بیش از 200 برنامه اندروید با موضوعاتی مانند تناسب اندام، ویرایش عکس و پازل در فروشگاه Google Play وجود دارد که نرم افزارهای جاسوسی را با هدف سرقت داده های حساس از دستگاه هایی که کاربران را به خطر می اندازند، منتشر می کنند.
علاوه بر آخرین گزارش Trend Micro، بیش از 40 برنامه استخراج ارز دیجیتال غیرقانونی کشف شده است، برنامههای استخراج با استفاده از بدافزار طراحی شده برای فریب کاربران برای تماشای تبلیغات و پرداخت هزینه اشتراک، و کاربران علاقهمند به سکههای مجازی را هدف قرار میدهند.
محققان بر این باورند که این تجزیه و تحلیل یکی از بزرگترین مطالعات دستگاهی در مورد برنامه های بالقوه مضر در اندروید است. آنها این مطالعه را بین سال های 2019 تا 2020 انجام دادند که در آن بیش از 8.8 میلیون برنامه در بیش از 11.7 میلیون نصب شده بود. دستگاه اسکن شد که از این تعداد 3553 برنامه حذف شده پس از شناسایی به عنوان بدافزار شناسایی شدند.
افرادی که از انواع این برنامه ها استفاده می کنند به راحتی جذب برنامه های Facestealer می شوند زیرا این نرم افزارهای مخرب در قالب ابزارهای ساده پنهان شده اند. رمزها همچنین به اطلاعات حساسی مانند کلیدهای خصوصی برای جمع آوری کلیدهای خصوصی بیشتر و سایر اطلاعات حساسی که می توانند مورد سوء استفاده قرار گیرند نیاز دارند.
به گزارش ICTNN، به نقل از وب سایت امنیت سایبری، محققان Trend micro اخیراً دریافتند که بیش از 200 برنامه اندروید در فروشگاه Google Play وجود دارد که نرم افزار جاسوسی محبوب “Facestealer” را منتشر می کنند که هدف آن سرقت داده های حساس از دستگاه هایی است که کاربران را به خطر می اندازد. اکثر این برنامه های اندروید با موضوعاتی مانند تناسب اندام، ویرایش عکس و پازل سروکار دارند. این برنامههای مخرب تمام دادههای ضروری را که شما داوطلبانه وارد برنامهها کردهاید، مانند کوکیهای فیسبوک و سایر اطلاعات شخصی را سرقت میکنند.
مؤسسه Detector ظاهر نرم افزار جاسوسی FaceStealer را در جولای 2021 گزارش داد، پس از آن به عنوان مجموعه ای از بدافزارها توصیف شد که برای به دست آوردن اطلاعات حساس از کاربران اندروید، بیش از 200 بدافزار، 42 نرم افزار As camera، 20 نرم افزار خدمات دوربین و 13 نرم افزار ویرایش عکس مورد سوء استفاده قرار می گیرد. شناسایی شدند.
کارشناسان اقدامات کاهشی خاصی را توصیه کرده اند که باید توسط کاربران برای بهبود این شرایط دنبال شود. از جمله موارد دیگر، از احراز هویت چند عاملی استفاده کنید، همیشه اطلاعات و نظرات کاربران را در مورد برنامهها تأیید کنید، هنگام نصب برنامهها مراقب باشید و برنامهها را از منابع شخص ثالث دانلود نکنید.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات