در مصاحبه ای با خبرنگار اقتصادی IRNA ، رضا باگری Aslail مهمترین فعالیت های این سازمان را در سه محور اصلی حاکمیت ، ادغام زیرساخت های فناوری اطلاعات و خدمات اطلاعاتی خدمات اجرایی توضیح داد و گفت: “ما به دنبال فناوری های جدید و استفاده از اطلاعات مصنوعی هستیم.”
وی گفت: در مرکز تحول دیجیتال ، سه محور اصلی تجارت وجود دارد. اولین مورد مربوط به اقدامات درون سازمانی از جمله داده های حاکم بر داده ها ، ایجاد و توسعه سیستم های ملی مانند سیستم جامع بودجه ، سیستم سیستم ، سیستم قرارداد و سیستم مدیریت مالی دولت (FMS) است. همچنین ، با استفاده از فن آوری های مدرن و هوش مصنوعی ، ما به دنبال بهبود فرایندها و فعالیت های سازمان هوشمند هستیم.
وی خاطرنشان کرد: محور دوم مربوط به ادغام فناوری اطلاعات و تحقق حاکمیت داده ها در شرکتهای تابعه سازمان برنامه ریزی و بودجه است. عملی که به جریان صحیح داده ها و مدیریت اطلاعات یکپارچه بین این سازمان ها کمک می کند.
Bagheri Asal کل سطح دستگاه اجرایی کشور را سومین تمرکز فعالیت این مرکز دانست و گفت: ماموریت ما شرکت و پشتیبانی از هوش و تحول دیجیتالی گسترده در کل ساختار اجرایی کشور است.
رئیس مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه ریزی و بودجه ، با اشاره به توسعه مرکز مبادله اطلاعات برای ارائه و دریافت خدمات داده ، گفت: “سال گذشته ما توانستیم بیش از 5 سرویس داده را از مدیران دریافت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: گام دیگر در دستور کار ، راه اندازی یک داشبورد بزرگ داده های سازمان است که مرحله اول آن در سال 6 آغاز شد و امسال با همکاری سایر دستگاه ها برای دستیابی به جریان داده های زنده در طول فرآیندهای سازمان ادامه می یابد.
Bagheri Asal بر اهمیت اجرای یک سیستم یا بستر یکپارچه اطلاعات مالی دولت تأکید کرد و افزود: طبق ماده 5 قانون برنامه توسعه هفتم ، این سیستم باید پس از بودجه به پرداختهای نهایی ذینفعان ، کلیه گردش مالی اطلاعات مالی دولت را مدیریت کند. نسخه اول این سیستم با همکاری بخش های مختلف اجرا می شود.
رئیس مرکز تحول دیجیتال و مرکز برنامه ریزی و بودجه فناوری اطلاعات ادامه داشت: همراه با این اقدامات ، ارتقاء زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری و همچنین تأمین شبکه های سازمانی در سال 6 نقطه عطفی برای تقویت امنیت سیستم عامل های اطلاعاتی سازمان بود. همچنین برنامه ریزی شده است از الگوریتم های هوش مصنوعی برای بهبود خدمات سازمانی به کارمندان و افراد در سال 6 استفاده شود.
وی با اشاره به تهیه پیش نویس اقتصاد دیجیتال و آئین نامه تحول دیجیتال ، گفت: “ایجاد یک مرکز تحول دیجیتال در مورد مدل جدید و انسجام فعالیتهای مرتبط با اقتصاد دیجیتال در کشور تحقیق کرده است و امیدواریم با مشارکت ملی و هم افزایی اقدامات مؤثرتری انجام دهیم.”
به گفته Bagheri Asal ، ادامه این روند منجر به تنظیم اساسی اقتصاد دیجیتال و تحقق اهداف اطلاعاتی دولت خواهد شد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات