در جلساتی که بین نمایندگان کمیته سنا و مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد، علاوه بر پیشنهاد به تعویق انداختن بازنگری طرح حفاظت از شش ماه به یک سال، پیش نویس «طرح حفاظت از حریم خصوصی و داده های کاربران» ارائه شد. اصلاحیه قانون جرایم رایانه ای (مصوب 1388) «حقوق و وظایف بسترهای آنلاین و استفاده ایمن از شبکه های ارتباطی با توجه و مشارکت فعال کمیسیون سنا تهیه و تقدیم مجلس شورای اسلامی شود. حمایت همه ذینفعان
طبیعتاً همانطور که مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ایرادات خود را به ابعاد مختلف این طرح ارائه کرده است، تعداد زیادی از فعالان اقتصادی و تشکل های متخصص در این زمینه نیز نظرات کارشناسی مختلفی دارند. از جمله معتقدند تعارض این طرح با سایر قوانین موجود در زمینه تسهیل کسب و کار، تعمیم و استفاده از کلمات و عباراتی که بیانگر جمله ای صریح و قابل سنجش نیستند و در نهایت پیچیدگی و پراکندگی موضوع در موارد مختلف. بخش هایی از شات، زمینه ای برای سوء استفاده ایجاد می کند. ضمن اینکه بخش بزرگی از فعالیت های اقتصادی و کسب و کارهای کوچک را از بین می برد، امتیازات و فرصت های ویژه ای را برای برخی افراد به همراه خواهد داشت.
کمیته سنا در بیانیهای درباره طرح حمایتی اعلام کرد: ایرادات حقوقی قابل توجه بر خلاف اصول مختلف قانون اساسی، تاکید بر مهاجرت نخبگان و نگاه تهدیدآمیز به فضای مجازی در نامه رئیس مرکز تحقیقات به رئیس کمیسیون مشترک این یکی از بزرگترین نگرانی های عمومی در ماه های اخیر بوده است.
در این اطلاعیه آمده است: عمده ایراداتی که در بررسی های کارشناسی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اعلام شد، از مواردی بود که همواره از سوی نمایندگان سه تشکل کمیسیون سنا اعلام شده بود، اما متاسفانه قبل از اعلامیه مرکز، قرار نداشت. کمیسیون سنا در پایان ابراز امیدواری می کند که تصمیم گیران و تصمیم گیران به نگرانی های مطرح شده از سوی جمعیت ها و همچنین نظرات فنی و کارشناسی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پاسخ مناسب دهند تا به جای ایجاد نگرانی و ابهام در مورد آینده، حمایت از مشاغل.
در ادامه آمده است: یقیناً استقلال این مرکز در اتخاذ تصمیمات و اظهار نظر صریح و تأکید بر ضرورت قانونگذاری شفاف و مؤثر در طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات اساسی فضای مجازی» با استماع و به کارگیری نگرانی های نمایندگان بخش خصوصی می تواند نگرانی بسیاری از بازیگران اقتصادی کشور را کاهش دهد.
به گزارش ICTNN، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی هفته گذشته در نامه ای به رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی، ضمن برشمردن مشکلات عدیده متن این طرح خواستار زمان بیشتر برای بررسی این طرح شد. تصحیحش کن. در این نامه آمده است که این طرح خلاف قانون اساسی است و پیامدهای مختلفی مانند مهاجرت به دنبال خواهد داشت.
در همین راستا، پس از اعلام نظر مرکز پژوهش های مجلس درباره طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه اپلیکیشن های فضای مجازی»، نشست مشترک سازمان صنعت فناوری اطلاعات، اتحادیه صنعت مخابرات ایران و مخابرات تشکیل شد. صنعت اتحادیه صادرکنندگان بلافاصله در کمیته سنا تشکیل جلسه داد که بیانیه ای در این مورد صادر کرد و از نزدیک وضعیت را زیر نظر داشت.
به ویژه نگرانی های قابل توجه حقوقی در خصوص نقض اصول مختلف قانون اساسی، تاکید بر مهاجرت نخبگان و وجود نگاه تهدیدآمیز به فضای مجازی که در نامه رئیس مرکز تحقیقات به رئیس کمیسیون مشترک، یکی از مهم ترین نگرانی های عمومی در ماه های اخیر بوده است.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در این بیانیه آمده است: کمیسیون سنا (اتحادیه صنعت مخابرات ایران، سازمان نظام صنفی رایانه ای و اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران) از بررسی های کارشناسی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در دفاتر و گروه های تخصصی استان قدردانی می کند. این مرکز و همچنین اعلام برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و استماع نخبگان با اشخاص حقیقی و حقوقی و نمایندگان شرکت ها، کارشناسان، اتحادیه های صنفی، پژوهشکده ها، مقامات دولتی و ارگان های دولتی و اصحاب رسانه.
تحریریه ICTNN شبکه خبری