نماینده مرکز ملی فضای مجازی در گام نخست گزارشی از وضعیت اینترنت کشور، فعالیت پیام رسان های ملی، ترافیک اینترنت کشور و مشکلات و چالش های این فضا ارائه کرد. رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت به من پیام دادند که عضو شوم.
رئیس کمیسیون در پاسخ به اظهارات الفطنسب در خصوص فیلترینگ پیام رسان تلگرام گفت: فیلتر تلگرام ربطی به طرح پشتیبانی ندارد، این طرح هنوز تصویب نشده است.
به گفته رئیس این کمیته، جلسه بعدی کمیته مشترک حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی متعاقبا اعلام خواهد شد، اما به احتمال زیاد این جلسه روز دوشنبه نهم آذرماه برگزار خواهد شد.
به گزارش ICTNN، هشتمین جلسه کمیسیون مشترک حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی در حالی برگزار شد که نمایندگان برخی از دستگاه های ذیربط و ذی نفعان خصوصی در این نشست حضور داشتند و به بیان دغدغه ها و خواسته های خود در خصوص این پروژه پرداختند.
اما در بخشی دیگر از جلسه کمیته، مرکز ملی فضای مجازی در ادامه توضیحاتی در خصوص لزوم خودمختاری خدمات ملی ضمن توجه به تعامل با سرویس های خارجی اظهار داشت: در استفاده از خدمات داخلی و خارجی از سیاست خودمختاری استفاده می کنیم. . انجام دادیم، اما چون فضای مجازی فضای تبادل اطلاعات و ارتباطات است، استفاده از سایر خدمات خارجی را نمی توان حذف کرد. هیچ کس به دنبال چنین چیزی نیست، او فقط در تلاش است تا نیازهای خدمات داخلی را برآورده کند. ما به دنبال محدود کردن یا مسدود کردن استفاده از سرویسهای جهانی و ارتباطات بینالمللی نیستیم، بارها به دنبال تعامل با سرویسهای خارجی بودهایم، اما آنها تحت عنوان تحریم همکاری نکردند، گاهی اوقات سرویسهای خارجی مانند روترهای خودمان محدود میکنند. اما از آنجا که ما یک سرویس مانند این در داخل داریم، مشکلی پیش نیامد.
محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه نیز در تذکری خطاب به رئیس جلسه گفت: آقای نوری یا هرکسی که پای صحبت می آید حق اظهار نظر دارد. شما می توانید پس از بیان سخنان خود پاسخ خود را بدهید، مثلاً فرض کنید گفتیم همه خبرنگارانی که اجازه ورود به مجلس را دارند می توانند در جلسات کمیسیون مشترک شرکت کنند و این سوال را از قسمت اخبار مجلس پیگیری می کنیم. .
نوری قزلجه ادامه داد: در پیشنهاداتم صیانت از مجلس را هم مطرح کرده بودم. من هنوز اتهامی را مطرح نکرده ام. تسویه حساب اخیرا به سرویس مطبوعاتی ارسال شده و موضوع حل شده است. باید زودتر انجام می شد. ، اما یک هشدار دیگر. منظور من این است که قرار بود از بخش خصوصی برای حضور در جلسات دعوت شود، اما با دعوت یکی از بخش های خصوصی که مخالف این طرح بود، مخالفت شد.
نماینده ای از مرکز ملی فضای مجازی توضیح داد: «بسیاری از پیام رسان ها به دلیل مشکلات ترافیکی تمایلی به داشتن اعضای بیشتر نداشتند. مسلماً، در اوایل کارشان ممکن است مشوق هایی داشته باشند، اما دلیلی ندارند که بخواهند خودشان را استخدام کنند.
رضا الفتونسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه و انجمن کسب و کارهای مجازی گفت: ما مخالف کلیات هستیم، نگرانی دوستان را درک می کنیم و همچنین با تنبلی فضای مجازی مخالفیم، اما این روش راه به جایی نمی برد. ؛ «مثل آزمایش فیلترینگ تلگرام که بسیاری از افراد از جمله نوجوانان را با موضوع vpn آشنا کرد؛ برخی از نمایندگان می گویند ما طرح را نخوانده ایم وگرنه برخی ما را در یک طرف مخالفان می دانند اگر ما هم دغدغه داریم. و از پیام رسان داخلی حمایت کنند، اما با محدودیت و مسدود شدن پیام ما مخالف رسانه های خارجی هستیم، اجازه دهید مردم بین سرویس های داخلی یا خارجی یکی را انتخاب کنند، این طرح باید حمایت شود؛ یعنی از کسب و کارهای موجود حمایت شود؛ مثلاً سرویس هایی مانند دیجی کالا یا اسنپ می تواند پیام ایجاد کند، اما به این دلیل که آنها در کار خود مشکلات زیادی دارند تول و هر روز از آنها شکایت می کنند، نمی کنند، برای فعالان تجارت مجازی جدی شده است.
نماینده اتاق بازرگانی در واکنش به اظهارات نماینده مرکز ملی فضای مجازی گفت: فیلترینگ ابتدا روی مرورگرها انجام می شد اما استفاده از آن کاهش یافته است اما نماینده اتاق بازرگانی این اظهارات را تکذیب کرد. و نماینده مرکز ملی فضای مجازی پاسخ داد: نبوده و مستندات را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
مهرداد ویس کرمی، دبیر این کمیته نیز در این خصوص گفت: حراست مجلس در دست ما نیست و روال خاص خود را دارد; بنابراین اگر مشکلی وجود داشته باشد کمیسیون هیچ اختیاری بر آن ندارد اما باید پیگیری شود.
رضا تقی پور در ادامه سخنان نوری قزلجه گفت: آقای نوری متاسفم، این اظهارات قابل ادامه است، شما تهمت می زنید، آیا در جلسه قبلی کمیته نماینده بخش خصوصی حضور داشت یا خیر؟ آقای نوری قزلجه شرکت ویژه ای را برای این دعوت معرفی کردند، اما هیات مدیره کمیسیون معتقد است که اگر قرار است از هر شرکتی دعوت کنیم، باید هزاران شرکت را برای حضور در جلسات دعوت کنیم. البته من شخصا با بسیاری از شرکت ها جلسات غیررسمی داشته ام و نگرانی های آنها را شنیده ام اما درخواست کرده اند که نامی از آنها برده نشود.
در پایان این جلسه رضا تقی پور رئیس کمیته گفت: قرار شد موافقان و مخالفان این جلسات طبق ضوابط نقطه نظرات خود را بیان کنند و کلیات رای گیری کنیم.
کمیسیون حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی هشتمین جلسه خود را با استقبال از میهمانان شاکی و بحث های جنجالی اعضای کمیسیون پشت سر گذاشت.
اما غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مردم بستان آباد خاطرنشان کرد: «به خبرنگارانی غیر از خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در جلسه کمیسیون تلفیق اجازه حضور نداشتند، این در حالی است که رسانه ها و خبرنگارانی که اجازه حضور در مجلس را پیدا کردند. قرار است بتواند این کار را انجام دهد. »حضور در جلسات کمیته؛ بنابراین باید به منتقدان این حق را بدهیم که با شک و تردید به این جلسات نگاه کنند.» اما این اظهارنظر انتقاد رضا تقی پور رئیس کمیسیون را نیز در پی داشت. رئیس جلسه در پاسخ به سخنان نوری قزلجه گفت: شما به عنوان هشدار ایجاد شبهه می کنید. چه کسانی به خبرنگاران اجازه حضور در جلسات را ندادند؟ در حالی که جلسات به صورت زنده پخش می شود، چگونه می توان این شبهه را توجیه کرد؟ با این کار شفافیت را خدشه دار می کنید، آیا حرف مشکوکی زدید که خبرنگاران را راه ندادند؟ من از او شکایت خواهم کرد.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات