تدوین برنامه پشتیبانی فضای مجازی برای فضای مجازی ، توجه جدی به فروش فیلتر ، محدودیت در دسترسی به برخی از سیستم عامل های مورد استفاده در خارج از کشور و تصویب تشکیل کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال در مرکز ملی فضای مجازی از جمله سؤالاتی است که در سال گذشته شورای عالی سایبری.
به گفته ICTNN ، شورای عالی فضای مجازی یکی از شوراهای عالی کشور بود که با دستور رئیس عالی در ساختار جمهوری اسلامی شکل گرفت. شوراهایی که آموزش آنها یک داستان است و نیاز به نیاز کشور برای تصمیم گیری های مهم در مورد مشکلات مهم و حیاتی کشور با حضور آژانس های مختلف دارد.
آثار قابل توجه شبکه جهانی وب در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی ، نیاز به برنامه ریزی و هماهنگی برای محافظت از خسارت های ناشی از آن و به حداکثر رساندن فرصت های ارائه خدمات عمومی و مفید به عموم ، دلایل اصلی تشکیل شورای عالی سایبری است ، که رئیس عالی انقلاب که در جمله اول خود ذکر شد.
شورای عالی فضای مجازی در سال گذشته جلسه ای حدود دو ماه برگزار کرده است. جلسه اول ، برخلاف عرف دائمی جلسات عالی شورای که در روز سه شنبه برگزار شد ، روز شنبه 9 مه ، قبل از آخرین بازدید شهید کشوری برگزار شد.
در این جلسه ، معاون رئیس جمهور فناوری و اقتصاد دانش در دولت سیزدهم ، با توجه به اهمیت سرمایه انسانی به عنوان عنصر مهم رشد و سعادت در حوزه فضای مجازی ، گزارش مفصلی در مورد ظرفیت های سرمایه انسانی در زمینه آموزش و تحقیقات ، شرکت های دیجیتال ، فعالیت های اقتصادی و ایرانیان در خارج از کشور ارائه داد.
دستور رئیس جمهور برای بررسی فیلتر
به دنبال شهادت آیت الله ابراهیم ریزی و برگزاری اولین انتخابات ریاست جمهوری ؛ اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم ، به ریاست مسعود پزشکی ، در 5 اکتبر برگزار شد. در طول این جلسه ، سید محمد امین آگامیری – دبیر شورای عالی سایبری فضای مجازی گزارشی را در مورد ابعاد ، روند و فرصت های فضای سایبر و فضای مجازی و فضای مجازی و مرکز تجدید نظر ارائه داد.
“فضای مجازی فرصتی بسیار ارزشمند برای کشور است و ما می توانیم این زمینه مهم را در موضوعات مهم مانند آموزش کمی و کیفی و بهبود مهارت ها بهینه کنیم.”
وی تأکید کرد: حفظ منابع انسانی یکی از مهمترین مشکلات کشور است و ما باید هزینه های لازم را برای حفظ منابع انسانی داخلی تخصصی و توانمند خرج کنیم که می تواند به ما در حل مشکلات کشور در زمینه فضای مجازی کمک کند. چرا باید نیروی کار ما از شرکتهای بین المللی مهم ما با چنین حقوقی استفاده کند ، اما ما نمی توانیم از منابع انسانی و سوادآموزی خود در سطح ملی استفاده کنیم؟ من معتقدم که ما باید به نگرانی های منابع انسانی کشور خود در زمینه های مختلف ، به ویژه با تسهیل ترافیک به کشور و با استفاده از آنها با نیروهای داخلی که قادر به مجتمع های تخصصی کشور هستند و به این اقوام واگذار شده ، پاسخ دهیم.
جلسه دوم شورای عالی فضای مجازی در تاریخ 14 نوامبر 1403 در دولت برگزار شد. پزشکان به سؤال فیلتر کردن فضای مجازی اشاره کردند و تأکید کردند که اهداف پروژه به طور کلی برآورده نشده است ، تأکید کرده است: “ما برای جلوگیری از خسارت های آن ، نیاز به توسعه فضای مجازی را تأکید می کنیم و ما باید این کار را انجام دهیم.
سرانجام ، Aghamiri ، دبیر شورای عالی فضای مجازی ، دستور داد که با ایجاد یک کارگروه برای بررسی ابعاد مختلف این موضوع و ارائه یک نتیجه متخصص برای تصمیم گیری در مورد شورای عالی بعدی شورای مجازی.
محدودیت های دسترسی به برخی از سیستم عامل های خارجی خارجی را حذف کنید
جلسه سوم شورای عالی فضای مجازی در 4 ژانویه 1403 با تصمیمات مهم برگزار شد. در طول جلسه ، مسئله بررسی سیاست های مسدود کننده ، کاهش و بعد از اظهار نظرهای دستگاههایی که قبلاً مورد بحث قرار گرفت ، در این جلسه مورد بحث قرار گرفت.
پس از بحث در مورد اهمیت حاکمیت حقوقی در فضای مجازی ، اعضا به نفع اکثریت اعضا برای از بین بردن محدودیت های دسترسی به برخی از سیستم عامل های خارجی خارجی ، از جمله WhatsApp و Google Play رای دادند. اعضا همچنین حمایت از سیستم عامل های ملی را تأکید کردند.
آموزش کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال را به مرکز ملی Cyperspace تأیید کنید
جلسه چهارم شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهمین عصر سه شنبه عصر 23 فوریه 2009 به ریاست مسعود پزشکی و به کمک روسای مجلس قانونگذاری و قوه قضاییه و همچنین اعضای شورا برگزار شد. در ابتدا ، دبیر شورای عالی فضای مجازی گزارش مفصلی در مورد اقتصاد دیجیتال در کشور و مشکلات این حوزه به رئیس جمهور و اعضای این نشست ارائه داد.
رئیس جمهور همچنین به کمیته دستور داد تا در اسرع وقت برای مقررات اجرایی خود آماده شود و آن را برای تصویب به شورای عالی فضای مجازی ارسال کند. در این جلسه همچنین اصلاحات ارائه شده به الزامات خط مشی و الزامات شبکه و به اشتراک گذاری محتوا با آراء اعضا ارائه شده است.
سرانجام ، در اول مارس ، آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی سال گذشته تحت عنوان رئیس جمهور برگزار شد و به کمک اعضا برگزار شد و تصمیم در مورد بحث های مطرح شده در این جلسه سال آینده به تعویق افتاد.
پایان پیام
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات