مرکز ملی فضای مجازی آخرین وضعیت دستگاه های فعال و غیر فعال را در راستای پیشبرد سند راهبردی فضای مجازی اعلام کرد.
به گزارش ICTNN، تابستان 1401 بود که سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی مصوب هشتاد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی برای اجرا به نهادهای ذیربط ابلاغ شد. این سند تا سال 1410 در چهار بخش ارزشها، چشمانداز، اهداف و اقدامات کلان تهیه شد که قبلاً در دو بخش ارزشها و چشمانداز اعلام شده بود.
بر اساس این سند، اقدامات عمده همه نهادها و مراکز کشور تا سال 1410 در حوزه فضای مجازی برای شفاف سازی و تقسیم کار ملی در این حوزه انجام شد. همچنین تحکیم و تقویت حاکمیت، اعمال حاکمیت و اقتدار ملی بر تمامی ابعاد و لایه های فضای مجازی کشور، ترویج گفتمان انقلاب اسلامی، گسترش عمق راهبردی نظام و تحقق تمدن نوین اسلامی در فضای مجازی، رسیدن به قدرت فضای مجازی در سطح جهانی، تامین حقوق، امنیت و منافع ملی در فضای مجازی و دستیابی به چندجانبه گرایی دولت ها در حاکمیت اینترنت، ارتقای سطح هوشمندی در سیستم های ملی، تامین امنیت کلی فضای مجازی کشور در بالاترین سطح، تکمیل و به روز رسانی ملی شبکه اطلاعاتی مطابق با توسعه فناوری های فضای مجازی و تحقق زندگی. محیط فضای مجازی سالم، مفید، ایمن، در دسترس و مقرون به صرفه از جمله اهداف این سند در نظر گرفته شده است.
پس از ابلاغ این سند، جلسه مشورتی اجرای سند راهبردی کشور در فضای مجازی با حضور مشاور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت پژوهش و توسعه علمی رئیس جمهور تشکیل شد. ارتباطات پژوهشگاه، روسا و مدیران پژوهشکده ها و مراکز پژوهشکده و بررسی هایی در این زمینه انجام شد.
پس از یک سال کار، با تصویب شورای اسلامی، شورای عالی فضای مجازی به عنوان کانون سیاست گذاری، تصمیم گیری و هماهنگی در موضوعات مرتبط با فضای مجازی تعیین شد. در جلسه صبح روز دوشنبه 3 مهرماه شورای اسلامی و استماع گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان شورای اسلامی با تصویب بند 1 الحاقی موافقت کردند. ماده 65.
در بند 1 الحاقی شورای عالی فضای مجازی، کانون سیاست گذاری، تصمیم گیری و هماهنگی در موضوعات مرتبط با فضای مجازی است و مصوبات آن برای تمامی دستگاه های اجرایی معتبر است.
حال با توجه به بحث حاکمیت در فضای مجازی و اظهارنظر مسئولان، اخیراً مرکز ملی فضای مجازی جزئیاتی از آخرین وضعیت این سند را اعلام کرد. بر اساس اعلام این مرکز، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فرماندهی نیروی انتظامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری از جمله در این حوزه فعال هستند.
همچنین نهادهایی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز راهبردی افتا، وزارت آموزش و پرورش، معاونت علمی رئیس جمهور، وزارت کشور و قوه قضائیه نیز از جمله نهادهایی هستند که هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده اند. اطلاعیه مرکز ملی فضای مجازی
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات