وی با تاکید بر اینکه سامانه شاد و تلویزیون به عنوان یک برنامه ملی باید شرایطی را فراهم کند تا بخش خصوصی نیز بتواند در آن فعالیت کند، افزود: بیشترین تعداد این محصولات در کشور مربوط به حوزه آموزش است که نشان می دهد توجه ویژه مردم به این امر حوزه و رونق کسب و کار است که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده و سازماندهی شود.
دکتر فیروزآبادی با اشاره به اهمیت توجه به اقتصاد محتوای کودک تصریح کرد: اقتصاد محتوای کودک باید بدون نگاه سرمایه داری تعریف شود و خوشبختانه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه با مرکز ملی فضای مجازی همکاری داشته اند. تا بتوانیم اقتصاد این حوزه را ساماندهی کنیم و از ظرفیت های ایجاد شده در کشور استفاده کنیم.
بر اساس این گزارش، سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در این جلسه با اشاره به تاثیر اپیدمی کرونا در کشور بر رویکرد شورای عالی فضای مجازی برای حضور کودکان و خانواده ها در فضای مجازی از سال 2019 به بعد، گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور و نگرانی از حضور کودکان و خانواده ها در برنامه های خارجی برای دریافت خدمات آموزشی مورد نیاز، پس از بررسی های فراوان، دو راهکار ارائه شد. که در نهایت به تایید مرکز ملی فضای مجازی رسید تا نظام آموزشی کشور برنامه متمرکزی را آغاز کند و کل نظام آموزش و پرورش کشور بر اساس آن اجرا شود که بر اساس آن سامانه شاد در کشور راه اندازی شد. که به دلیل اجرای آن در مدت زمان کوتاه با قابلیت های مناسب یکی از افتخارات جمهوری اسلامی است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پایان ابراز امیدواری کرد با راه اندازی آزمایشی سامانه های ارائه شده و همکاری اپراتورهای کشور بتوانیم این محصولات را تکمیل کنیم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش ICTNN از مرکز ملی فضای مجازی، چهارمین جلسه کمیته راهبری سند حمایت از کودکان در فضای مجازی با رونمایی از سامانه طبقه بندی سنی محتوا و خدمات مجاز در فضای مجازی و برنامه عملیاتی مدیریت فضای مجازی و سالم سازی آن برای خانواده ها و کودکان با ارائه محصولات مرتبط با حضور دبیر شورای عالی فضای مجازی و وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعدادی از اعضای شورای عالی فضای مجازی برگزار شد. شورای عالی فضای مجازی و نمایندگان شورای اسلامی و نهادهای مرتبط.
دکتر فیروزآبادی با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی جامع به مردم کشور گفت: در سال 1400 سند حمایت از کودکان در فضای مجازی تصویب و در اختیار تمامی دستگاه های کشور قرار گرفت. در سطح کشوری که این کمیته بر اساس آن تشکیل شد و تاکنون اقدامات مناسبی انجام شده است که سامانه 456 و سامانه رده بندی سنی محتوا و خدمات مجاز در فضای مجازی از جمله این دستاوردها و در آینده نیز توجه ویژه است. برای ساماندهی این حوزه در تمامی نهادهای کشور و بویژه شورای اسلامی نیاز است.
وی در خصوص اهمیت نقش وزارت آموزش و پرورش در حوزه اینترنت و کودکان گفت: متاسفانه سواد فضای مجازی در دروس مدارس مورد توجه قرار نگرفته است و این امر باید در کشور مورد توجه قرار گیرد. همچنین سیستم طبقه بندی سنی محتوا با توجه به رواج آن در دنیا باید در حوزه بازی های رایانه ای و صدا و تصویر فراگیر در کشور اعمال شود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری