مدیر دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: نام هفته جهانی فضا را مدیون دکتر صفوی از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق این دانشگاه هستیم.
به گزارش ICTNN دکتر ابوالقاسم نقاش امرور در جلسه بررسی آخرین دستاوردها و پروژه های راه اندازی که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با اشاره به خدمات علمی دکتر صفوی از اعضای هیئت علمی مهندسی برق این دانشگاه گفت: نامگذاری جهان را مدیون هستیم. هفته فضا پاسخی به پیشنهاد او بود، زیرا مجمع عمومی سازمان ملل متحد در بحث نامگذاری روز فضا شرکت کرده بود.
وی افزود: در این نشست کشورهای روسیه و آمریکا هر کدام 14 و 10 مهرماه را اعلام کرده بودند اما توافقی حاصل نشد اما با پیشنهاد دکتر صفوی 13 و 10 مهرماه به عنوان هفته جهانی فضا نامگذاری شد.
نقش با بیان اینکه ماهواره و فضا دارای 3 رکن، ماهواره، ایستگاه فضایی و پرتابگر است، ادامه داد: هر کشوری یکی از این سه رکن را دارد اما ایران از سال 1980 وارد این صنعت شد و تاکنون دستاوردهای چشمگیری ارائه کرده است.
رئیس دانشکده هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به طراحی و ساخت ماهواره در این دانشگاه، یادآور شد: در آن زمان به دنبال پرتابگرهایی بودیم تا ماهواره را بر این اساس بسازیم و در این راستا به دنبال آن بودیم. با مذاکره با چین، روسیه و هند، هیچ یک از تحریم ها موفقیت آمیز نبود و وضعیت ناامیدی ایجاد کرد.
وی افزود: بر این اساس ساخت پرتابگر در دستور کار قرار گرفت و اکنون به مرحله ای رسیده ایم که بتوانیم ماهواره را در مدار قرار دهیم. این در حالی است که در آن زمان روسیه هزار ماهواره در فضا داشت اما ایران حتی یک ماهواره هم نداشت.
نقش بیان کرد: بسیاری از این کشورها تمام مراحل ساخت ماهواره برای پرتاب را ندارند و این در واقع سیاست های آنها را تحت تاثیر قرار می دهد، اما کشور ما به سه رکن دست یافته است و از این پس باید این صنعت توسعه و توسعه یابد. وارد اقتصاد صنعت فضایی شوید.
وی با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود کشور از این صنعت راه اندازی درآمدزایی کند، گفت: در سال های آینده که مسائل فنی توسعه پیدا کند، رویکردها به سمت مسائل اقتصادی سوق پیدا می کند و منفعت اقتصادی ایجاد می کند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات