وی با اشاره به محورهای مهم فعالیت آتی این موسسه گفت: فعالیت در حوزه های اقتصاد دیجیتال، فناوری های نوظهور، ایجاد رشته های بین رشته ای و تدوین نظریه جمهوری در فضای مجازی از مهمترین محورهایی است که موسسه در نظر دارد پیگیری کند.
رئیس پژوهشگاه فضای مجازی در ادامه درباره نحوه اجرای مصوبات شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: یکی از پیشنهاداتی که در این زمینه ارائه کردیم نحوه اجرای مصوبات شورا بود. مصوبات شورای عالی فضای مجازی مطابق قانون است اما نحوه اجرای آن مشخص نیست و این پیشنهاد را در قالب نامه ای به رئیس مرکز ملی فضای مجازی توضیح داده ایم.
رئیس پژوهشگاه فضای مجازی با اشاره به اینکه پژوهشگاه طرح حمایت از پایان نامه را در دستور کار دارد، افزود: در حالی که تاکنون حمایت ها به صورت موقت بوده است، اقداماتی را برای تدوین سند حمایت از تحقیقات فضای مجازی، آیین نامه انجام داده ایم. که باید توسط مرکز فضایی ملی تایید شود.” مجازی است و در صورت تایید دیگر نیازی به بررسی تک تک موارد نیست.
رئیس پژوهشکده فضای مجازی گفت: پیرو درخواست رئیس مجلس از دبیر شورای عالی فضای مجازی، سیاست ها و اصول حاکم بر قانونگذاری فضای مجازی تدوین شده است. برای تهیه مقاله حمایت از تحقیقات فضای مجازی، مقاله باید مورد تایید مرکز ملی فضای مجازی باشد.
رئیس پژوهشگاه فضای مجازی با اشاره به اینکه توسعه فضای مجازی متناسب با نیاز کشور نیست، گفت: در حال حاضر نه تنها از نظر فناوری عقب نیستیم، بلکه در حوزه های دیگر مانند تئوری نیز عقب هستیم. بنابراین در دوره اول فعالیت، با توجه به اینکه فقر ادبی زیادی را تجربه می کنیم، قصد داریم موضوعات پژوهشی را در اختیار پژوهشگران قرار دهیم و در دوره دوم فعالیت، حاضر به همکاری با تمامی پژوهشکده های فنی و پژوهشی هستیم. علوم انسانی برای ارتباط با تمامی گروه های دانشگاه اعم از داخلی و خارجی در حوزه فضای مجازی.
به گزارش ICTNN، حسین مطلبی در نشست خبری پژوهشگاه فضای مجازی با بیان اینکه اهمیت فضای مجازی دیگر بر هیچکس پوشیده نیست، گفت: فضای مجازی امروز در همه عرصه های زندگی بشر از جمله اجتماعی با سرعت خیره کننده ای در حال توسعه است. اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است. می بینیم که فضای مجازی در طول دهه های گذشته هر روز حجم قابل توجهی از زندگی انسان ها را جذب کرده و جان تازه ای به آن دمیده است. زمانی رویکرد غالب، فضای مجازی را به ابزاری جهانی در کنار سایر ابزارهای انسانی تبدیل می کرد، اما اکنون می بینیم که پیدایش و گسترش فضای مجازی در دهه های گذشته منجر به شکل گیری تعاملات نقش های اجتماعی متعدد و متنوع انسان ها در بستر جامعه شده است. فناوری اطلاعات و ارتباطات
این مقاله در ادامه از امکان استفاده از توان سربازان نخبه خبر داد و اعلام کرد: امکان جدیدی ارائه شده است که به وسیله آن سربازان می توانند در زمینه تحقیقات فضای مجازی فعالیت کنند و باید با این پژوهشکده و در این مورد دوره سربازی هماهنگ شود. با امکان نخبگان عبور خواهند کرد.
مطلبی با اشاره به برنامه های پژوهشگاه در سال 1405 گفت: پژوهشگاه بازوی علمی پژوهشی در مسائل حاکمیتی این فضا، رابط و قطب علمی پژوهشگاه فضای مجازی در افق 1405 است.
از جمله اقدامات مهمی که در سال جاری انجام خواهد شد، می توان به تدوین شعار سال دانش و تدوین سند عدالت دیجیتال و اقدامات دیگری از جمله ترجمه اسناد شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد. این پژوهشکده گفت: از جمله سند شبکه ملی اطلاعات به زبان انگلیسی و عربی.
رئیس پژوهشگاه فضای مجازی ادامه داد: در مواجهه با این حجم از تحولات مدرن، دو رویکرد اصلی فعال و غیرفعال در کشور شکل گرفته و برخی در برابر آنچه که بنیانگذاران و طراحان برای آنها تصمیم گرفته اند، سر تعظیم فرود آورده اند. در برابر آنچه به تصویر کشیده شده اند تسلیم شده اند و در مقابل عده کمی نسبت به هرگونه نوآوری در این فضا بدبین هستند و تمام تلاش خود را معطوف کرده اند تا این فضا را مسدود یا محدود کنند. تا آنجا که ممکن است، و در عمل به این فضا به عنوان یک تهدید کامل نگاه کنید.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در مقاله فصل مشترک این دو رویکرد، مقابله منفعلانه و ابزارگرایانه با فضای مجازی اعلام شد: اگر به دیدگاه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی رجوع کنیم، به موارد مختلفی خواهیم رسید: «فرصت بیش از تهدید فضای مجازی برای رهبری. “. …» فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی و داشتن برنامه برای بهره برداری از فرصت ها و مقابله با تهدیدها همان چیزی است که نگاه فعال نامیده می شود و فراتر از آن، فضای مجازی را فرصتی برای توسعه و رهبری ایران اسلامی در تحولات تمدنی
وی افزود: این تعاملات گوناگون به تدریج نظام های اجتماعی مختلفی را در چارچوب شبکه های اطلاعاتی و ارتباطی ایجاد کرده است. در این نظام های اجتماعی جدید، بشر با مسائل اقتصادی، سیاسی، اخلاقی و … مواجه بوده است که وسعت این تغییرات به حدی بوده است که بسیاری معتقدند وارد عصر جدیدی از زندگی بشر شده ایم که فضای مجازی موتور محرکه آن است. تغییر دادن. و عصر جدیدی که می توان آن را عصر فضای مجازی نامید آغاز شده است.
وی در خصوص بودجه پژوهشگاه در سال جاری خاطرنشان کرد: پیشنهاد پژوهشی در سال جاری 16 میلیارد تومان بوده است اما پژوهشگاه ردیف بودجه ای جدا از مرکز ملی فضای مجازی ندارد و این بودجه خواهد بود. به تحقیق در مورد موضوعات اختصاص داده شده است.
تدوین سند پشتیبانی پژوهشی فضای مجازی
وی گفت: اقدام فعال در این فضا مستلزم آگاهی روزافزون نسبت به مطالبات عصر فضای مجازی و برنامه ریزی برای استفاده از فرصت ها و مقابله با تهدیدات آن است. اما سرعت بسیار زیاد رشد و گسترش فضای مجازی و همچنین پیچیدگی فنی و بین رشته ای بودن مشکلات آن که طیف وسیعی از مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، حقوقی، اخلاقی و… را در بر می گیرد، پژوهشی را به دنبال داشته است. عنصر، نقش محوری در ابتکار عمل در این زمینه ایفا می کند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری