بهزاد اکبری در رویداد بین المللی کریدور ایران ، که در دبی ، امارات برگزار می شود ، با اشاره به زیرساخت های پیشرفته ایران ، پیشنهادات همکاری مشترک در زمینه های انتقال داده ، توسعه کابل های زیر دریایی و ایجاد مراکز داده ارائه شده.
تأکید بر ضرورت ارتباط دیجیتال منطقه ای
در آغاز سخنان خود ، اکبری با اشاره به وضعیت تاریخی ایران به عنوان مرکز تجارت و مبادلات فرهنگی ، گفت: “امروز ایران آماده است تا در عصر دیجیتال نقش مشابهی داشته باشد.” آینده اقتصاد دیجیتال در منطقه ما به زیرساخت های دیجیتال قوی ، پایدار و ایمن بستگی دارد.
وی گفت: “ایران کاملاً متعهد است که زیرساخت ها و منابع خود را برای توانمندسازی اکوسیستم دیجیتال منطقه به اشتراک بگذارد.” این رویداد برای این منظور سازماندهی شده است.
چالش ها و فرصت های منطقه ای
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به چالش های فعلی منطقه ، گفت: “در حال حاضر ، بیشتر ترافیک اینترنت مصرف شده در خاورمیانه در خارج از منطقه ، به ویژه از اروپا ارائه می شود و کمتر از 5 ٪ از ترافیک مصرف شده در محلی سرو می شود.
وی افزود: تا سال 3 ، پیش بینی می شود ترافیک اینترنت در خاورمیانه با نرخ رشد سالانه ترکیب سالانه (CAGR) حدود 2 ٪ افزایش یابد و به بیش از 2 trarabits در ثانیه برسد. برای برآورده کردن این نیاز ، ما باید با گسترش و اتصال زیرساخت های ارتباطی منطقه ، سهم بیشتری از ترافیک منطقه ای را بومی سازی کنیم.
چشم انداز همکاری دیجیتالی منطقه ای
اکبری با اشاره به تحولات دیجیتال و هوش مصنوعی گفت: “این فناوری ها جهان را تغییر می دهند و منطقه ما باید با هم کار کند.” یک اکوسیستم دیجیتال به خوبی می تواند به هم متصل شود و کار می تواند به رشد اقتصادی ، پیشرفت های فناوری و ایجاد اشتغال کمک کند.
وی گفت: “ایران آماده است تا مزایای استراتژیک خود را برای تسهیل این پیشرفت ارائه دهد.”
پیشنهادات ایران برای همکاری منطقه ای
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت سه ابتکار اصلی ایران را برای تقویت اتصال دیجیتال منطقه ای معرفی کرد و انتقال داده های با ظرفیت بالا را به عنوان اولین پیشنهاد معرفی کرد و گفت: ایران با شبکه های فیبر پیشرفته و انتقال نوری پیشرفته که همه مرزها را دارد. این کشور را پوشش می دهد ، آماده است 2 گیگابایت مدارهای در ثانیه از هر مرز به طرف دیگر. این ابتکار عمل نه تنها برای کشورهای منطقه بلکه به عنوان پلی برای جریان داده ها بین آسیا ، اروپا و فراتر از آن عمل خواهد کرد.
وی توسعه زیردریایی های فیبر نوری را به عنوان یک پیشنهاد دوم توصیف کرد و گفت: ایران آماده همکاری با کشورهای همسایه برای توسعه کابل های فیبر نوری در خلیج فارس و دریای خزر است. این اتصالات را می توان از طریق توافق نامه های دو جانبه یا به عنوان بخشی از یک کنسرسیوم گسترده تر منطقه ای ایجاد کرد. این حرکت ارتباط مستقیم بین کشورهای منطقه ، آسیا و اروپا را تقویت می کند و تبادل داده را سریعتر و قابل اطمینان تر می کند.
اکبری در پیشنهاد سوم خود با عنوان “ایجاد مراکز داده کارآمد” اظهار داشت: ایران با داشتن پنج منطقه استراتژیک برای مراکز داده ابری و شرایط آب و هوایی متنوع ، از انرژی پاک و بهره وری بالا استفاده می کند. این مراکز داده می توانند به عنوان پایه ای برای توسعه خدمات دیجیتال در منطقه عمل کنند.
مزایای استراتژیک ایران
در پایان سخنرانی خود ، اکبری با اشاره به موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد ایران ، گفت: “ایران می تواند به عنوان پلی بین شرق و غرب ، شمال و جنوب عمل کند و یک راهرو زمین ایمن و کارآمد برای انتقال داده ها فراهم کند.” علاوه بر این ، ایران استعدادهای زیادی در بخش دیجیتال دارد که آماده شرکت در فناوری منطقه هستند.
وی گفت: “با همکاری مشترک ، ما می توانیم منطقه خود را به یک قطب پیشرو در نوآوری دیجیتال تبدیل کنیم و آینده ای مرفه را برای همه کشورهای منطقه بسازیم.”
ایران کریدور 2025 رویداد بین المللی امروز صبح با مشارکت سید ستار هاشمی ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورها و مقامات ارشد ارتباطات در منطقه با هدف معرفی زیرساخت های ارتباطی ایران به عنوان یک مسیر انتقال داده ایمن و ایمن در دبی برگزار شد. بشر
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات