«زراعت» یکی دیگر از رشته های کشاورزی است که تحت تأثیر تصاویر ماهواره ای است. پایش دوره های کشت محصولات مختلف، شناسایی و بررسی بیماری های گیاهی، تخمین میزان محصولات قبل از برداشت، شناسایی و تعیین گونه های کشت شده، تعیین نوع خاک در مناطق مختلف، بررسی سلامت محصولات کشاورزی، کمک به بهینه سازی مدیریت مزارع، شناسایی آفات و نظارت بر تغییرات. یک دوره رشد گیاه را می توان در مرحله “کشت” در کشاورزی استفاده کرد.
ماهواره ها کاربردهای زیادی در زمینه کشاورزی دارند که چند سالی است در کشور به طور جدی مورد استفاده قرار گرفته است. این کاربردها در حوزه منابع آب مربوط به مدیریت مصرف بهینه آب در مزارع کشاورزی، کمک به تعیین حق آبه و تخصیص منابع آب به مزارع، محاسبه تبخیر و تعرق و مطالعه رطوبت خاک و گیاه می باشد.
ارائه اطلاعات هواشناسی به کاربران، بررسی اثرات تغییرات اقلیمی بر بخش کشاورزی، ارائه اطلاعات بازار محصولات کشاورزی به کشاورزان، ارائه اطلاعات صحیح به بیمه کشاورزی و تعیین خسارت زمین های کشاورزی در پی بلایای طبیعی و آفات از دیگر کاربردهای داده های ماهواره ای در رشته کشاورزی
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش ICTNN، سنجش از دور علم جمع آوری اطلاعات اشیاء و زمین از راه دور است که توسط ماهواره ها انجام می شود. این مشاهده از راه دور می تواند برای بسیاری از کاربران مختلف مفید باشد. کشاورزان از جمله کاربرانی هستند که می توانند بیشترین بهره را از این داده های ماهواره ای ببرند.
تصاویر ماهواره ای نیز کاربردهای خاص خود را برای «زمین» دارند. پایش تغییرات عملکردی، پایش تغییرات سطح و نوع محصولات زیر کشت، تهیه نقشه پوشش اراضی زراعی، پایش مرتع و سطح زیر کشت در مناطق مختلف از جمله این کاربردها است.
کشاورزی دقیق میوه بعدی تصاویری است که ماهواره ها پس از قرار گرفتن در مدارهای مختلف به زمین ارسال می کنند. مدیریت مصرف بهینه آب در مزارع، کمک به بهینه سازی مراحل برداشت محصول و کمک به کاهش ضایعات در فرآیند تولید از جمله مواردی است که کشاورزی دقیق منجر به آن می شود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری