به گزارش ایتنا از تسنیم، ماجرا برای موبایل های زیر 600 دلار متفاوت است. این دسته از تلفن های همراه یک کالای ضروری به حساب می آیند و به همین دلیل ارز اسمی دریافت می کنید که در حال حاضر با قیمت بازار آزاد تفاوت قابل توجهی دارد. در نتیجه واردکنندگان، بنکداران و خرده فروشان کالاهایی که از این طریق وارد کشور می شوند، به دلیل بالا بودن نرخ ارز، حق گران فروشی و تغییر قیمت را ندارند.
گسترش گران قیمت گوشی های تلفن همراه وارداتی به قیمت دولتی
دلیل آن هم این است که قیمت سامانه نیما در این بازه زمانی تغییر چندانی نکرده است، بنابراین قیمت ها بر همین اساس تغییر می کند. موضوعی که بیش از یک ماه است که رسانه ها همزمان بر نوسانات نرخ ارز تاکید کرده اند. اما پس از گذشت یک ماه و با توجه به شرایطی که بازار به ثبات نسبی رسیده بود، معاونت ذی ربط وزارت امنیت دستور رسیدگی به موارد گرانی یک برند خاص را صادر کرد.
اتفاقی که در ماه گذشته افتاد بیشتر مربوط به برند موبایل بود، اما به نظر می رسد به دلیل عدم اقدام به موقع، شاهد این الگوی گران فروشی هستیم که در سایر برندها نیز مایه تاسف است.
در متن مکاتبات مدیرکل صنایع لوازم خانگی و اداری با معاون صنایع عمومی وزارت حراست و مدیرکل کنترل فلزات و فرآورده های معدنی وزارت حراست، آمده است:
با توجه به لزوم نظارت بر بازار گوشی تلفن همراه در شرایط فعلی، خواهشمند است با در نظر گرفتن تغییرات قیمت گوشی های موبایل برند شیائومی در بازار، فروشگاه های اینترنتی و خرده فروشان با گران فروشی از طریق احتکار، با کلیه حلقه های توزیع واردکنندگان عمده فروشی تماس حاصل فرمایید. . آنها اجرا شده و بلافاصله به مقامات نظارتی ارائه می شوند. شایان ذکر است تا کنون بانک مرکزی تغییری در نرخ ارز تخصیصی به واردکنندگان در این حوزه نداده است.
– لزوم برخورد قاطع با فروشندگان موبایل گران قیمت از سر دلسوزی و میل ارزی
لازم به ذکر است که نظارت صحیح و به موقع نقش بسیار مهمی در اثربخشی ارز دولتی تخصیص یافته برای کالاهای اساسی مردم دارد. بنابراین در صورت انجام مکاتبات لازم از سوی وزارت حراست با این تاخیر، انتظار می رود اشخاص حقیقی و حقوقی که مرتکب گران فروشی شده اند به هر نحوی مجازات شوند و بازدارندگی لازم را در آینده ایجاد کنند. .
این افراد نه تنها در گران فروشی مقصرند، بلکه اقدامات آنها باعث شده منابع ارزی کشور در شرایط تحریم به هدر برود. در نتیجه، رفتار تنبیهی و جریمه ها به تنهایی برای ایجاد یک عامل بازدارنده در برابر تخلفاتی که منجر به سودهای کلان می شود، کافی به نظر نمی رسد.
منبع: https://www.itna.ir/news/79338/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D9%86%DB%8C%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C
تحریریه ICTNN شبکه خبری