با گسترش روزافزون کاربردهای فناوری اطلاعات، خدمات بسیاری از جمله خدمات بانکی برای تأمین زندگی مرفه تر برای مردم در دسترس قرار گرفته است.
در این راستا از حوزه فناوری های بانکی می توان به ایجاد شبکه تبادل اطلاعات بین بانکی (شتاب) در کشور اشاره کرد. تا قبل از ایجاد این شبکه، دارندگان کارت هر بانک تنها می توانستند به حساب همان بانک واریز کنند و برای انتقال پول به حسابی که متعلق به بانک دیگری بود، باید شخصاً به بانک مراجعه می کردند. با ایجاد شبکه شتاب به راحتی می توانید حواله های بین بانکی را انجام دهید. یا در زمینه ای دیگر امکان ادغام شبکه بین اپراتورهای تلفن همراه وجود دارد که به کاربر امکان می دهد با استفاده از اپراتورهای دیگر از طریق سیم کارت با سایر کاربران ارتباط برقرار کند و افراد دیگر برای ارتباط با کاربران اپراتورهای دیگر نیازی به سیم کارت خاصی ندارند. به آن اپراتور اشاره کرد. در واقع، امروزه ارتباط چند جانبه بین اپراتورهای تلفن همراه امری مسلم تلقی می شود.
به گزارش ICTNN، در پی انتشار گزارشی در روزنامه «طرح های بلندپروازانه مصادره فضای مجازی» مورخ 18/7/1301 درباره محدودیت های فضای مجازی، وزارت ارتباطات پاسخی را منتشر کرده است که در ادامه می خوانید. :
بر این اساس شرح خدمات ایجاد و توسعه این گذرگاه در حال تهیه است تا با بهره گیری از توان بخش خصوصی داخلی و شرکت های دانش بنیان تحت رهبری دولت، این کار عملیاتی شود. امیدواریم با فراهم کردن زیرساخت های لازم از یک سو و تلاش پیام رسان های داخلی برای ارائه خدمات کاربردی از سوی دیگر، زمینه استفاده کاربران از خدمات الکترونیکی فراهم شود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
پیش از این طرح هایی از سوی برخی پیام رسان های داخلی برای طراحی بستری برای مدیریت تبادل اطلاعات بین کاربران مطرح شده بود که با توجه به علایق کاربران مورد تایید قرار نگرفت و مقرر شد تنها از یک دروازه برای تبادل اطلاعات بدون امکان ایجاد استفاده شود. ذخیره سازی داده ها در واقع وزارت ارتباطات در تلاش است تا با ایجاد زیرساخت های مورد نیاز این امکان را برای تسهیل ارتباط بین کاربران پیام رسان های مختلف داخلی فراهم کند.
در همین راستا در حوزه پیام رسان های داخلی و به منظور سهولت در ارتباط کاربران این پلتفرم ها با یکدیگر، برنامه ریزی های لازم برای ایجاد درگاه تبادل پیام انجام شده است. این درگاه قرار است این امکان را برای کاربرانی که از پیام رسان های داخلی استفاده می کنند فراهم کند تا در مرحله اول بتوانند با یکدیگر پیامک و عکس مبادله کنند و در مرحله بعد از خدمات اپلیکیشن الکترونیکی که هر یک از پیام رسان ها ارائه می دهند استفاده کنند. به طور جداگانه بر روی پلت فرم خود. آنها استفاده از آن را آسان می کنند.
مثال سوم پروتکل های ارسال ایمیل است. امروزه برای ارسال ایمیل به شخصی که اکانت جیمیل دارد نیازی به داشتن حساب جیمیل نیست. به دلیل وجود یک پروتکل و استاندارد پیام رسانی واحد بین ارائه دهندگان خدمات ایمیل، می توانید به راحتی بین سرویس دهندگان مختلف پیام رد و بدل کنید. لازم به ذکر است که ایده ارتباط بین پیام رسان ها ایده ای است که چندین سال است که محققان شرکت ها و دولت های مختلف روی آن کار کرده اند و راهکارهایی نیز ارائه شده است. اهمیت این موضوع به حدی است که اتحادیه اروپا نیز قوانینی را تحت عنوان DMA وضع کرده است تا پیام رسان ها را ملزم به همکاری با یکدیگر کند. این موضوع چند سالی است که در کشور مطرح شده اما به دلیل پیچیدگی های فنی و تجاری هنوز محقق نشده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری