کلاهبرداری؛ این خطر وجود دارد که فروشگاه اینترنتی که برای خرید انتخاب کرده اید از پولی که برای خرید کالا می پردازید سوء استفاده کند. البته این اتفاق زمانی می افتد که شما از سایت های غیر معتبر خرید می کنید، پس باید بدانید که یک فروشگاه معتبر چه ویژگی هایی دارد. شاید بهترین راه برای اطمینان از ایمن بودن فروشگاه اینترنتی این باشد که از تجربه خرید دیگران مطلع شوید. همچنین می توانید نام این فروشگاه را در گوگل جستجو کنید و یا لایسنس های معتبری مانند E-Nomad را جستجو کنید.
در دوران محدودیت های کرونا و شرایط قرنطینه و همچنین به دلیل مزایا و راحتی خرید اینترنتی، اکنون بیش از 90 درصد تراکنش ها مانند دنیای واقعی به صورت الکترونیکی البته از طریق اینترنت انجام می شود. شما بی احتیاطی کرده اید، ممکن است کلاهبرداران فرصت پیدا کنند تا راه مناسبی برای سرقت پول و کالای شما بیابند، در این راستا با توجه به توصیه های ساده و کاربردی، ممکن است اطلاعات بانکی از بهترین راه در برابر کلاهبرداران اینترنتی گرفته شود.
بر این اساس دانش راهکارهایی برای تراکنش ها و پرداخت های آنلاین امن می تواند مفید باشد. برای حل این مشکلات ابتدا باید بدانیم که ممکن است در معاملات آنلاین با چه خطراتی مواجه شویم.
از یک مرورگر به روز و مدرن استفاده کنید. مانند آخرین نسخه Google Chrome، به روز رسانی ها و بسته های امنیتی توصیه شده توسط سازنده مرورگر خود را نصب کنید. همیشه قبل از کلیک بر روی دکمه پرداخت، آدرس Shaparak.ir را در مرورگر خود چک کنید تا از صحت آن مطمئن شوید.
هنگامی که یک قفل کوچک در کنار دامنه وب سایت در نوار آدرس مرورگر شما وجود دارد، این وب سایت از SSL برای رمزگذاری “داده هایی که در سایت وارد کرده اید” و “وب سایت سرور سایت” استفاده می کند. در این صورت سایت معتبر است و اطلاعات شما به خوبی محافظت می شود. مرورگرهای بهروز و ایمن نیز بهطور خودکار وبسایتها را برای گواهیهای امنیتی بررسی میکنند و اگر وبسایتی پیشوند HTTPS نداشته باشد به شما اطلاع میدهند.
تحت هیچ شرایطی نباید پیام های متنی حاوی رمزهای عبور یکبار مصرف را با کسی به اشتراک بگذارید. اگر گوشی یا تبلت شما به سرقت رفت یا گم شد، سیم کارت خود را بسوزانید و در اسرع وقت یک سیم کارت جدید دریافت کنید. رمز عبور پویا خود را فعال کنید. استفاده از رمزگذاری احتمال کلاهبرداری اینترنتی را افزایش می دهد.
بر اساس اطلاعات وب سایت اپراتور دوم تلفن همراه، راهکارهایی برای انجام پرداخت آنلاین امن وجود دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد. از نام های کاربری و رمزهای عبور مختلف برای همه حساب های خود استفاده کنید و سعی کنید رمز عبور قوی ای را انتخاب کنید که شامل اعداد، نمادها و حروف بزرگ و کوچک باشد.
دسترسی به اطلاعات بانکی؛ نکته دیگر در تراکنش های آنلاین این است که شخص ثالث می تواند اطلاعات بانکی شما مانند رمز عبور شما را پیدا کند. هکرها می توانند در دو زمان به داده های کاربر دسترسی داشته باشند، اولین بار در حین تراکنش، زمانی که داده های وارد شده توسط کاربر به سرور وب سایت ارسال می شود. دوم، از موبایل، تبلت یا کامپیوتر کاربر، درست در لحظه ای که اطلاعات را وارد می کند.
بدون هیچ دلیلی پیامک می فرستند و از کاربران درخواست پول می کنند. به عنوان مثال، زمانی که تبلیغی را در وبسایتهای جستجو شده قرار میدهید، کلاهبرداران شماره شما را از آگهی شما میگیرند و برای شما پیامکی ارسال میکنند که میگوید برای تأیید آگهی خود باید هزینهای بپردازید. وقتی کاربر مشاهده می کند که محتوای پیامک با چیزی که در سایت ثبت شده مطابقت دارد، مبلغی را پرداخت می کند که ربطی به سایت اصلی ندارد.
راه حل برای جلوگیری از آن استفاده از صفحه کلید مجازی در صفحات پرداخت آنلاین است. به تنظیمات مرورگر خود اجازه ندهید نام کاربری یا رمز عبور شما را برای سایت های بانکداری و خرید آنلاین ذخیره کنند.
حال سوال این است که چگونه می توان از سرقت اطلاعات در “زمان تراکنش” جلوگیری کرد؟ هنگامی که اطلاعات حساسی مانند کدهای بانکی، کد دوم یا شماره کارت را در گوشی یا رایانه خود وارد می کنید، به این معنی است که اطلاعات دستگاه خود را برای تکمیل پرداخت خود به سرورهای شرکت های پرداخت ارسال می کنید. اگر از سایت های غیر معتبر خرید می کنید، این ضعیف ترین قسمت برای هکرها و سارقان در اینترنت برای دسترسی به اطلاعات کارت اعتباری شما است.
همچنین برای خرید شارژ و بسته های اینترنتی فقط از وب سایت یا اپلیکیشن ارائه دهنده یا اپراتور اینترنت خود استفاده کنید. در صورت امکان، سعی کنید از رمزهای عبور یکبار مصرف به جای رمزهای عبور ثابت برای ورود به حساب های آنلاین خود استفاده کنید.
به گزارش ICTNN، امروزه تنها با چند کلیک می توان بسیاری از کارهای روزانه را به صورت آنلاین انجام داد و در صورت نیاز به پرداخت، می توان هزینه آن را به صورت آنلاین پرداخت کرد. فعالیت هایی مانند خرید کالای روزانه، پرداخت آنلاین تاکسی های اینترنتی، خرید شارژ و بسته های اینترنتی، عملیات بانکی مانند انتقال وجه و پرداخت اقساط و… بخشی از این اقدامات هستند.
اما چگونه فروشگاه ها و وب سایت های غیر معتبر را شناسایی می کنید؟ در کشور ما فروشگاه ها و وب سایت های غیر معتبر معمولا چنین ویژگی هایی دارند; دامنه های اینترنتی مشابه نام فروشگاه های آنلاین معتبر ثبت می شوند، اما باید حتما افزونه را علاوه بر نام فروشگاه بررسی کنید و ببینید آیا با فروشگاه اصلی مطابقت دارد یا خیر.
کارشناسان همیشه تاکید می کنند که هرگز نباید برای چنین پیامکی حتی با کمترین مبلغی واریز کرد! زیرا هکرها فقط منتظر اطلاعات بانکی شما برای کلاهبرداری های بعدی هستند.
رمزهای عبور خود را هر یک تا سه ماه یکبار تغییر دهید. آنتی ویروس خود را همیشه به روز نگه دارید تا بتواند ویروس های جدید را شناسایی کند. اگر ایمیلی با متن “ارائه مشخصات کارت اعتباری” دریافت کردید، پاسخ ندهید.
با گسترش روزافزون تراکنشها و پرداختهای اینترنتی و اینترنتی و افزایش تقلبها، این سوال مطرح شده است که چگونه فروشگاهها و وبسایتهای غیرقابل اعتماد را شناسایی کنیم؟ در کشور ما فروشگاه ها و وب سایت های غیر معتبر چه ویژگی هایی دارند؟
همچنین این سوال وجود دارد که چگونه از سرقت اطلاعات از طریق گوشی یا تبلت جلوگیری کنیم؟ اطلاعاتی که در یک وب سایت وارد می کنید حداقل در دو مکان از دستگاه شما برای هکرها قابل دسترسی است. اولی کیبورد و دومی حافظه مرورگر شما. بنابراین، اگر یک هکر یا مهاجم موفق شود با ویروس به رایانه شما نفوذ کند، به راحتی می تواند اطلاعات کارت اعتباری یا هر گونه اطلاعات شخصی شما را بدزدد.
فقط در وب سایت هایی که Https:// را قبل از آدرس خود در مرورگر دارند، به صورت آنلاین تراکنش کنید. حرف s نشان می دهد که وب سایت امن است. همیشه از اینترنت بانک خود خارج شوید و پس از اتمام کار مرورگر را ببندید.
در این مرحله، علاوه بر این، برای حفاظت از دادههای این نقطه، شرکتهای معتبری در حال توسعه فناوری خاصی به نام «رمزگذاری کلید عمومی» هستند که با استفاده از روشی به نام SSL پیادهسازی میشود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
درست است که می توانید تمام رمزهای عبور را در دستگاه های هوشمند ذخیره کنید، اما بهتر است اطلاعات حساب کاربری خود را در یک دفترچه یادداشت کنید و در مکانی امن بگذارید. این امر مانع از دسترسی هکرها به لیستی از رمزهای عبور با نفوذ به دستگاه شما می شود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری