با اجرای قانون ملی داده ها و مدیریت اطلاعات (تداوم) داده ها بین دستگاه ها جریان پیدا می کند و مردم دیگر نیازی به جابجایی بین ادارات با فرم های کاغذی نخواهند داشت. در واقع، به جای اینکه جامعه کاربری یا شهروندان به دفاتر مراجعه کنند، داده ها و اطلاعات آنها بین دستگاه ها جریان می یابد.
ابوالقاسم رجبی – پژوهشگر و کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت وگو با ICTNN، درباره قانون مدیریت ملی داده ها و اطلاعات (تداوم) با بیان اینکه این قانون مربوط به دولت الکترونیک است، گفت: اگر ال. -دولت در دو بخش; یک قسمت ویترین دولت الکترونیک و قسمت دیگر همکاری و هماهنگی پشت صحنه بین دستگاه ها، نحوه تبادل داده ها و اطلاعات دستگاه ها با یکدیگر است.
وی افزود: قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی با زیرساخت های پشت صحنه دولت الکترونیک پیوند خورده است و از منظر ذی نفعان دولت الکترونیک ممکن است تعابیری داشته باشد; به عنوان مثال، اگر بخواهیم از دید کاربر (شهروند یا کسب و کار) نگاه کنیم، به این صورت مشاهده می شود که او یک بار داده ها و اطلاعات خود را در اختیار دولت قرار می دهد و اگر دستگاه دیگری به این داده ها نیاز داشته باشد، دیگری. اطلاعات برای بار دوم از کاربر جمع آوری نخواهد شد. در واقع این قانون ارتباطات پشت پرده سازمان ها را ساماندهی می کند.
رجبی گفت: انتقال داده ها بین سازمان ها به دو صورت انجام می شود. اول اینکه وقتی سازمان ها می خواهند داده ها را انتقال دهند، می توانند یکدیگر را در این زمینه درک کنند. مشکلی که این وضعیت ایجاد می کند این است که ممکن است یک دستگاه داده کافی برای ارائه آن به دستگاه های دیگر نداشته باشد. در این شرایط الکترونیک خدمات این دستگاه با مشکل مواجه میشود، اما قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی کاری انجام میدهد تا دادههای بین دستگاهها با اختیار و ضوابط کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیک جریان یابد. و نیازی به جابجایی افراد بین ادارات با فرم های کاغذی نیست. THE
این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: ساده ترین توضیح این است که به جای اینکه جامعه کاربران یا شهروندان به ادارات مراجعه کنند، داده ها و اطلاعات آنها بین دستگاه ها در گردش باشد.
به گفته وی، قانون پایداری برنامه هفتم توسعه وظایف متعددی دارد که باید تصویب شود و موضوعی که وزیر ارتباطات برای اجرای آن بر آن تاکید دارد، برنامه هفتم است. به عنوان مثال، در ماده 66 برنامه هفتم توسعه، کسب و کارها می توانند از طریق زیرساخت های ارائه شده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و از طریق اداره کل اطلاعات به داده های مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
وی تصریح کرد: در قانون ملی مدیریت داده و اطلاعات تاکید شده است که اگر قرار است اطلاعات بین دستگاه ها رد و بدل شود باید از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات انجام شود. این موضوع پیامدهای امنیتی نیز دارد، زیرا زمانی که شرایط تبادل داده بین دستگاه ها نامشخص است، نیروی متخاصم ممکن است تمام داده های ذخیره شده در پایگاه داده را دریافت و تخلیه کند. زمانی که داده ها و اطلاعات بر اساس قوانین استاندارد و تحت کنترل مبادله شوند، این ریسک ها نیز تعدیل خواهند شد.
رجبی همچنین با اشاره به تفاوتهای قانون پایداری با قانون حفاظت از دادهها، تصریح کرد: قانون حفاظت از دادهها حقوق کاربر موضوع دادهها را در رابطه با دادههایشان مشخص میکند و c'قانونی با رویکردی متفاوت به الکترونیک است. دولتی که شامل بخش دولتی می شود و خصوصی می شود. بنابراین قانون حفاظت از داده ها نیز مهم است که در برنامه هفتم توسعه به آن اشاره شده است اما در مجموع این دو قانون از هم جدا هستند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات