و هم وضعیت معاملات آن مشخص شود.
به گزارش ICTNN، از تابستان 1398 بود که موضوع ممنوعیت واردات گوشی های بالای 300 یورو به عنوان راهکاری برای حل مشکل واردات و کمبود گوشی مطرح شد. در این مدت مسئولان دلایل ممنوعیت واردات گوشی هایی مانند برند اپل را بیان کردند، در شرایطی که درگیر جنگ اقتصادی و کمبود منابع ارزی هستیم و تامین ارز لازم برای محصولات اساسی با مشکل مواجه است. و دارو، واردات کالاهایی مانند تلفن های لوکس که باید برای نیمی از پول پول استفاده شود، منطقی نیست.
بنابراین از ابتدای پاییز سال گذشته، ثبت یا عدم ثبت این علامت در هاله ای از بلاتکلیفی بود تا اینکه اعلام شد واردات رسمی و تجاری آیفون انجام نمی شود. لازم به ذکر است در این مدت آیفون 14 تنها با روال مسافربری و یا سوء استفاده از این روش به صورت قاچاق وارد کشور شده است که هنوز به این شکل ثبت نشده است. گمرک ایران به صورت مسافری یا پستی از ابتدای اسفند ماه سال جاری.
اگرچه دلیل ممنوعیت واردات این گوشی کاملا مشخص نبود اما برخی تصور می کردند امکان اتصال به اینترنت از طریق ماهواره می تواند دلیل آن باشد. سوالی که البته کارشناسان آن را تایید نکردند. کارشناسان معتقدند مشکل اتصال آیفون 14 به اینترنت از طریق ماهواره (استارلینک) صحت ندارد و ویژگی این تلفن همراه این است که کاربران می توانند در مواقع اضطراری به شماره های اضطراری پیام کمک ارسال کنند نه در همه کشورها مانند ایالات متحده. ایالت ها. ایالات برای کمک به فرد در یافتن موقعیت.
در پی این اتفاق همچنان افرادی هستند که به این برند علاقه مند هستند اما با توجه به گرانی آن اقدام به خرید نسخه های تقلبی و کپی شده که شباهت زیادی به مدل اصلی دارد می کنند. با بررسی سایت های خرید اینترنتی و فروشگاه های تلفن همراه می توان متوجه شد که بسیاری از آنها این گوشی ها را می فروشند که گفته می شود قیمت آنها یک پنجم قیمت اصلی است. اکثر این گوشی های تقلبی در کشورهایی مانند تایلند، چین و فیلیپین تولید می شوند، اما نحوه ورود آن به کشور هنوز مشخص نیست، اما با توجه به فراوانی بالای آن در بازار، به نظر می رسد واردات این گوشی مسافربری نباشد. . تلفن و همچنین به صورت قاچاق وارد کشور می شود.
اما برخی از مسئولان مانند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با ممنوعیت واردات آیفون 14 موافق نبودند و معتقد بودند که تلفن همراه سبک زندگی مردم است، هر محدودیتی می تواند مردم را با مشکل مواجه کند، بنابراین حداقل باید در این زمینه به آنها اطلاع داده شود. عدم شفافیت در این زمینه وجود دارد و ما از وزارت حریم خصوصی می خواهیم در این زمینه شفاف سازی کند.
زارع پور خاطرنشان کرد: از ممنوعیت واردات تلفن همراه ناراحت هستند، چرا که گوشی به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مردم تبدیل شده است و باید به سمت تولید تلفن های همراه تولید داخل حرکت کرد. اکنون پس از گذشت چندین ماه از این مشکل، اخیراً دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه پیشنهادی را برای رفع بلاتکلیفی آیفون 14 ارائه کرده است و می گوید با توجه به مصوبه مجلس مبنی بر اینکه حداقل سود گمرکی برای گوشی تلفن همراه بالاتر است. 600 دلار 15 درصد و حقوق گمرکی کالاهای مسافری حداقل دو برابر آن است، برای واردات آیفون 14 تعرفه منطقی می توان در نظر گرفت تا دولت پیروز شود و تکلیف وضعیت تجارت مشخص شود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات