گوگل به تازگی مدل جدیدی از گوشی هوشمند خود به نام Phone را عرضه کرده است پیکسل 9 فاش شد و در همان زمان اپل نیز آیفون 16 را به نمایش گذاشت.
در ماه جولای، سامسونگ جدیدترین گوشی تاشو خود را معرفی کرد که… Z Flip 6 و Z Fold 6 هوآوی رونمایی شده از این گوشی مفهومی نیز رونمایی کرد گوشت × T در چین سعی کنید عقب نمانید. این گوشی می تواند دو بار تا شود و صفحه نمایش را تا یک سوم کوچک کند.
در حالی که فروش گوشیهای هوشمند در سراسر جهان کاهش مییابد، پیامهای بازاریابی این شرکتها بیش از هر زمان دیگری توجه را به خود جلب میکند.
تیم کوک، مدیرعامل اپل این قول را داده است آیفون 16 می تواند تعریف جدیدی از قابلیت های گوشی هوشمند ارائه دهد.
برایان راکوفسکی، معاون مدیریت محصول گوگل، در مورد طراحی خیره کننده و زیبای پیکسل 9 صحبت کرد، اما چیزی که به ذهن می رسد مستطیل مشکی آشنا است.
هم اپل و هم گوگل به ویژگی های هوش مصنوعی در گوشی های خود متکی هستند. ویرایشگر جادویی جدید گوگل میتواند اشیاء تولید شده با هوش مصنوعی را به عکسها اضافه کند و حتی میتواند بخشهایی از تصویری را که دوست ندارید پاک کند (همانطور که من آزمایش کردهام، در این کار نسبتاً موفق است).
Apple Intelligence بخشی از آیفون 16 است که شامل gbt چتکه توسط OpenAI ساخته شده است، اکنون به دستیار دیجیتال Siri این گوشی ها اضافه شده است. خیلی ها می گفتند اپل باید چنین به روز رسانی را انجام دهد.
اما آیا کسی این همه چیز جدید را سفارش داده است؟
بن وود، کارشناس گوشیهای هوشمند از شرکت تحقیقاتی CCS Insight، میگوید که اگرچه ویژگیهای هوش مصنوعی اضافه شده به تلفنها زندگی دیجیتالی افراد را تا حدودی آسانتر میکند، اما هوش مصنوعی در صدر فهرست آرزوهای کاربران قرار ندارد.
او میگوید: «من فکر میکنم بیشتر مردم میدانند از یک گوشی هوشمند چه میخواهند. “یکی از بزرگترین درخواست ها برای دوربین گوشی بهتر است.”
طراحان گوشی نیز از این خواسته آگاه هستند. مشخصات فنی دوربین گوشی معمولا از مدلی به مدل دیگر بهبود می یابد. اما حتی این مزیت به تنهایی فروش بالایی را تضمین نمی کند.
آقای وود می افزاید: «آنچه مسلم است این است که مردم گوشی های هوشمند خود را برای مدت طولانی تری نگه می دارند. در سال 2013، سالانه 30 میلیون گوشی هوشمند فروخته شد. امسال این رقم حدود 13.5 میلیون نفر خواهد بود.
البته ادامه بحران هزینه زندگی نیز بر تصمیمات مردم تاثیر می گذارد. هزینه زیست محیطی هر گوشی هوشمند، از جمله مواد و عناصر کمیاب مورد استفاده برای ساخت اجزای آن، دور از نظر نیست.
علاوه بر این، رفتار جدیدی که به ویژه در بین والدین و جوانان رواج پیدا کرده است تا از گوشی های هوشمند پرهیز کنند و کمتر از آن استفاده کنند، در میزان استفاده از گوشی موثر بوده است.
تعدادی از مدارس در بریتانیا قوانین خود را در مورد استفاده از تلفن های هوشمند در مدرسه بررسی می کنند. تعدادی از مدارس قبلاً استفاده از تلفن های هوشمند در مدارس را ممنوع کرده اند. به دانشآموزانی که در این دوره تحصیلات خود را در کالج خصوصی Eton شروع میکنند، به تلفنهای گنگ معروف شدهاند. بر اساس شنیده ها، چندین مؤسسه آموزشی دیگر، در بخش دولتی و خصوصی، تصمیم گرفته اند این رویه را دنبال کنند.
EE Mobile Network توصیه می کند که کودکان زیر 11 سال تحت هیچ شرایطی صاحب گوشی هوشمند نباشند.
نوا شرق یکی از مدیران کمپین کودکی بدون گوشی هوشمند است. او از والدین و مدارس میخواهد که با آنها همکاری کنند و به کودکان کمک کنند تا از سنین بالا گوشیهای هوشمند دریافت کنند.
او می گوید: «ما مخالف فناوری نیستیم. ما از شرکت های بزرگ فناوری انتظار داریم که دستگاه ها و تلفن های مناسب برای کودکان تولید کنند. گوشی هایی که فقط ویژگی های اولیه یک گوشی را دارند. مانند تماس، پیامک، گوش دادن به موسیقی و نقشه. ما از آنها می خواهیم مشاغل دیگر را برای کودکان حذف کنند.»
دکتر ساشا لوکونی، دانشمند تحقیقاتی در شرکت هوش مصنوعی Hugging Face می گوید تا کنون، به نظر می رسد شرکت های فناوری به این نگرانی ها توجه نکرده اند.
او می گوید: «این روزها صحبت از دور شدن از فناوری در بین کاربران رایج شده است، اما خود تولیدکنندگان کاملاً در جهت مخالف این تمایل حرکت می کنند.
لوکونی می گوید: «من این موضوع را با اپل، گوگل و سامسونگ مطرح کرده ام. سامسونگ میگوید: «کاربران سامسونگ میتوانند نحوه استفاده از تلفنهای گلکسی خود را بر اساس آنچه برایشان مناسب است، سفارشی کنند. برای مثال، ویژگیهای سلامت دیجیتال به کاربران این امکان را میدهد که انتخاب کنند از کدام ویژگیهای تلفن و برای چه مدت استفاده کنند. از جمله آنها محدودیت استفاده از صفحه نمایش است که یک برنامه خاص می تواند آن را تنظیم و محدود کند.
یکی از شرکت هایی که به تقاضای روزافزون کاربران برای کاهش عملکرد گوشی های هوشمند پاسخ داده است، شرکت فنلاندی HMD است که هنوز هم سازنده اصلی گوشی های نوکیا است. ماه گذشته، آنها یک گوشی جدید با مضمون باربی را با همکاری Mattel روانه بازار کردند. من این گوشی رو امتحان کردم می توان آن را در دو کلمه توصیف کرد: کاربردی و صورتی.
مانند بسیاری از تلفن های ساده، هیچ برنامه ای روی آن وجود ندارد، هیچ راهی برای اتصال به فروشگاه برنامه وجود ندارد و هیچ قابلیتی برای گرفتن سلفی وجود ندارد. فقط یک بازی در آن وجود دارد. اگر می خواهید به موسیقی گوش دهید، می توانید به رادیو FM متصل شوید.
CCS Insight پیشبینی میکند که احتمالاً در سال جاری حدود 400000 تلفن هوشمند در بریتانیا به فروش میرسد. این مبلغ برای حذف آیفون از جایگاه پرفروش ترین گوشی دنیا کافی نیست، اما بازار این گوشی ها چندان هم بد نیست.
پیت اچلز، استاد روانشناسی و ارتباطات علمی در دانشگاه باث اسپا، که مطالب زیادی در مورد استفاده از صفحه نمایش نوشته است، می گوید: «چیزی که ما تمایل داریم فراموش کنیم این است که استفاده از تلفن های هوشمند نیز مزایای زیادی دارد.
او میگوید: «ما تمایل داریم روی نکات منفی تمرکز کنیم. ما باید همیشه به یاد داشته باشیم که اینها ابزارهایی برای رفاه بیشتر هستند و به ما کمک می کنند. استفاده از آن جنبه های خوبی دارد.»
منبع: https://www.itna.ir/news/80904/%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%DA%AF%D9%88%D8%B4%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%AF-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C
تحریریه ICTNN شبکه خبری