با موج اخراج ها و اخراج ها که قرار است در سال 2024 بر صنعت فناوری و بازی تأثیر بگذارد، برخی از طرفداران بازی های ویدیویی مدیر عامل سابق نینتندو، ساتورو ایواتا را به یاد می آورند.
ایواتا از سال 2002 تا زمان مرگش در سال 2015 ریاست دفتر نینتندو در کیوتو، ژاپن را بر عهده داشت. در سال 2013، نینتندو کنسول Wii U را به عنوان جانشین Wii عرضه کرد. این کنسول یک شکست تجاری بود و نینتندو را به ضررهای متوالی سوق داد. برای جلوگیری از اخراج، ایواتا با کاهش 50 درصدی دستمزد برای کمک به پرداخت حقوق کارگران موافقت کرد. او گفت که نینتندو شانس بیشتری برای بازگشت به مسیر با یک تیم کامل دارد.
ایواتا در آن زمان گفته بود:
اگر برای دستیابی به نتایج مالی کوتاهمدت بهتر را کوچک کنیم، روحیه کارکنان کاهش مییابد و بعید است کسانی که میترسند شغل خود را از دست بدهند، نتوانند سرفصلهایی داشته باشند که جهان را تحت تأثیر قرار دهد.
ماه گذشته، داستان او در رسانه های اجتماعی خبرساز شد و برخی از کاربران تصمیم او را برای کناره گیری از تعلیق اجرای قانون در شرکت های بازی های ویدیویی مانند Riot Games و مایکروسافت تحسین کردند.
روهان ورما، یک مربی اجرایی مستقر در سانفرانسیسکو، توضیح میدهد که چرا این استراتژی برای نینتندو کارآمد بود، اما لزوماً برای شرکتهای دیگر کارساز نبود.
ایواتا به استعدادهای خود ایمان داشت
برای ایواتا، انتخاب کاهش حقوق به جای اخراج کارمندان، بر اساس اعتماد او به توانایی کارمندانش برای بازگشت به موفقیت بود. ورما میگوید کاهش دستمزد ایواتا به کارمندان فعلی این امکان را میدهد تا بدون استرس و در محیطی پویا روی پروژههای آینده کار کنند، پروژههایی که هدفشان تغییر وضعیت مالی نینتندو است.
در سال 2017، نینتندو کنسول جدید خود را با نام نینتندو سوییچ عرضه کرد و تاکنون بیش از 139 میلیون دستگاه سوییچ فروخته است. ورما می گوید:
نینتندو باید تغییراتی را که منجر به راهاندازی نینتندو سوییچ شد، اعمال کند زیرا برای این شرکت بسیار سودآور بوده است. آنها باید این استعداد را حفظ می کردند و بخشی از استراتژی حفظ استعداد آنها بر جبران مالی قوی متکی بود.
تأثیر فرهنگ ژاپنی بر تصمیم ایواتا
تصمیم ایواتا برای کاهش حقوقش ممکن است جنبه فرهنگی نیز داشته باشد. ورما می گوید:
از نظر فرهنگی (در ژاپن)، به خصوص زمانی که شرکت ها از سلامت خوبی برخوردار نیستند و در حال پشیمانی هستند، این احساس وجود دارد که مردم باید شهرت خود را حفظ کنند. یکی از روش های او کاهش حقوق است.
مفهوم hansei، که بر تأمل در خود و تأمل در اشتباهات برای عذرخواهی مناسب و برنامهریزی فعال تأکید دارد، در فرهنگ سنتی ژاپن رایج است.
کاهش حقوق مدیران همیشه راه حل نیست
اگر مشکلات مالی شرکت صرفاً به دلیل هزینه های بالا باشد، کاهش دستمزد ممکن است کمک کننده باشد. اما اگر مشکلات عمیق تر شود، اخراج کارکنان احتمالا تنها راه حل خواهد بود. ورما ادامه داد:
کاهش دستمزد مدیران به ندرت رایج است زیرا به برخی از مسائل اساسی که باعث اخراج کارکنان می شود، مانند استراتژی ضعیف محصول یا مشکلات استراتژی بازاریابی و قیمت گذاری نادرست، رسیدگی نمی کند.
او همچنین خاطرنشان می کند که برخی از مدیران عامل قراردادهای کاملاً بسته ای دارند که مانع از کاهش حقوق آنها می شود.