به گزارش ICTNN از مرکز ملی فضای مجازی، در پی اتهامات واهی و بی اساس منتشر شده، این مرکز با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: علیرغم اینکه پس از اتهامات بی اساس با تنش های سیاسی و رسانه ای سنگینی در خصوص سوء قصد مواجه هستیم. حوادث و حملات سایبری ما شاهد سکوت مرگبار مدعیان در قبال زیرساخت های حیاتی کشورهای مستقل هستیم. به این ترتیب رفتار مضاعف در قبال حملات سایبری به زیرساخت های حیاتی کشورها محکوم شده و انتظار می رود سایر کشورها نیز با واکنش های مناسب این گونه اقدامات مخرب را محکوم کنند. جای تعجب است که این حمله سیاسی و رسانه ای توسط کشورهای میزبان مجرمان سایبری و گروه های تروریستی جنایتکار صورت گرفت که با افتخار نقش و مسئولیت خود را در اقدامات مخرب سایبری علیه ملت ایران اعلام و بر عهده گرفتند.
شواهد حاکی از سناریوی سیاسی بینالمللی به رهبری کشورهایی است که دکترین و استراتژی تهاجمی سایبری خاص خود را دارند، برنامههای شنود گسترده در مقیاس جهانی را تدارک دیدهاند و امپراتوری هک و نفوذ ایجاد کردهاند و اولین حمله سایبری را علیه تأسیسات هستهای صلحآمیز در ایران انجام دادهاند. سال گذشته تثبیت شده است.
جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال دستیابی به اهداف و استفاده صلح آمیز در فضای سایبری و فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط همه کشورها است، اتهامات بی اساس علیه این کشور در ارتباط با حملات سایبری ادعایی علیه کشور آلبانی را رد کرد. آمادگی خود را جهت هماهنگی در خصوص اعزام هیات فنی جهت بررسی موضوع و تبادل اطلاعات فنی بین گروه های واکنش به حوادث سایبری (CERT) طرفین اعلام می دارد.
مرکز ملی فضای مجازی این اقدام را در چارچوب سناریوسازی با هدف تخریب وجهه بین المللی کشور، اعمال فشار و توجیه و بسترسازی برای اقدامات یکجانبه، ظالمانه و غیرقانونی ارزیابی می کند و چنین می داند. اقدامات بسیج سیاسی بر اساس شواهد و ادعاهای جعلی و جعلی باشد. این امر تاکید می کند که بر اساس هنجارهای بین المللی، انتساب هر عملی به سایر کشورها باید بر اساس شواهد کافی باشد و در صورت بروز حوادثی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشورها باید کلیه اطلاعات مربوطه از جمله زمینه های گسترده را ارائه دهند. رویداد، چالش های انتساب در محیط فناوری اطلاعات و ماهیت و میزان پیامدهای آن را در نظر بگیرید. همچنین قبل از تعیین منشاء حوادث باید طیف وسیعی از عوامل را بررسی کرد. عدم ارائه شواهد فنی و حقوقی کافی و معتبر از سوی کشورهای مدعی، صحت ادعای آنها را مخدوش می کند.
با توجه به اینکه در فضای مجازی ممکن است کشورهای یا گروه های ثالث حملات جعلی با آدرس های جعلی را به گونه ای انجام دهند که به کشور دیگری نسبت داده شود و همچنین با توجه به تجربیات گذشته در خصوص سناریوهای کشورهای متخاصم و گروه های متخاصم. تحت حمایت آنها احتمال دست داشتن گروهک تروریستی منافقین و رژیم صهیونیستی در حملات سایبری وجود دارد. بنابراین، روایات جعلی فوق در چارچوب ایران هراسی سایبری و زمینه سازی برای اقدامات خصمانه سایبری و غیرسایبری ارزیابی می شود.
این مرکز تشدید ایران هراسی سایبری از طریق انتساب های دروغین و اتهامات بی اساس را به شدت محکوم می کند و از نهادهای ذیربط انتظار دارد با برخورد فعال و اتخاذ تدابیر مناسب در سطوح سیاسی، حقوقی، فنی و رسانه ای با این جریان برخورد نکنند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات