20 میلیون فیبر نوری را هدف قرار دهید طبق اعلام وزارت ارتباطات در بهمن ماه سال گذشته 500 هزار پورت فیبر نوری افتتاح شد و پس از آن قرار است در سال 1401 در کلانشهرها به کار ادامه داده شود و در سال 1401 5 میلیون پورت فیبر نوری منتقل شود و سپس در سال 1402 حدود 7 عدد میلیون پورت و در سال 1403 حدود 8 میلیون پورت راه اندازی می شود تا در نهایت در سال 1403 به هدف مورد نظر دست یابیم. برای رسیدن به این هدف، اخیرا تفاهم نامه پروژه فیبر نوری با 9 اپراتور توسط رگولاتوری امضا شد و قرار شد 8.5 میلیون فیبر نوری راه اندازی شود. بنادر در عرض یک سال
کابلهای قدیمیتر که امروزه در خانهها برای انتقال دادههای اینترنت استفاده میشوند، ظرفیت انتقال با سرعت بالا را ندارند، و اگرچه برخی از کاربران اینترنت ممکن است فکر کنند به سرعت اینترنت در حد دهها مگابایت نیازی ندارند، فناوری با گذشت زمان توسعه مییابد. جهت، و این نیاز به حرکت به سمت فیبر نوری را آشکار می کند.
اما در مدل FTTB (Fiber To The Cabinet) کابل فیبر نوری به ساختمان می رسد و در نهایت خدمات از طریق کابل مسی (معمولا VDSL) ارائه می شود و در مدل FTTC (Fiber To The Cabinet) فیبر نوری نزدیک ترین است. به کاربر (در فاصله کمتر از 500 متر (کاربر) ارائه می شود و در نهایت مشترک از طریق یکی از فناوری های DSL (مانند VDSL) به شبکه متصل می شود.
بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404، 80 درصد منازل و 100 درصد مشاغل باید به پهنای باند ثابت با سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند و 20 میلیون خانه و 5 میلیون کسب و کار باید تا پایان سال به اینترنت پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند. 1404 از طریق پلت فرم فیبر نوری. همچنین از ابتدای دولت سیزدهم، عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – بر توسعه اینترنت ثابت تاکید کرد و گفت: توسعه ارتباطات ثابت و دسترسی عمومی به سراسر کشور به یک سیستم امن، پایدار، پرسرعت و شبکه کم هزینه، عزم لازم است، اراده ملی باید شکل بگیرد و نهضت ریسندگی الیاف در کشور آغاز شود.
اما در سال های اخیر در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیاست اتصال تمامی روستاهای کشور به فیبر نوری ادامه یافته است. در برنامه ششم توسعه وزارت ارتباطات 80 درصد خانوارها موظف به دسترسی به اینترنت با سرعت 20 مگابیت بر ثانیه هستند.
Fiber To The X (FTTx) یک روش دسترسی ثابت به اینترنت است که از کابل های فیبر نوری به جای تمام یا بخشی از کابل مسی استفاده می کند. با توجه به حرفی که به جای x قرار داده شده، به روش های مختلف ارائه آن به کاربر اشاره دارد. در مدل FTTH (Fiber To The Home)، کابل کشی فیبر نوری تا خانه یا واحد کاربر ادامه می یابد، یعنی فیبر نوری جایگزین کابل مسی از مخابرات به خانه می شود.
فیبر نوری ممکن است تزیینی و لوکس به نظر برسد و سرعت های بالاتر از مگابیت بر ثانیه را ارائه دهد، اما اکنون با کمبود کابل های مسی در انتقال داده های اینترنت پرسرعت، به یک ضرورت تبدیل شده است.
به گزارش ICTNN، فناوری فیبر نوری از پهنای باند بسیار بالاتری نسبت به کابل های مسی معمولی برخوردار است و به راحتی داده های صوتی و تصویری را با پهنای باند بالا تا 10 گیگابیت بر ثانیه و بیشتر منتقل می کند. به همین دلیل است که با گسترش تکنولوژی و نیاز به اینترنت پرسرعت، جایگزینی کابلهای مسی قدیمی با فیبر نوری به یک ضرورت تبدیل میشود.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات