با توسعه پروژه فیبر نوری، کاربران شهرهای تحت پوشش این فناوری می توانند از سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه برخوردار شوند و بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان سال 14 میلیون خانه تحت پوشش این فناوری قرار خواهند گرفت. .
به گزارش ICTNN، فیبر نوری یا فیبر نوری رشته ای بلند و باریک از مواد شفاف مانند شیشه یا پلاستیک است که می تواند نور ورودی را از یک سر به سر دیگر منتقل کند. کابل فیبر نوری پهنای باند بسیار بالاتری نسبت به کابل های معمولی دارد. با این فناوری می توان داده هایی مانند تصویر، صدا و … را انتقال داد. می توان به راحتی با پهنای باند بالا تا 10 گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد.
با توجه به سرعت اجرای این فناوری در کشور، میتواند زیرساختهای ارتباطی را برای دهههای آینده فراهم کند و با توجه به اهمیت فراوانی که در قانون بودجه و برنامه هفتم توسعه دارد، به یک تعهد برای سازمان تبدیل شده است. وزارت ارتباطات و همه نهادها.
مهمترین مزایای فیبر نوری
کاربران شهرهای تحت پوشش این فناوری می توانند از سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه بهره مند شوند و تمامی خدمات مورد انتظار خود از اینترنت را بر روی این پلتفرم داشته باشند. علاوه بر موارد ذکر شده، فیبر نوری تاخیر کمی نیز دارد و کسانی که بازی های آنلاین یا خدمات پزشکی از راه دور انجام می دهند و عموما کارهایی را انجام می دهند که نیاز به تاخیر کم دارد، می توانند از فیبر نوری استفاده کنند.
علاوه بر موارد ذکر شده، تمامی کشورهای پیشرفته نیز به سرعت ساختمان های خود را با فیبر نوری متصل می کنند، زیرا حتی اینترنت ماهواره ای نیز نمی تواند سرعت و کیفیت ارتباطات مبتنی بر فیبر نوری را تامین کند، بنابراین با نگاهی به این پروژه در اروپا، همه تا سال 2025 بسیج شده اند. . رسیدن به حداکثر پوشش
از دیگر مزایای این طرح کاهش سرقت تجهیزات مخابراتی است. به عبارت دیگر فیبر نوری امکان کاهش سرقت تجهیزات و کابل های مخابراتی را تا 50 درصد فراهم می کند. در مناطق روستایی که سرقت تجهیزات زیاد بود، از فیبر نوری استفاده شد. اگرچه در ابتدا هنوز سرقت هایی وجود داشت، اما حالا که سارقان متوجه شده اند این کار برایشان سودی ندارد، تعداد سرقت ها کاهش یافته است.
در ایران این پروژه به پیشرفت 40 درصدی رسیده و هشت میلیون خانوار در سراسر کشور تحت پوشش این فناوری قرار گرفته اند و پیش بینی می شود این تعداد تا پایان سال به حداقل 14 میلیون نفر برسد. بر اساس برنامه هفتم توسعه مصوب مجلس، تا پایان این برنامه باید 20 میلیون ساختمان به این فناوری متصل شود. به طور متوسط سالانه 4 میلیون ساختمان باید وصل شود، اما امسال طبق اعلام معاون راهبردی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، برنامه با تاخیر اعلام شده، تعداد اتصالات دو میلیون است، اما در ادامه سال، به طور متوسط 4 میلیون اتصال باید ایجاد شود.
نحوه درخواست فیبر نوری برای مشترکین در تهران چگونه است؟
شهروند برای درخواست فیبر نوری در صورت تماس با شماره 2020 یا 2021 مخابرات و اعلام شماره تلفن همراه یا ثابت به شرکای تجاری اطلاع داده و در صورتی که محدوده مورد نظر در سطح پوشش باشد فیبر نوری را در اختیار وی قرار می دهد و در صورتی که نه، مخابرات منطقه مورد نظر را بازاریابی خواهد کرد تا در صورت رسیدن تعداد متقاضیان به 10 نفر، بتوانند فیبر نوری را پیاده سازی کنند.
لازم به ذکر است که حتی اگر یک نفر در ساختمان بخواهد فیبر نوری را اجرا کند، کار برای آن شخص انجام می شود و سپس به بقیه ساختمان عرضه می شود. هزینه کار اجرای کابل و مودم فیبر نوری حدود سه تا سه میلیون و 200 هزار تومان است اما سرعت ارائه شده خوب و بالاست.
در نهایت مشترکین می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت شرکت مخابرات ایران مراجعه کنند و نکته قابل توجه این است که مشوق ها یا تبلیغاتی مانند مودم های اقساطی نیز ارائه می شود.
به گفته کارشناسان، از آنجایی که این پروژه در بسیاری از کشورها انجام می شود و برای توسعه شبکه و اینترنت ضروری تلقی می شود. حتی اگر اینترنت موبایل توسعه و سرعت خوبی را تجربه کند، این پروژه باید در مسیر درست حرکت کند و به هدف نهایی خود ادامه دهد. این مشکل به دلیل اهمیتی که داشت در برنامه های سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم قرار گرفت.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات