بر اساس اظهارات مسئولان، با توجه به اهمیت رعایت عدالت اجتماعی، توسعه امکانات ارتباطی، تجهیزات و زیرساختها در سراسر کشور و تسهیل دسترسی مردم به این بخش بهویژه در مناطق محروم و روستاهای دورافتاده از اولویتهای مهم کشور است. وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم.
به گزارش ICTNN، امروزه با تغییر سبک زندگی و استفاده از فناوری های نوین به ویژه در کشورهای در حال توسعه، تامین زیرساخت های لازم برای گسترش ارتباطات اینترنتی ضرورتی انکارناپذیر بوده و یکی از بسترهای راهبردی و حیاتی برای کشور محسوب می شود. . . کارشناسان معتقدند دسترسی به اینترنت حق همه حتی روستاها است و دولت باید چاره ای بیندیشد و روستاییان را به اینترنت مجهز کند و از این طریق شکاف دیجیتالی و برابری و عدالت را کاهش دهد.
بزرگترین مزیت اینترنت این است که دسترسی کاربران به بازارهای جهانی را تسهیل می کند و یک روستایی باید بتواند محصولات خود را در خارج از مرزهای کشور به فروش برساند تا تولید ناخالص ملی کشور افزایش یابد. بنابراین نمی توان عدالت ارتباطی را منحصر به مناطق شهری دانست و مناطق روستایی و صعب العبور نیز باید از این حق بهره مند شوند. در این راستا برقراری ارتباط پایدار و پایدار برای روستاییان چندین سال است که مورد توجه دولتمردان قرار گرفته است.
یکی از پروژه هایی که در این سال ها به پیشرفت این جایگاه کمک کرده است، شبکه ملی اطلاعات است که هدف آن برقراری عدالت اجتماعی با اتصال روستاها به اینترنت به 75 درصد است. این پروژه تنها 23 درصد پیشرفت داشته است اما طی سه سال گذشته و با همکاری نهادهای مختلف به 64 درصد پیشرفت رسیده است و طبق برنامه ریزی و آخرین اظهارات مسئولان دولت سیزدهم این رقم به 75 خواهد رسید. درصد تا پایان سال جاری نشان می دهد که بسیاری از روستاهای این کشور از حقوق طبیعی برخوردار خواهند شد.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دولت سیزدهم در ماه های اخیر با 8 هزار اتصال روستا بیش از 20 خانوار و 3000 روستای کمتر از 20 خانوار، تعداد روستاهای متصل بیش از 20 خانوار از 80 درصد در ابتدای دولت به 97 درصد افزایش یافت و در نتیجه 98.5 درصد از جمعیت روستایی کشور به کیفیت بالا دسترسی داشتند. خدمات -اینترنت پرسرعت
لازم به ذکر است که اکثر روستاهایی که پوشش ارتباطی آنها در این مدت برقرار شد، روستاهای محروم به لحاظ وجود زیرساخت هایی مانند راه، برق و زیرساخت های شبکه بودند که از شرایط لازم برای ایجاد پوشش اینترنتی محسوب می شوند.
با توجه به اینکه توسعه و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و برقراری عدالت ارتباطی از مهمترین وظایف دولت چهاردهم شناخته شده است، انتظار می رود با تدابیر و اقدامات مسئولان بیشتر روستائیان طعم شیرین فناوری را احساس کنند. .
در همین راستا مراسم تجلیل و معارفه مشاور وزیر در امور توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمت وظیفه عمومی (SUO) اخیرا با حضور معاون وزیر ارتباطات برگزار شد. وی تاکید کرد: توسعه امکانات، تجهیزات و زیرساخت های ارتباطی در سراسر کشور و تسهیل دسترسی مردم به این بخش به ویژه در مناطق محروم و روستاهای دور افتاده از اولویت های مهم وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم است.
نیک محمد بلوچ زهی – مشاور جدید وزیر در امور توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO) – با اشاره به اقدامات انجام شده در گذشته در راستای خدمت رسانی به مردم، توسعه روستایی ارتباطات به عنوان یک موضوع کلیدی در وزارت ارتباطات برای ارائه خدمات به روستاییان و ماندن آنها در روستاها است.
وی مهمترین هدف این منطقه را بر اساس برنامه هفتم توسعه دسترسی 100 درصدی روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات اعلام کرد و افزود: بر اساس ابلاغیه وزیر ارتباطات علاوه بر ایجاد دسترسی، بهبود ارتباطات و ارتقای آن نیز در برنامه های این حوزه گنجانده شده است.
بلوچ زهی شفاف سازی اطلاعیه ها و هزینه ها را از اولویت های این اداره کل برشمرد و گفت: سامانه پایش و سنجش برخط توسعه روستایی نیز در برنامه این منطقه گنجانده شده است تا از وضعیت ارتباطات در این حوزه مطلع شویم. . در زمان واقعی.
مشاور وزیر ارتباطات در حوزه عمران روستایی ارائه خدمات مختلف در چارچوب ارتباطات به روستاها برای رونق اقتصادی ساکنان این مناطق را از دیگر برنامه ها در این حوزه اعلام و تاکید کرد: در تلاش هستیم ایجاد کنیم. و توسعه دسترسی به ارتباطات پهن باند، خدمات بانکی، آموزش، خدمات بهداشتی، گردشگری و کشاورزی نیز باید در چارچوب ارتباطات برای روستاییان فراهم شود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات