ایجاد دیتاسنترها که یکی از اهداف مهم تبدیل ایران به مرکز داده است، طبق آخرین اعلام رسمی، طی دو سال گذشته 10 شرکت به مرکز منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام اضافه شده است. و اکنون 16 واحد در مرکز داده پیام مشغول است.
به گزارش ICTNN، تلاش برای تبدیل ایران به هاب انتقال داده ها مورد تاکید و توجه دولت ها و دولتمردان گذشته بوده است، اما به طور جدی با گذشت یک سال از دولت سیزدهم، رئیس سابق شرکت ارتباطات زیرساخت موضوع مهمی را از جمله خبر داد. تبدیل ایران به قطب ترانزیت داده در منطقه
طی دو سال گذشته سطح ترافیک شبکه به طور قابل قبولی افزایش یافته و میزان اشباع نسبت به سال های گذشته به حداقل رسیده است و همچنان تلاش برای پیشرفت و توسعه در این زمینه وجود دارد. ظرفیت شبکه انتقال کشور در ابتدای دولت 36 ترابیت بر ثانیه بود که گفته شد با توسعه شبکه های موجود و تکمیل نصب و راه اندازی تجهیزات این پروژه این ظرفیت افزایش می یابد. با سرعت 60 ترابیت در ثانیه در پایان سال 1402.
از این رو برای تسریع در پیشبرد این طرح، ایجاد خوشه مرکز داده در کشور در دستور کار قرار گرفته و راه اندازی و راه اندازی سه دیتای خوشه مرکز داده در منطقه ویژه اقتصادی پیام برنامه ریزی شده است.
در همین راستا اخیرا علی اصغر انصاری – معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ارتباطات و فناوری اطلاعات – در دیدار با مدیران عامل شرکت های مستقر در مرکز داده پیام، تاکید کرد که این حوزه در اولویت کاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد. و گفت: طرح ابردولتی توسط سازمان فناوری اطلاعات با سرمایه گذاری دولت و مشارکت بخش خصوصی در مناطقی مانند تهران اجرا می شود و به دنبال این هستیم که این طرح در مرکز داده پیام نیز اجرا شود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه بسیاری از تعهدات پیام از جمله توسعه زیرساخت ها برای اجرای اهدافی مانند راه اندازی مرکز داده محقق شده و یا در حال اجراست، ادامه داد: با توجه به نزدیک بودن پیام به این مرکز سرمایه و توسعه زیرساخت های خوب در این حوزه شاهد هستیم، پیام همواره به عنوان حوزه ایجاد قطب داده مطرح بوده و آگاهی از این اهمیت امروزه در حال اجراست.
انصاری همچنین به توانمندی های بالقوه پیام اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی ها بر این است که این حوزه سریعتر به نقطه مطلوب و هدف گذاری شده برسد چرا که توسعه اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در سطح کلان اقتصادی تأثیر مثبت دارد. حوزه اقتصاد دیجیتال به ارمغان خواهد آورد.
انصاری در ادامه موضوع برق را یکی از مهمترین مطالبات سرمایه گذاران دیتاسنتر برشمرد و گفت: طی تابستان سال گذشته با همراهی مدیرعامل منطقه اقتصادی ویژه پیام و فرودگاه بین المللی پیام به جز یکی دو مورد. از خرابی قطع برق در مرکز داده پیام شهید، ما نبودیم
در ادامه مدیرکل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در ادامه این نشست با اشاره به اقدامات انجام شده برای ایجاد کسب و کار در مرکز داده پیام گفت: طی دو سال گذشته 10 شرکت به این مرکز داده اضافه شد. مرکز، و اکنون در مجموع 16 واحد وجود دارد. آنها در مرکز داده پیام کار می کنند.
قنبرپور همچنین توسعه زیرساخت های ارائه خدمات به کسب و کارها در مراکز داده پیام را برشمرد و از فعال شدن ظرفیت ۲ نیروگاه در پیام خبر داد و افزود: با فعال شدن این نیروگاه ها امکان تامین برق مستقیم داوطلبان فراهم می شود. .
برای دستیابی به این چالش مهم در سال 1402، شرکت زیرساخت ارتباطات با هدف ایجاد قابلیتهای جدید در بخش ترانزیت ارتباطات و اجرای دیپلماسی تجاری خود، حضور مؤثری در صحنه بینالمللی داشت.
از این رو توسعه ظرفیت ترانزیت بین المللی تا 400 گیگابیت بر ثانیه و رشد 100 درصدی فروش بین المللی خدمات MPLS از جمله دستاوردهای این شرکت در سال گذشته بود. در این راستا حضور در کریدورهای بین المللی، مذاکره با شرکت مخابرات چین برای فعال سازی کریدور BRI و مذاکره با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان با هدف فعال سازی کریدور ترانزیتی آسیای مرکزی-اروپا از طریق ایران، بخشی از اقدامات مهم این شرکت است. در این منطقه. رشته.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات